Caroline (19) signerte for mesterligavinnerne

Caroline Graham Hansen (19) vil heve millionlønn nå som hun har signert for de regjerende mesterligavinnerne Wolfsburg.

Belgium Norway Women's Soccer Caroline Graham Hansen, Audrey Demoustier

Wolfsburg-klare Caroline Graham Hansen er tross hennes unge alder en sentral brikke på kvinnelandslaget. Her er hun i kamp mot Belgia i April.

Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap

Supertalentet Caroline Graham Hansen kunne velge og vrake blant toppklubbene når hun nå hadde bestemt seg for å gå utenlands.

Caroline Graham Hansen

Her signerer Caroline Graham Hansen (19) kontrakten med tyske Wolfsburg.

Foto: Harald Thingnes

Det aller beste tilbudet kom fra den tyske klubben Wolfsburg, og NRK fikk være med da kontrakten ble underskrevet torsdag.

– Wolfsburg var superinteresserte, og treneren har gitt uttrykk for at han ønsker å satse på meg. Jeg tror det her kan gjøre at jeg tar de stegene videre jeg ønsker å ta som fotballspiller, forteller Graham Hansen etter at kontrakten er underskrevet.

Kommer til en storklubb

Wolfsburg vant mesterligaen i fjor, og skal spille finale mot svenske Tyresö i år. Graham Hansen er klar over at hun kommer til en klubb som har forventninger om å vinne det meste.

– De vant alt som var å vinne i fjor, så de er en stor klubb. De har ekstremt mange gode spillere og et godt støtteapparat rundt, så jeg er ganske sikker på at jeg kommer til å bli tatt godt vare på der. Jeg tror det blir veldig bra, forteller ungjenta.

Hever millionlønn

Etter det NRK kjenner til vil Graham Hansen tjene omtrent en million kroner hvert år hun spiller for Wolfsburg. I tillegg kommer frynsegoder som fri bil og leilighet. Hvor lenge hun blir i klubben ønsker hun foreløpig ikke å spekulere i.

– Det får tiden vise. Går det bra, så kan det godt hende at jeg blir der i mange år. Det er en klubb som satser og ønsker å være i toppen og kanskje ta over den posisjonen Lyon har hatt de siste 5-6 årene. Det hadde vært kult å få være med på den reisen, sier hun.

- Kan bli veldig stor

Landslagstrener Even Pellerud sier til NRK at han støtter Graham Hansen i valget, og at han tror landslaget vil profitere på overgangen på sikt.

– Det er sunt for norsk fotball at vi får flere spillere i utlandet. Det er en god klubb og en stor klubb, så der får hun sikkert en god utvikling.

Peller mener Graham Hansen bør jobbe med fysikken for å bedre kunne stå i mot smeller i en fysisk tøff liga, men ellers er han full av lovord.

- Hun har alle taktiske og tekniske forutsetninger for å bli veldig stor, avslutter han.

VIDEO: Graham Hansen forteller om kontrakten

Caroline Graham Hansen går fra Stabæk til tysk bundesliga

En fornøyd Caroline Graham Hansen signerte kontrakten med Wolfsburg torsdag. Reporter: Harald Thingnes

Fotballnyheter