NRK Meny
Normal

Graham Hansen-frispark senket gamleklubben

NADDERUD (NRK.no): Stabæk imponerte mot storlaget Wolfsburg, men klarte ikke stå imot da Caroline Graham Hansen sendte et perfekt frispark til Milla Fischer. I tillegg fikk bæringene to nøkkelspillere skadet.

STABÆK 20141008.Champions League kvinner Stabæk fotball- Vfl Wolfsburg Nadderud stadion. Wolfsburgspillerene jubler etter at kaptein Nilla Fisher scoret kampens eneste mål i Champions leaguekampen mellom Stabæk og Wolfsburg på Nadderud stadion onsdag.Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Wolfsburg-spiller Caroline Graham Hansen (i midten) leverte en god kamp da hun var tilbake på gamle trakter på Nadderud stadion. Her klemmer hun målscorer Nilla Fischer.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det ser litt tøft ut nå, medgir Stabæk-spiller Solveig Gulbrandsen.

Hun og lagvenninnene hadde et håp om at de skulle klare å ryste Wolfsburg på hjemmebane i den første 16-delsfinalen i mesterligaen, men det ble bare nesten.

Det tyske storlaget, som har vunnet mesterligaen to år på rad, klarte å sikre en knepen 1-0-seier, mye takket være norske Caroline Graham Hansen.

Hang godt med

STABÆK 20141008.Champions League kvinner Stabæk fotball- Vfl Wolfsburg Nadderud stadion. Luisa Wensing i duell med Elise Thorsnes i Champions league mellom Stabæk og Wolfsburg på Nadderud stadion onsdag.Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Elise Thorsnes måtte forlate banen med skade. Her i duell med Luisa Wensing.

Hansen hadde på forhånd lovet en avmålt feiring dersom hun scoret mot sine gamle lagvenninner i Stabæk. Den norske landslagsprofilen slapp unna akkurat det, men hun var likevel arkitekten bak seieren.

I det 55. minutt sendte Hansen et perfekt utført frispark som havnet hos lagvenninnen Milla Fischer. Svensken fikk en enkel oppgave med å sette ballen bak Ingrid Hjelmseth i Stabæk-målet.

Mange fryktet Stabæk ville få det svært tøft mot det tyske laget, men de hang godt med hjemme på eget gress.

Hansen er imponert over sitt gamle lag.

– Jeg er litt overrasket over at de hang så godt med, men med tanke på kompetansen som finnes rundt laget hadde jeg regnet med at de skulle være godt organisert defensivt, slik de var i dag, sier hun.

– Det blir ikke noen transportetappe for oss i neste kamp. Det så vi i dag, legger hun til.

Skadeforfulgt

I tillegg til hodebry på grunn av tapet fikk Stabæk to av sine nøkkelspillere skadet. Landslagsspiller Ingvild Isaksen fikk et spark på baksiden av låret og måtte støttes ut av banen allerede etter ni minutters spill.

Etterhvert ble det tydelig at også Elise Thorsnes hadde smerter. Hun holdt ut i 48 minutter før også hun måtte forlate banen.

– Det ble litt uryddig. Plutselig er vi en mindre, og så er det en som står og halter. Det blir kaos, men så får vi samlet oss litt og leverer bedre, sier Gulbrandsen.

Skadene er svært dårlig nytt for Stabæk, som fortsatt har muligheten til å snyte serieleder LSK for gullet i Toppserien.

Fra før er landslagskaptein Ingvild Stendland skadet, samt viktige spillere som Ingrid Schjelderup og Cathrine Dekkerhus.

– Vi får ikke gjort noe med det. Vi må kanskje spille litt annerledes enn vi har gjort, men vi må bare kjempe på, sier Gulbrandsen.

Artikkelen fortsetter under bildet

STABÆK 20141008.Champions League kvinner Stabæk fotball- Vfl Wolfsburg Nadderud stadion. Caroline Hansen i aksjon i Champions leaguekampen mellom Stabæk og Wolfsburg på Nadderud stadion onsdag.Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Graham Hansen regnes som et av verdens største fotballtalenter.

Vanskelig utgangspunkt

Wolfsburg hadde et lite overtak gjennom hele kampen. Seieren kunne fort blitt større, noe blant annet en god Hjelmseth i målet forhindret. Keeperen hadde blant annet en dobbeltredning i den første omgangen.

Landslagsmålvakten ga riktignok først retur på et skudd hun trolig burde ha holdt, men imponerte da hun fikk foten på skuddforsøket som fulgte. Trine Rønning sto deretter i veien for det tredje skuddforsøket.

Med tanke på avansement i mesterligaen burde nok Stabæk ha sikret et enda bedre resultat hjemme. Med 0-1 foran returmøtet har det norske laget fått et svært vanskelig utgangspunkt.

Rønning er likevel optimistisk.

– Her har vi alle muligheter. Det er kjedelig at vi slipper inn et mål her i dag, men får vi et mål neste gang er det jammen kamp igjen, sier hun.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.