Gomez sørget for Bayern-seier

Seiersvante Bayern München tok i mot Manchester City til storkamp i mesterligaen tirsdag. Det endte med en overbevisende seier til tyskerne, der Mario Gomez scoret begge målene.

SOCCER-CHAMPIONS/ Gomez of Bayern Munich scores a goal against Hart, goalkeeper of Manchester City during their Champions League Group A soccer match in Munich

Mario Gomez scorer her sitt første mål i kampen. Han sørget for 2-0-ledelse til Bayern München til pause.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Kampen er slutt. Bayern München vinner fortjent 2-0.

Les også: Returhissig Gomez senket City

Slik var kampen:

90 min: Bytte for Bayern München. Robben kommer inn, Ribery går ut.

88 min: Hjemmesupporterne har reist seg på Alllianz Arena. Stor applaus og seierssang.

Småkjedelig de siste minuttene. City har kommet seg til en brukbar skuddmulighet, men Bayern styrer fortsatt kampen.

79 min: Ballen slås inn foran mål på frisparket, et godt innlegg. Gomez avslutter med hodet og sender ballen mot bakre stolpe. Både Schweinsteiger og Müller er på vei, men ingen av dem når frem i tide til å sende ballen i mål. Stor mulighet for hjemmelaget.

77 min: Gult kort til Yaya Touré.Minuttet senere får også Kolo Touré kort av samme farge.

Svært lite som tyder på at City skal klare å snu dette. Hjemmelaget kontrollerer kampen med enkelt spill og trygge pasninger, mens City blir løpende mye etter.

75 min: Frispark til City i god innleggsposisjon, men Milner sender ballen rett i armene til Neuer.

73 min: City gjør sitt siste bytte. Kolarov inn, Barry ut.

72 min: Schweinsteiger prøver skuddfoten. Ballen spretter rett foran Hart, og han må slå ballen til corner.

69 min: Nytt bytte for gjestene. Milner kommer inn for Nasri.

64 min: City kommer på en sjelden visit frem mot Bayerns felt, men oppspillet mot Aguero kommer Neuer ut og plukker.

61 min: Lahm drar seg inn i feltet og skyter, men Hart redder enkelt. Bayern styrer kampen uten problemer for øyeblikket.

58 min: Lahm legger inn fra venstre og Gomez kommer først på ballen, men han sender den utenfor.

Det er City som trenger mål, men for øyeblikket er det vertene som angriper.

55 min: Bytte for City. De Jong kommer inn for Dzeko.

51 min: City har gjort som i den første omgangen og gått offensivt ut. Gjennomspillsforsøk mot Dezeko nå, men Neuer går ut og plukker ballen.

48 min: Høyt spark fra Aguero og Boateng for foten hans i panna. Frispark til Bayern München i midtsirkelen. Boateng kan fortsette uten problemer.

Kampen er i gang igjen.

Gomez x 2 før pause

Manchester City startet offensivt, men etter hvert som minuttene gikk tok Bayern München over mer av spillet. Vertene har hatt ballen klart mest i den første omgangen, og også hatt de største målsjansene. Gomez har scoret to mål - begge etter retur fra Hart.

Pause.

45 min: Bayern München og Gomez er på farten igjen. Kroos slår ballen inn foran mål, ballen heades ned mot stolperota og Hart får stoppet ballen. Han må imidlertid gi retur og Gomez er på rett plass til rett tid igjen - 2-0 til Bayern München. Hart er rasende på City-forsvaret etter scoringen.

38 min: Bayern er i ledelsen! Ribery drar seg inn mot midten og skyter, Hart må gi retur. Müller når ballen, men klarer ikke å overliste City-keeperen med sitt forsøk. Det blir nok en retur, og der er Gomez på plass til å sende gjestene i ledelsen.

37: Kampens største mulighet til nå. Schweinsteger kommer på løp mot første stolpe og ballen legges inn lavt i perfekt posisjon for 27-åringen, men avslutningen blir altfor dårlig og ballen sendes utenfor stolpen.

35 min: Hjemmelaget har en skikkelig offensiv på gang. Nå har de fått corner. Ballen spilles lavt ut til Ribery som skyter på direkten, men ballen går utenfor og det blir utspill fra mål.

33 min: Tredje skuddforsøk fra Schweinsteiger i kampen. Han treffer bedre denne gangen og ballen går lavt mot mål, men Hart er med på notene og redder.

31 min: Gomes holder ballen lenge nok oppe ved feltet til at medspillerne får kommet etter. Han spiller tilbake til Ribery som prøver skuddfoten. Et godt skudd og Hart må gi retur, men det blir det ingenting farlig ut av.

29 min: Ballen vippes inn i Bayerns felt og to City-spillere er på løp, men et godt forsvarsarbeid fra Bayern avverger situasjonen.

27 min: Ribery kommer seg fri og får slått et innlegg, men ballen går rett i klypene på Hart.

24 min: Richards går ned i feltet etter en duell med en Bayern-forsvarer. City roper på straffe, men dommer Kassai vinker spillet videre. Halvminuttet etter får City frsipark i god skuddposisjon, men forsøket fra Touré blir enkelt å plukke for Neuer.

I den andre kampen i gruppe A i kveld leder Napoli 2-0 over Villareal etter 17 minutter.

19 min: Schweinsteiger prøver sitt andre langskudd i kampen, men ballen sender han over både Hart og mål.

17 min: Bayern etablerer seg på Citys banehalvdel og City blir tvunger til å rygge, men pasningene fra hjemmelaget blir ikke presise nok og ballen klareres. Bayern må starte på nytt.

13 min: Bayern München får til et farlig innlegg. Ballen sendes lavt og hardt inn foran mål, men ingen av hjemmelagets spillere er på plass for å få ballen i mål og Hart kan rydde unna.

Etter at Manchester City åpnet offensivt, har Bayern München tatt litt mer grep om kampen de siste minuttene.

11 min: Nytt skudd fra vertene, denne gangen ved Rafinha. Avslutningen blir imidlertid for dårlig, ufarlig for City og Hart.

9 min: Schweinsteiger prøver et skudd, men ballen går via en City-spiller, mister fart og blir enkel å plukke for Hart.

8 min: Nå er det gjestenes tur til å trille seg frem i angrep. Etter veggspill med Silva kommer Agüero seg inn i feltet. Han prøver å finte av Rafinha, men ballen ender istedenfor utover kortlinjen og til utspill fra Neuer.

5 min: Etter mye ballinnhav fra City, er det vertene som triller litt ball. De spiller seg sakte men sikkert fremover på banen, men siste pasningen frem mot Ribery blir for upresis og det ender med utspill fra Hart.

2 min: Manchester City har gått offensivt ut, og sender mange folk fremover når de har ballen.

Kampen er i gang.

En stor utfordring

SOCCER-CHAMPIONS/ Manchester City's coach Roberto Mancini smiles during a news conference in Munich

Smilet var på plass hos Roberto Mancini på pressekonferansen før møtet mellom Manchester City og Bayern München.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

Germany Soccer Champions League Jupp Heynckes, Manuel Neuer

Bayern München-trener Jupp Heynckes, her i samtale med keeper Manuel Neuer, tar ikke lett på kampen mot City.

Foto: Matthias Schrader / Ap
Roberto Mancinis menn får en tøff oppgave i bortemøtet med Bayern München i kveld.

Tyskerne har seks av sju mulige seiere i Bundesliga denne sesongen. I mesterligaen åpnet de gruppespillet med 2-0-seier mot Villareal, og topper gruppe A med sine tre poeng.

Resultatservice:

Manchester City står med ett poeng etter første kamp i gruppe A, etter at de spilte 1-1 mot Napoli for 13 dager siden.

Selv om prestasjonen i den kampen ikke var av de mest imponerende, tar ikke Bayern München-trener Jupp Heynckes lett på oppgaven i kveld.

– Manchester City ligger likt med Manchester United i Premier League for øyeblikket, jeg synes det sier det meste. De er en av eliteklubbene i Europa, sier Heynckes ifølge Skysports.

– Det blir en stor utfordring. Denne sesongen har de veldig gode individuelle spillere og et harmonisert lag. Jeg er veldig imponert, sier treneren.

Lagene:

Bayern München: Manuel Neuer - Philipp Lahm, Daniel van Buyten, Jerome Boateng, Rafinha - Bastian Schweinsteiger, Luiz Gustavo, Thomas Mueller, Franck
Ribery, Toni Kroos - Mario Gomez.

Manchester City: Joe Hart - Gael Clichy, Kolo Toure, Vincent Kompany, Micah Richards - David Silva, Yaya Toure, Gareth Barry, Samir Nasri - Edin Dzeko, Sergio
Aguero.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp