NRK Meny
Normal

Gomez skulle byttes ut - ble matchvinner for Tyskland

Tyskland stanget og stanget mot en portugisisk forsvarsmur. Da skuddforsøkene ikke satt, måtte Mario Gomez ta hodet i bruk for å finne nettmaskene.

Gomez

Mario Gomez fikk en siste sjanse til å score før byttet. Den utnyttet han godt.

Foto: PATRIK STOLLARZ / Afp
Podolski

Lukas Podolski var en av mange tyske spillere som fortvilte over misbrukte skuddmuligheter.

Foto: PATRIK STOLLARZ / Afp
Pepe

Pepe var bare centimeter fra å sende Portugal i ledelsen like før pause.

Foto: DAMIEN MEYER / Afp
Manuel Neuer

Manuel Neuer vartet opp med en strålende redning i kampens sluttminutter.

Foto: DAMIEN MEYER / Afp

Tyskland hadde hatt ballen mest, men klarte ikke å sette Portugal-keeper Rui Patricio skikkelig på prøve får Mario Gomez viste sine hodeferdigheter.

Etter innlegg fra høyre, raget Gomez høyest i feltet. Han stanget til med hodet og styrte ballen utakelig i lengste hjørne bak Patricio.

– Jeg er veldig, veldig glad. Innlegget fra Khedira var kjempebra. Det var bare å sette hodet til, sier Gomez etter kampen.

Tysklands trener Joachim Löw priser seg nok lykkelig for at han ikke rakk å bytte ut Gomez, som han hadde tenkt å gjøre bare sekunder før målet kom fra spissen.

– Det var meningen at Klose skulle inn på slutten. Jeg tenkte at jeg kunne få en siste sjanse, og den dukket opp, sier Gomez.

Tyskerne har vist seg sterke i hodespill før; fire av deres siste mål i EM-kamper har kommet etter headinger.

Nesten for Pepe

Tyskland hadde ballen mest før hvilen, men et kompakt, portugisisk lag lot ikke tyskerne slippe til de virkelig store mulighetene.

Det var Portugal som var nærmest scoring i den første omgangen, etter et skudd fra Pepe like før pause.

Han sendte ballen i stolpekryssett, før den spratt ned på mållinja og ut. Portugiserne forsøkte å juble seg til scoring, men dommerne vinket korrekt spillet videre.

Tysk offensiv

Tyskerne skrudde opp tempoet i minuttene etter pause. De spilte seg til flere gode skuddmuligheter, men fikk ikke justert siktet tilstrekkelig til å treffe nettmaskene.

Etter 72 minutter kom Gomez sin scoring, og Portugal ble tvunget til å angripe.

Varela var uhyre nære scoring da han neste uforstyrret fikk avslutte fra kort hold, men Neuer vartet opp med en matchvinnerredning og holdt Tyskland i ledelsen.

Nani fikk en god mulighet på overtid, men skuddet ble blokkert og portugiserne måtte gå målløse av banen.

Portugisisk tapsrekke

Dette er første gang i EM-historien at Portugal har tapt tre EM-kamper på rad. I sine siste kamper i EM i 2008, tapte de 0-2 mot Sveits og 2-3 mot Tyskland. Lørdag kveld gikk de altså på sitt tredje, strake EM-tap.

– Vi kom til mange innlegg, men klarte dessverre ikke å ta vare på noen av sjansene. Det var et ærlig forsøk. Vi hadde rett holdning og spilte bra, men hadde uflaks, sier Nani etter kampen ifølge NTB.

Etter de første kampene i gruppe B, er det Danmark og Tyskland som topper gruppen med lørdagens resultater. De neste kampene i gruppen spilles onsdag 13. juni.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.