Normal

– Dette var nybegynnerflaks

Her jubler David Nielsen (37) for sin første seier som Strømsgodset-trener. På tribunen satt en rørt Ronny Deila (38).

David Nielsen

David Nielsen var en lettet mann etter Haugesund-seieren. Etter kampen strakk han armene og jublet for sin første seier som Strømsgodset-trener.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Ronny Deila

I pausen ble Ronny Deila takket av sportssjef Jostein Flo for innsatsen han har gjort for Strømsgodset gjennom ni år.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix
Fossum

Iver Fossum satte inn utligningen 1-1 for Godset.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Dette er en viktig dag for klubben, sa Nielsen til C More etter kampen, og tenkte på at det var starten på en tid uten hærfører og tidligere trener Ronny Deila.

Tirsdag kveld måtte Nielsen lide seg gjennom både stolpetreff og redning på streken i sluttminuttene mot Haugesund, før han kunne juble for en 2-1-seier.

– Jeg sa til Jostein Grindhaug (Haugesund-treneren) at dette må være nybegynnerflaks, gliste Nielsen da seieren var sikret.

Tirsdagens seier var Strømsgodsets 45 seriekamp på rad uten tap på Marienlyst. Det er ny eliteserierekord.

– Jeg elsker dere

I sola på tribunen satt tidligere Godset-trener Deila og smilte. Tirsdag reiser han til sin nye klubb Celtic i Skottland og med seg får han altså en siste Godset-seier.

– Den tryggheten jeg har følt her har bidratt stort til den sjansen jeg nå får. Jeg elsker dere, sa Deila da han takket tårevåte fans i pausen.

Det er bare tre dager siden det ble bekreftet at Deila slutter i Godet til fordel for den skotske toppklubben. Lørdag ble det klart at Nielsen, som har vært Deilas assistent, overtar treneransvaret.

Unggutta sørget for rekord

I Deilas regjeringstid på Marienlyst har klubben gitt sjansen til mange unggutter, og fikk gamletreneren se at det nettopp var to av disse som reddet kvelden.

Målscorerne Iver Fossum (17) og Martin Ødegaard (15) er til sammen yngre enn Godsets ringrev og «goalgetter» Peter Kovacs.

Mandag var det likevel veteranen som bommet på åpent mål, mens unggutta scoret.

Fossum utlignet for hjemmelaget drøyt ti minutter før pause, mens Ødegaard satte inn 2-1 20 minutter før slutt.

– Det var veldig morsomt. Vi hadde full kontroll helt til slutten, sa Fossum til C More etter kampen.

– Spesielt

Deila innrømmet at det var spesielt å følge Strømsgodset som tilskuer fra tribunen framfor trenerbenken.

– Men det er veldig ålreit å se det fra en annen vinkel. Du skjønner ikke hva slags apparat som er rundt en kamp når du bare kommer til stadion. Det er så mange som gjør en fantastisk jobb her, og det er helt magisk, sa han til kanalen.

Deila kom først til Strømsgodset som spiller og assistenttrener under Dag-Eilev Fagermo i 2006. I 2008 fikk han jobben som hovedtrener da Fagermo ble trener i Odd.

Under Deila har Godset opplevd utrolig suksess på lavt budsjett, noe som ble kronet med seriegull i 2013. I 2010 vant laget cupen

Fotballnyheter