Godset-helten pustet lettet ut etter cupdrama

Ørn-Horten rystet fjorårets seriemester Strømsgodset i cupen, men hodespesialisten Peter Kovacs reddet bortelaget fra en pinlig cupsmell – i andre ekstraomgang.

Peter Kovacs

Peter Kovacs ble matchvinner for Strømsgodset mot Ørn Horten i andre ekstraomgang.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

 • Ørn-Horten–Strømsgodset 1–2 (etter ekstraomganger)
Horten 20140507.

Peter Kovacs' stanget inn både inn to mål for Godset i Horten.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det er en grunn til at vi ikke presterer på topp – vi møter et veldig godt lag, sier Ronny Deila til NRK.no etter kampslutt.

Strømsgodset-trenerens gutter imponerte ingen i cupens andre runde på Lystlunden i Horten onsdag kveld.

Mens alle de andre eliteserielagene gikk videre etter ordinær tid, måtte drammenserne ut i ekstraomganger. Der ble de reddet av «luftens baron» Peter Kovacs i det 113. minutt.

– I dag tar vi med oss at vi er videre i cupen, sier Deila.

Stolt Ørn-trener

Det var faktisk spillende Ørn-trener Jørgen Jalland som smilte bredest etter cupkampen. Den tidligere Russland-proffen er meget stolt av mannskapet sitt.

– Dette var en veldig positiv kamp av oss. Vi spiller god fotball, sier Jalland til NRK.no.

Fortjent hjemmeledelse

Trolig gikk tankene til Godset-spillerne tilbake til fjorårets cupsmell mot Asker da 2. divisjonsklubben Ørn Horten gikk opp til en fortjent ledelse like før pause.

Alexander Vordahl bredsidet inn 1–0 til hjemmelaget etter flott forarbeid av Kristian Rinaldo Pedersen.

Det så lenge mørkt ut før Strømsgodset. Ørn Horten styrte store deler av kampen og skapte mye foran målet til Adam Larsen.

Først etter 61 minutter maktet Godset å utligne. Peter Kovacs ble servert på sølvfat av Gustav Vikheim og stanget inn den forløsende utligningen.

Stanget inn vinnermålet

Da fikk også Godset blod på tann: Bortelaget presset bruntrøyene bakover på banen etter scoringen og burde ha scoret både én, to og tre. Men de maktet ikke å få ballen i mål innen 90 spilte minutter.

Dermed måtte drammenserne ut i ekstraomganger.

I det 113. minutt satte Kovacs spikeren i kista for Strømsgodset da han igjen var høyest i feltet og stanget inn matchvinnerscoringen.

– I ekstra omgangene er vi bedre enn dem og vinne til slutt fortjent. Men vi møter t godt fotball-lag. Det er viktig å gi skryt til motstanderlaget, smiler Deila.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Barcelona ble cupmestere

  Barcelona kjørte over Athletic Bilbao i den spanske cupfinalen lørdag kveld og sikret dermed sin første tittel på to år.

  Lionel Messi scoret to ganger, mens Antoine Griezmann og Frenkie De Jong scoret en gang hver i 4-0-seieren.

  Klubben har også mulighet til å vinne den spanske ligaen denne sesongen.

  Copa del Rey - 2020/21 Final - FC Barcelona v Athletic Bilbao
  Foto: Marcelo Del Pozo / Reuters
 • Chelsea til FA-cupfinale - slo City

  Chelsea tok seg til finale i FA-cupen lørdag kveld etter seier mot Manchester City.

  Det var 0-0 til pause, men etter hvilen utnyttet Hakim Ziyech slurv fra City-forsvaret. Timo Werner førte ballen fremover på siden, og spilte den forbi City-keeper Zack Steffen som stod helt feilplassert. Fra ti meter satte han enkelt kampens eneste mål.

  Det er den første turneringen Manchester City røk ut av denne sesongen. De har fortsatt mulighet til å vinne ligacupen, ligaen og mesterligaen.

  Den andre semifinalen spilles søndag mellom Leicester og Southampton. Finalen spilles 15. mai.

  FA Cup Semi Final - Chelsea v Manchester City
  Foto: Adam Davy / Reuters
 • Bendtner må møte i retten

  Nicklas Bendtner må igjen møte i Københavns byrett, skriver danske BT.

  Den tidligere Rosenborg-spissen vil 27. april få forelagt sju punkter han kan straffes for. Det er snakk om fem tilfeller av bilkjøring uten førerkort og to overtredelser av fartsgrensene, skriver avisen BT.

  Det er ventet at aktor legger ned påstand om en større bot og at Porschen inndras.

  Bendtner ble stoppet etter kjøring i 157 kilometer i timen i en 110-sone utenfor København i fjor. Bilen har 625 hestekrefter og en toppfart på 260 kilometer i timen.

  Bendtner er tidligere dømt for vold mot en taxisjåfør og for bilkjøring i alkoholpåvirket tilstand. I den første saken måtte han sone med fotlenke i 50 dager.

  Anja Velbæk Mouridsen forsvarer Bendtner. Hun sier til BT at den tidligere fotballproffen vil si seg skyldig i fortkjøringen, men ikke for de fem tilfellene som gjelder manglende førerkort. (NTB)

  Bendtner
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Agüero mister FA-cupsemifinalen

  Sergio Agüero blir ikke å se under lørdagens semifinale i FA-cupen mot Chelsea, opplyser Manchester City-manager Pep Guardiola.

  Den argentinske spissen har ikke vært på banen for City i de tre siste kampene. En muskelskade har holdt ham på sidelinjen, og det er den siste av en lang rekke med skader måltyven har pådratt seg i sin siste sesong for klubben.

  – Ikke ennå, var Guardiolas korte svar på fredagens pressekonferanse om Agüero blir klar.

  De lyseblå har ingen andre store skader før kampen mot Chelsea. Onsdag tok de seg videre til semifinalen i mesterligaen til fordel for Erling Haaland og Borussia Dortmund.

  – De er OK. De er slitne, men OK, sa Guardiola.

  (©NTB)

  Premier League - Leicester City v Manchester City
  Foto: Tim Keeton / Reuters