Normal

Godset-helten pustet lettet ut etter cupdrama

Ørn-Horten rystet fjorårets seriemester Strømsgodset i cupen, men hodespesialisten Peter Kovacs reddet bortelaget fra en pinlig cupsmell – i andre ekstraomgang.

Peter Kovacs

Peter Kovacs ble matchvinner for Strømsgodset mot Ørn Horten i andre ekstraomgang.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

  • Ørn-Horten–Strømsgodset 1–2 (etter ekstraomganger)
Horten 20140507.

Peter Kovacs' stanget inn både inn to mål for Godset i Horten.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det er en grunn til at vi ikke presterer på topp – vi møter et veldig godt lag, sier Ronny Deila til NRK.no etter kampslutt.

Strømsgodset-trenerens gutter imponerte ingen i cupens andre runde på Lystlunden i Horten onsdag kveld.

Mens alle de andre eliteserielagene gikk videre etter ordinær tid, måtte drammenserne ut i ekstraomganger. Der ble de reddet av «luftens baron» Peter Kovacs i det 113. minutt.

– I dag tar vi med oss at vi er videre i cupen, sier Deila.

Stolt Ørn-trener

Det var faktisk spillende Ørn-trener Jørgen Jalland som smilte bredest etter cupkampen. Den tidligere Russland-proffen er meget stolt av mannskapet sitt.

– Dette var en veldig positiv kamp av oss. Vi spiller god fotball, sier Jalland til NRK.no.

Fortjent hjemmeledelse

Trolig gikk tankene til Godset-spillerne tilbake til fjorårets cupsmell mot Asker da 2. divisjonsklubben Ørn Horten gikk opp til en fortjent ledelse like før pause.

Alexander Vordahl bredsidet inn 1–0 til hjemmelaget etter flott forarbeid av Kristian Rinaldo Pedersen.

Det så lenge mørkt ut før Strømsgodset. Ørn Horten styrte store deler av kampen og skapte mye foran målet til Adam Larsen.

Først etter 61 minutter maktet Godset å utligne. Peter Kovacs ble servert på sølvfat av Gustav Vikheim og stanget inn den forløsende utligningen.

Stanget inn vinnermålet

Da fikk også Godset blod på tann: Bortelaget presset bruntrøyene bakover på banen etter scoringen og burde ha scoret både én, to og tre. Men de maktet ikke å få ballen i mål innen 90 spilte minutter.

Dermed måtte drammenserne ut i ekstraomganger.

I det 113. minutt satte Kovacs spikeren i kista for Strømsgodset da han igjen var høyest i feltet og stanget inn matchvinnerscoringen.

– I ekstra omgangene er vi bedre enn dem og vinne til slutt fortjent. Men vi møter t godt fotball-lag. Det er viktig å gi skryt til motstanderlaget, smiler Deila.

Fotballnyheter