Godset-sjefen til Høgmo: – Sett Marcus på benken

LILLESTRØM (NRK): Mange vil se formspiller Marcus Pedersen (25) fra start mot Ungarn. Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen er uenig.

Høgmo

STORFORM: Marcus Pedersen (t.h.) tar med seg scoringsform og selvtillit til landslaget, men Per-Mathias Høgmo bør ikke gi ham en startplass, ifølge klubbtrener Bjørn Petter Ingebretsen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Ingebretsen

EN SUKSESS: Her er Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen etter å ha sikret seriesølvet mot Vålerenga søndag. Marcus Pedersen scoret begge målene i 2-2-kampen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

25-åringen var til slutt umulig å komme utenom for landslagssjef Per-Mathias Høgmo, som har sett Godset-spissen score 11 mål på 10 kamper for drammenserne.

Superformen gjør at flere gjerne vil gi Pedersen mest mulig tid foran ungarernes mål på Ullevaal. Men han som kanskje har best forutsetninger for å vurdere ham, Godset-trener Ingebretsen, ser helst at 25-åringen starter på sidelinjen.

– Han må være klar til kamp nå. For med den formen han har, bør han få litt spilletid. I den kampen tenker jeg at han er en joker. Da kan han gjøre en forskjell de siste 15-20 minuttene. Så jeg ville startet med noen andre, sier Ingebretsen til NRK.

  • Hvem vil du se fra start mot Ungarn? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen.

– Jeg er klar

Pedersen selv vil selvsagt spille mest mulig, men han er heller ikke uenig i vurderingen fra sjefen.

– Det kan være riktig, det. Jeg er klar hvis jeg bare får et innhopp også, sier 25-åringen.

– Jeg er veldig glad for å være her og få være med på dette. Hvis jeg starter eller ikke, tar jeg det som det kommer.

Pedersen tror også det kan passe ham bra å komme inn på tampen av kampen når spisskollega Alexander Søderlund har mørnet Ungarn-forsvaret.

Nordlie

VELGER SØDERLUND: NRKs fotballekspert Tom Nordlie.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Da kan 25-åringens eksplosivitet og boks-egenskaper bli enda vanskelig å håndtere.

– Ja, hvis jeg får en god oppvarming og ikke sendes ut med innbytterpuls, gliser Godset-spissen.

Ekspertene: – Bruk Søderlund

Den bratte formkurven til tross: NRKs fotballeksperter ville også gitt Pedersen jokerrollen på Ullevaal.

– 11 mål på 10 kamper er nauturligvis bra. Men Søderlund har vært god. Han har bare ett mål på landslaget, men han har vært solid, sier Karl-Petter Løken, som får støtte av Tom Nordlie.

– Det har litt å si hvor godt du kjenner spillestilen også. Nå har Marcus vært ute en stund. I tillegg handler det om hva du gjør uten ball, skape rom for andre og ikke minst jobbingen defensivt. For meg er Marcus mer en joker, sier Nordlie.

Fra start eller benk: Bjørn Petter Ingebretsen understreker at Pedersen har tatt enorme steg de siste ukene – akkurat i tide til Norges skjebneuke.

– Han er kommet dit han hører hjemme. Til en klubb som stoler på ham og stiller krav til ham. Samtidig er han blitt mer voksen siden han var her sist. Han jobber hardere, og han jobber bedre, sier Ingebretsen.

Pedersen

GODT HUMØR: Marcus Pedersen har i likhet med lagkameratene gitt jernet under landslagssamlingen. Her sammen med Rune Almenning Jarstein.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Fotballnyheter