Molde må vente med gullfeiringen

Molde så ut til å gå mot seier og endelig spikring av seriegull. Strømgodset ville derimot det annerledes.

Fullsatt Molde stadion

Molde stadion kokte da spillerne entret banen søndag.

Moldes gullfest er satt på vent etter at Strømsgodset utliknet til 2-2 på overtid mot gulljagende Molde-lag.

– Det er kjempesurt når vi leder 2-1 og slipper inn enda et dødballmål. Vi kan ikke slippe inn så enkle mål, sier Magnus Wolff Eikrem til TV2 etter kampen.

– Vi har to matchballer til, så vi stresser ikke. Tar Brann poeng er vi selvsagt glad for det, men jeg tror ikke jeg gidder å se kampen en gang, legger han til.

Dersom Rosenborg ikke klarer å slå Brann hjemme søndag kveld, er Molde seriemester allerede to runder før slutt.

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær benker seg med spenning foran TV-skjermen i kveld.

– Jeg regner med at jeg kommer til å følge med på kampen i kveld ja, smiler Solskjær til TV2 etter kampen.

Godset varslet festdempingen

Billettene til den historiske kampen forsvant tidlig, og et festpyntet Molde stadion var fylt opp til randen av neglebitende moldensere.

Strømgodset-trener Ronny Deila uttalte før kampen at han hadde reist til Molde for å bli den store festbremsen.

Og det var bortelaget som var toneangivende i innledningen av kampen og yppet seg offensivt mot et preget Molde-lag.

Det tok likevel ikke lang tid før serielederen festet grep om kampen. Kvarteret ut i kampen løsnet Davy Claude Angan det første skremmeskuddet mot Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey. Det harde skuddet fra skrått hold gikk derimot like over.

Sjansesløseri av Molde

Selv om Strømgodset på ingen måte var ufarlige i løpet av kampens første 45 minutter, innledet Molde et underholdningsrikt kvarter før pause med omgangens største sjanse.

Frisparket fra Magnus Wolff Eikrem ble først headet videre av Vegard Forren. Ballen havnet hos en umarkert Daniel Chima Chukwu, men fra ti meter burde spissen fått mer ut av muligheten fra kloss hold.

Både han, Angan og Mattias Möstrøm hadde gode muligheter like før pause, men ingen av dem maktet å få Molde stadion til å eksplodere.

Jubel og stillhet

Tidlig i 2. omgang satte Godset og Øyvind Storflor på ny en støkker hos Solskjærs gulljagende Molde-lag. Fra tjue meter skjøt han hardt like til side for Espen Bugge Pettersen i Molde-buret.

Magne Simonsen jubel

Simonsen jubler mot Tornekrattet etter at han har sendt Molde opp i ledelsen.

Få minutter senere fikk Wolff Eikrem alle tiders mulighet til å sende hjemmelaget opp i ledelsen.

Frisparket fra 16 meter gikk knallhardt rett på Larsen Kwarasey, men ballen havnet til slutt hos Magne Simonsen som smalt ballen i mål fra ti meter.

Molde var likevel ikke lenge i paradis. For to minutter senere var lagene like langt etter et presist slått hjørnespark av Storflor. Hardt presset av flere Strømgodset-spillere bokset Bugge Pettersen ballen via Ola Kamara og i mål.

Sentral Chukwu

Molde-spillerne virket preget etter scoringen og Strømgodset satte hjemmelaget under press. Det presset skulle derimot romsdalingene slå tilbake på kort tid etter.

Først skjøt Chukwu like utenfor en utspilt Larsen Kwarasey, før de to skulle bli sentrale fem minutter senere.

Nigerianeren ble spilt alene igjennom, men Strømgodset sisteskanse vartet opp med en flott benparade.

Chukwu vant derimot tilbake ballen, og like ved dødlinjen slo han inn til Wolff Eikrem som steg høyest i feltet og headet ballen i mål fra fem meter.

Godset klarte å ødelegge

Ti minutter før slutt viste Bugge Pettersen hvorfor han vokter serielederens mål. Fredrik Nordkvelle harde innlegg fra venstresiden ble stusset videre mot mål, men der avverget Molde-keeperen scoring med en solid enhåndsredning.

Men dramaet var ikke over. Minuttet før full tid ble bortelaget snytt for straffespark etter at en felling innenfor 16-meteren ble dratt utenfor av dommeren.

Frisparket ble slått inn mot bakerste stolpe, og der stod en umarkert Anders Konradsen og headet inn utlikningen.

– Det var fantastisk deilig. Vi kom hit og trodde vi skulle få med oss poeng så lenge vi spilte vårt spill. Vi hadde planer om å sette en midlertidig stopper for feiringen, og det lyktes vi med, sier Konradsen til TV2 etter kampen.

Neglebitingen er dermed ikke over med det første i Molde. Samtlige øyne er rettet mot Rosenborg - Brann hvor poeng til bergenserne vil sikre Molde-gull.

• United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

Premier League - Leicester City v Liverpool
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.