NRK Meny
Normal

Godset knuste Start: – Hver eneste avslutning på mål gikk i mål

SØR ARENA (NRK.no): Selv med én mann mer på banen var Start sjanseløse mot serieleder Strømsgodset, som tok en knusende seier på Sør Arena.

godset

Start-målvakt Håkon Opdal måtte plukke seks baller ut av nettet på Sør Arena. Laget er blant de som har sluppet inn flest baklengsmål så langt i sesongen.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

FYLDIG KAMPREFERAT: Start - Strømsgodset 0-6

godset

Strømsgodset leder eliteserien, og har ikke tapt på ni kamper.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Tre mål på de første 18 minuttene ødelegger selvfølgelig mye. Og måten baklengsmålene kommer på preger oss. Hver eneste avslutning på mål gikk i må, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til C More.

Storseieren over Start var Strømsgodsets niende kamp på rad uten tap.

Marerittomgang for Start

Fire av målene kom i løpet av den første omgangen, som fortonet seg som et mareritt for Start. Hjemmelaget ble fullstendig overkjørt av serielederen, som laget mål til og med uten å egentlig produsere sjanser.

– Vi har vært ineffektive resten av sesongen, og i dag hadde vi heller ikke mer enn seks, syv målsjanser. Det er spesielt å stå her etter 6-0, medgir Strømsgodset-trener Ronny Deila overfor C More.

På tre av målene fikk Strømsgodset nemlig god hjelp av Starts Glenn Andersen, som tidligere har spilt for drammenserne. På kampens første scoring skulle Andersen klarere et innlegg, men sendte den rett til Bismark Adjei-Boateng og klareringen ble i stedet en målgivende pasning.

På Godsets 2-0-mål var han svært uheldig da Stefan Johansens skudd sneiet ham i skulderen og gikk i en bue over Håkon Opdal i målet.

Gjestenes 3-0-scoring var også av det litt underlige slaget. Jarl André Storbæk sendte avgårde et slapt skudd som ingen Start-spillere oppdaget, og ballen trillet rolig inn i mål.

Seks minutter før pause skulle Andersen klarere et innlegg på vei mot en fremadstormende Abdisalim Ibrahim, men endte med å sende ballen rett i eget mål, til 4-0-ledelse for Strømgsgodset.

– Vi har hatt to sjanser og scoret fire mål, sa konkluderte Strømsgodset-keeper Kwarasey i pausen.

Rødt kort og straffebom

Serielederen måtte klare seg med én mann mindre etter at Jørgen Horn ble utvist etter 59 minutters spill. Dommeren mente midstopperen rev ned Espen Hoff i en duell inne i feltet.

Start fikk tildelt straffespark, men heller ikke det klarte hjemmelaget å utnytte. Forsøket fra Espen Hoff ble enkelt reddet av keeper.

– Seieren overskygger frustrasjonen over det røde kortet mitt. Jeg er ikke enig med dommeren, og er irritert over at jeg får en ny karantene, sier Horn til NRK.

Han kom rett fra karantene for tre gule kort før oppgjøret mot Start.

Adama Diomandé satte inn 5-0 for Godset, mens innbytter Gustav Mendonca Wikheim fikk æren av å sette spikeren i kista da han satte inn gjestenes sjette scoring like før slutt.

Fotballnyheter