NRK Meny
Normal

Glitrende Glimt

Bodø/Glimt vartet opp med kontringsspill av ypperste klasse i en målrik og velspilt fotballkamp på Asmyra.

Bodø/Glimt-jubel etter at Jan Derek Sørensen ga hjemmelaget ledelsen 1-0
Foto: Robin Stangeland / SCANPIX

NRKsport.no fulgte kampen

Det som lenge så ut til å bli en komfortabel 3-0 seier foran 4652 tilskuere endte 3-2 etter to kjappe Viking-reduseringer de siste fem minuttene.

Men dette var hjemmelagets kveld i nesten hele kampen, og det kunne fort blitt et stygt resultat for medaljekandidatene fra Stavanger. Vi fikk se de kjappe kontringene og det trygge forsvarsspillet som gjorde Glimt til vårsesongens overraskelseslag i Eliteserien.

Kunne blitt mer

To kjappe mål mot spillets gang av Jan Derek Sørensen og Birkir Bjarnason i de 19. og 20 minutt fikk kampen inn i et spor som passet hjemmelaget perfekt. Viking måtte angripe og Glimt kunne kontre, noe de gjør bedre enn de fleste lag her i landet. Kampen var i realiteten avgjort da Alo Bärengrub satte inn 3-0 i det 68. minutt. Til tider herjet Glimt med Viking og viste at det langt fra er tilfeldig at de er det eneste laget i Eliteserien som ikke har tapt på hjemmebane. Særlig Trond Olsen imponerte med sin enorme fart og innsats, som han har gjort store deler av denne sesongen.

Viking sliter offensiv

I begynnelsen av kampen var Viking det førende laget på Asmyra, men de slet også da med å produsere sjanser. Men etter hvert som målene kom ble Viking også dårligere og dårligere. Selv om Nikolai Stokholm og Andre Danielsen pyntet på resultatet i det 85. og 90. minutt var de egentlig aldri i nærheten av å ta poeng i kveldens kamp. Savnet etter en spiss har vært åpenbar lenge, men i denne kampen var det også svak innsats og uinspirert spill fra nesten hele laget.

Fotballnyheter