NRK Meny
Normal

Glimt utsatte gullfesten for RBK: – Utrolig skuffende

LERKENDAL/OSLO (NRK): Rosenborg må skusle bort et forsprang på 28 plussmål for å miste seriegullet. Likevel deppet RBK-spillerne etter poengtapet mot Bodø/Glimt.

Alexander Toft Søderlund

UTLIGNET: Alexander Søderlund reddet ett poeng for Rosenborg.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Trønderne klarte nemlig kun 1-1 på Lerkendal etter scoringer av Trond Olsen og Alexander Søderlund. Dermed må Rosenborg minst vente til neste runde før de kan feire seriegullet.

– Det er selvfølgelig trist for fansen her på hjemmebane, og for oss selv. Vi må ikke henge for mye med hodet, men er selvfølgelig skuffet over at vi ikke klarer å avgjøre det her i dag, sier Mike Jensen til TV 2 etter kampen.

– Vi hadde lyst å vinne i dag, så det er utrolig skuffende, istemmer målscorer Alexander Søderlund, som utlignet for RBK etter 79 minutter.

– Spiller ikke opp mot vårt beste

Etter at Stabæk avga poeng mot Aalesund lørdag, var det klart at Rosenborg kunne feire seriegullet tre runder før slutt med seier over Bodø/Glimt.

Ett poeng mot Glimt betyr at Stabæk kan fortsatt kan komme opp på samme poengsum som Rosenborg. Men med tre kamper igjen, har trønderne 28 mål bedre målforskjell enn Stabæk.

Skulle de skusle bort det, vil det være tidenes sensasjon i norsk fotball. Så i praksis er Rosenborgs 23. seriemesterskap allerede i boks.

Pål Andre Helland fulgte kampen fra sidelinjen på grunn av skade. Han tror spillerne kan ha vært preget av alvoret i kampen.

– Glimt har vært veldig bra. Men vi spiller ikke opp mot vårt beste. Det er sånt som kan skje. Men det er ei lita glippe, det er det. Det er forargelig at det skjer i dag, sier han i en kommentar til NRK.

– Men gullet er vel sikret uansett?

– Ja, det skal snø oppover om vi ikke klarer det. Men det er bittert å ikke klare det med seier her på hjemmebane i kveld, sier han.

Rosenborgs Ole Kristian Selnæs

BLE SKADET: Ole Kristian Selnæs måtte byttes ut etter en smell, men ble ikke alvorlig skadet.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Ingen festfotball

Rosenborg slet med å finne ut av Glimts forsvarsspill. Kontringene til bortelaget ble imidlertid både flere, bedre og mer effektive utover i kampen.

Etter 54 minutter kom derfor den nesten uunngåelige kalddusjen.

Det var den tidligere RBK-spilleren Trond Olsen som stilnet gulljubelen da han førte bortelaget i ledelsen.

– Vi hadde fryktelig lyst til å gå ut her og øse på og lage en fest, men så gjorde Glimt det vanskelig for oss. Da ble det ikke bra nok, sa Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen etter kampen.

Les også: Utsetter gullfesten til Haugesund-kampen

Søderlund berget poenget

Etter dette var faktisk Olsen nær 2-0 etter 76 minutter, men en god Andre Hansen gjorde en god jobb da han reddet skuddet.

Rosenborg har likevel ofte avgjort kamper i 2. omgang, og drøye ti minutter før ordinær tid skapte Alexander Søderlund nytt håp blant hjemmesupporterne da han utlignet med et skudd fra 12 meters hold.

– Vi burde vunnet denne kampen, men vi klarer heldigvis å være festbrems, kommenterer Trond OIsen.

Trond Olsen sender Glimt i ledelsen mot RBK

Trond Olsen sender Glimt i ledelsen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter