NRK Meny
Normal

Glimt sendte FFK ut av gull-kampen

Bodø/Glimt som var tippet nord og ned i forkant av årets sesong, scoret et mål mer enn Fredrikstad på Aspmyra.

Glimt jubler etter scoring
Foto: Andes Vanderloock / SCANPIX

Kampen endte 2-1 til Bodø/Glimt.

Veteran Stig Johansen laget to mål med hodet for Bodø/Glimt og gjorde at gullkampen kan avlyses med Stabæk-seier i Stavanger på søndag.

Ute av gullkampen

Seks poeng skilte serieleder Stabæk og Fredrikstad på bronseplass før kampen. Nå ser det ut til at FFK må konsentrere seg om å kjempe om medalje istedenfor seriegull.

For laget fra plankebyen er bare en skygge av seg selv i høst. Savnet etter Tarik Elyunuossi er til å ta og føle på, og laget er fremstår ikke som noen stor trussel fremover på banen.

Når i tillegg Kasey Wehrman er skadet og Ardian Gashi er ute av form, er det ingen tvil om at Fredrikstad må vinke farvel til gulldrømmen.

Wallace sitt fjerde frisparkmål

Det hjelper ikke at FFK har fått tak i landets farligste frisparkskytter. Brasilianske Fernando Wallace laget sitt fjerde mål på frispark denne sesongen da han utliknet på et vakkert frispark etter at Glimt tok ledelsen tidlig i kampen.

Etter kampen innrømmet FFK-trener Anders Grönhagen til TV2 at

Stig Johansen rager høyest i været

Stig Johansen rager høyest i været og stanger inn kampens første mål.

Foto: Robert Stangeland / SCANPIX

laget nå ikke lenger er med i gullkampen og konsentrerer seg om medalje.

Bodø/Glimt med i medaljekampen

Men i Bodø fortsetter festen.

Tilskuerne hadde ikke fått satt seg med tannbørster og trommer på Aspmyra, før Johansen stanget hjemmelaget i ledelsen.

Andre omgang vekslet frem og tilbake, men uten noe særlig stort spill av noen av lagene.

Det var først og fremst på frispark lagene var farlige. Spillere som Trond Olsen, Abgar Barsom og nevnte Wallace har alle strålende frisparkføtter, men det var Glimt-spilleren som fikk det avgjørende.

I det 64. minutt slo Olsen ett perfekt frispark mot hodet til Johansen som kunne stupe frem og lage sitt andre mål for dagen. Dermed er lynvingen oppe i 12 målgivende pasninger denne sesongen.

Glimt tok dermed steget opp på fjerdeplassen før Lyn spiller sin kamp i morgen, og er bare ett poeng bak Fredrikstad som fortsatt beholder bronseplassen, enn så lenge.

Sørensen skadet under oppvarmingen

En tidligere lynving skulle egentlig spilt kampen for hjemmelaget, men måtte melde pass etter å ha fått lyskestrekk under oppvarmingen. Jan Derek Sørensen fikk dermed ikke fortsette den flotte kampformen i høstsesongen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.