NRK Meny
Normal

Glad for kampfiksingstiltale

– Endelig skjer det noe, sier Arne Knoph, daglig leder for Asker fotball etter at tiltalen i kampfiksingssaken nå er klar.

Arne Knoph

Arne Knoph daglig leder for Asker fotball (tv) sammen med styreleder i Follo, Ole Bjørn Fausa under en pressekonferanse i 2012.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Kjetil Siem er generalsekretær i Norges Fotballforbund

Kjetil Siem, generalsekretær i Norges Fotballforbund.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Vi synes det er bra det skjer noe. Dette har tatt en stund og som fornærmet i saken har vi gått og lurt på hva som skjer, sier Arne Knoph, daglig leder Asker fotball.

To tidligere Asker-spillere er blant de tiltalte i den såkalte kampfiksingssaken.

De skal ifølge tiltalebeslutningen ha sørget for at Asker tapte en kamp mot Frigg i 2012. Asker tapte hele 1-7 for Frigg.

Dette skal ha gitt et større pengeutbytte fra spillselskaper.

– Vi er spente

Mandag ble til sammen syv personer tiltalt i saken. Fem av dem er tidligere eller nåværende fotballspillere.

– De to tiltalte som spilte for Asker er borte fra klubben. Saken har ikke vært på vår agenda, og nå er vi bare spent på hva som skjer, sier Arne Knoph, daglig leder i Asker fotball til NRK.

Norges Fotballforbund varslet politiet om at de var bekymret for om resultatet i to fotballkamper kunne være manipulert for to år siden.

– Det startet med at Follo kom til oss med det vi kan kalle en rød varselslampe. De ba om råd, og vi sa at dette måtte vi ta med politiet. Vi anmeldte det ikke, men informerte politiet som etter hvert tok ut en siktelse, forteller generalsekretær Kjetil Siem.

– Kan få sannheten på bordet

Etter to år med etterforsking har altså tiltalene nå kommet.

– Vi har ventet på dette og tenkt på to utfall, enten henleggelse eller tiltale. Det som har skjedd nå er veldig bra. Nå får vi en rettssak og det ser jeg på som en god nyhet. Da kan vi få sannheten på bordet. I en rettssak kommer bevisene, og folk kan få se om det har skjedd ting som absolutt ikke skal skje i norsk fotball, sier Siem til NRK.

Strafferammen for grov korrupsjon er ti års fengsel, mens grovt bedrageri kan gi opptil seks år i fengsel.

NRK har vært i kontakt med advokatene til flere av de tiltalte. Én av spillerne fra Follo og én fra Asker avviser tiltalen. To av de andre advokatene vil foreløpig ikke kommentere tiltalebeslutningen.

Det er sannsynlig at saken kan komme opp for Oslo tingrett i løpet av den kommende våren.

Video: Statsadvokaten om tiltalen

Sju personer er tiltalt i den såkalte kampfiksingsaken. Det er snakk om fem tidligere spillere i Follo og Asker og to personer som har spilt på kamper. De sju er tiltalt for grov korrupsjon og grovt bedrageri mot Norsk Tipping. Påtalemyndigheten mener spilleren til sammen skal ha fått opp mot to hundre tusen kroner for å tape to kamper i juni 2012.

Statsadvokat Asbjørg Lykkjen mener de fem spillerne til sammen skal ha fått opp mot 200 000 kroner for å tape to kamper i 2. divisjon i juni 2012.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.