Giggs og Nani sendte United til topps

Et praktskudd av Nani sendte Manchester United i føringen på stillingen 1-1. Etter det var Tottenham sjanseløse på Old Trafford.

Nani

Nani jubler etter praktscoringen mot Tottenham.

Foto: MICHAEL DALDER / REUTERS

Ryan Giggs

Ryan Giggs satte sikkert inn to straffer.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Dermed leder Manchester United Premier League med 79 poeng foran Chelsea, som har 77 poeng - men en kamp mindre spilt. Chelsea skal møte Stoke søndag.

- Vi har to kamper igjen å spille, og for øyeblikket sitter vi på toppen, sa en fornøyd Alex Ferguson etter kampen.

Resultater og tabell i Premier League

Stem: Hvem tror du vinner Premier League?

Straffekongen Giggs

Ryan Giggs sendte United opp i ledelsen etter at Assou-Ekotto felte Evra inne i feltet etter 58 minutters spill.

Dommeren mente det var en klar straffe, og veteranen sendte straffesparket sikkert til venstre for keeper Gomes, som gikk riktig vei. Han var likevel sjanseløs på skuddet.

Kampfakta: Manchester United - Tottenham

Nytt håp

Men Tottenham kjempet seg tilbake i kampen, og etter 70 minutter utliknet Ledley King for Tottenham. Midtstopperen kjempet seg opp og frem på en cormer og fikk headet ballen i mål.

Manchester Uniteds Valencia og Tottenhams Modric

Manchester Uniteds Valencia og Tottenhams Modric.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Det tok så 11 minutter før Nani vippet Tottenham av pinnen og fratok dem håpet om tre poeng. Potugiseren fikk en pasning av Macheda og vippet ballen deretter elegant over keeper. En nydelig scoring.

Fem minutter senere var Nani frempå igjen da han ble felt. Sikre Ryan Giggs tok sin andre straffe for dagen, og Gomes måtte nok en gang se et straffeskudd av Giggs passere.

- Vi har slått det som sannsynligvis er ligaens store formlag, og det betyr mye for oss. Vi kunne ikke bedt om mer, sa Ferguson.

Kjedelig start på kampen

Første omgang endte målløst etter 45 minutter med massivt United-press mot Tottenhams mål.

Tottenham var imidlertid dyktige til å forsvare seg, og de virkelig store sjansene uteble for hjemmelaget.

Til gjengjeld skapte Spurs så godt som ingen ting foran Uniteds mål i løpet av den første omgangen.

- Holdt nervene under kontroll

- Vi spilte bra, og det var viktig. Men det viktigste var at vi holdt nervene under kontroll. Vi viste ingen tegn til nerver, og det er flott på dette tidspunktet av sesongen, mente Ferguson.

Spurs-manager Harry Redknapp var skuffet etter at poenget glapp.

- Vi spilte ikke like bra som vi burde ha gjort. Med ti minutter igjen tenker man på at man kan ta med ett poeng fra Old Trafford. Men vi ga bort to klønete straffer.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Strammare regime for toppfotballen

  Noregs Fotballforbund har justert smittevernprotokollane sine før årets siste klubbkampar. Det skjer etter fleire koronatilfelle i toppfotballen dei siste vekene. Blant anna får ein berre halde treningskampar dersom ein søker om dette i førevegen.

 • Flyttar ikkje cupfinale likevel

  Cupfinalen for kvinnene går som planlagt på Ullevaal stadion – sjølv om det torsdag blei kommunisert at han ville bli flytta. LSK og Vålerenga møtest til kamp om årets cupmeisterskap på kvinnesida 13. desember.

 • Beklager etter Berntsen-sparking

  Vikings styreleder Thor Steinar Sandvik legger seg flat og beklager håndteringen av sparkingen av trener Bjarne Berntsen etter sterke reaksjoner fra fansen.

  Tribunene på Vikings arena ble torsdag kveld prydet med flere klare og kritiske meldinger rettet mot klubbledelsen, skriver VG. Berntsen fikk også skriftlig støtte.

  Styreleder Roar Åkerlund i Vikinghordene bekrefter at det var supporterklubben som hang opp bannerne. Der ble det blant annet tatt til orde for at styreleder Thor Steinar Sandvik må gå av.

  – Vi følte det var vår plikt og vår rett å si ifra om at noen har tatt en dårlig avgjørelse, for å si det saklig, sier Åkerlund.

  Vikinghordene
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Liverpool-kamp i Danmark likevel

  Britiske myndigheter har lettet på reiserestriksjonene, og dermed kan Liverpool møte Midtjylland i Danmark og ikke på nøytral grunn.

  Borussia Dortmund har bekreftet at de kunne arrangere mesterligakampen mellom lagene fordi britiske restriksjoner ville gitt Liverpool-spillerne 14 dager i karantene ved hjemkomst til England.

  Fredag opplyste imidlertid Midtjylland at britiske myndigheter har gitt eliteutøvere et unntak fra regelen, skriver Sky Sports.

  Liverpool – Midtjylland finner dermed sted i Herning 9. desember.

  Jürgen Klopp
  Foto: Jon Super / AP
 • Ingen beslutning om cupfinale

  Kvinnenes cupfinale kan bli flyttet fra Ullevaal, men foreløpig er ingen beslutning tatt i saken. NFF vurderer alternative løsninger.

  LSK og Vålerenga møtes til kamp om årets cupmesterskap på kvinnesiden 13. desember. Kampen er i utgangspunktet satt opp på Ullevaal stadion.

  Cupfinale
  Foto: Ørn E. Borgen / NTB