NRK Meny
Normal

Ryan Giggs legger opp

Etter å ha takket ja til jobben som assistentmanager under Louis van Gaal, har Ryan Giggs valgt å legge opp som spiller.

Giggs

Ryan Giggs i sin siste opptreden som Manchester United-spiller.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

– Til verdens beste fans, tusen takk. Jeg har elsket hvert eneste minutt jeg har spilt for dere og fått lov til å representere den største og beste klubben i verden, skriver Ryan Giggs i et åpent brev til supporterne.

Åpent brev

I et åpent brev til supporterne, publisert på Manchester Uniteds sider, skriver Ryan Giggs om at han gir eg som spiller.

Foto: Manchester United

Da det i dag ble bekreftet at Louis van Gaal tar over jobben som manager i Manchester United, ble det samtidig bekreftet at Ryan Giggs blir ny assistentmanager.

Som en konsekvens av den beslutningen, har Ryan Giggs valgt å legge opp som fotballspiller.

– Oppfylte drømmen

– Det var alltid min drøm å få spille for Manchester United, og selv om det er trist å tenke på at jeg aldri skal trekke på meg den røde trøya igjen som spiller, så har jeg vært heldig nok til å få spille med noen av de beste spillerne i verden. Jeg har fått spille under en utrolig manager i Sir Alex Ferguson, og først og fremst, jeg har fått spille for verdens beste fans, skriver Giggs i brevet.

Den mest dekorerte spilleren i engelsk fotball blir dermed stående med 963 for Manchester United, og tretten titler i Premier League, fire FA-cuper, fire ligacuper, og to mesterligatitler.

I løpet av karrieren hans i Manchester United, scoret han 168 mål, og fram til denne sesongen hadde han scoret i hver eneste sesong av Premier League.

I løpet av klubbkarrieren fikk han aldri rødt kort, og faktisk kom hans eneste røde kort i karrieren i en kamp for Wales mot Norge.

– Vil aldri bli forbigått

Styreformann i Manchester United, Ed Woodward, har følgende å si om Ryan Giggs.

– Ryan Giggs er en av de beste spillerne som noensinne har spilt for Manchester United. Det han har oppnådd kommer aldri til å bli forbigått av noen i engelsk fotball, skriver han i en pressemelding.

Laster Twitter-innhold

Saken oppdateres.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.