Gigantsponsorer krever Blatter fjernet straks – Blatter nekter

Sponsorene Visa, Coca-Cola og McDonalds vil at Sepp Blatter trer tilbake som president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) med umiddelbar virkning. Men Blatter sier nei.

Blatter

KREVES FJERNET: Coca Cola forlanger at Sepp Blatter blir fjernet fra presidentvervet i FIFA straks

Foto: RUBEN SPRICH / Reuters

– Jeg kommer ikke til å trekke meg, svarer Blatter via sin advokat seint fredag kveld.

– Mr. Blatter er uenig med Coca Cola og mener bestemt at om han forlater presidentkontoret nå, vil det ikke være til beste for FIFA. Det vil heller ikke fremme reformarbeidet. Derfor vil han ikke gå av, sier Blatters advokat Richard Cullen i en uttalelse.

– Avgang er det eneste riktige

Sponsorene mener at en umiddelbar avgang for Blatter er det eneste riktige etter at sveitsiske myndigheter har innledet etterforskning mot den mektige 79-åringen.

– For hver dag som går blir ryktet og omdømmet til FIFA bare dårligere og dårligere. FIFA trenger reformer, og det kan kun skje gjennom en fullstendig uavhengig tilnærming, heter det i en uttalelse fra Coca-Cola.

Rett ettr at Coca-Cola tonet flagg kom også burgerkjeden McDonalds på banen. De vil også at Blatter trekker seg så fort som mulig.

– De siste ukers begivenheter fortsetter med å ødelegge FIFAs rykte og troen på dets lederskap, skriver McDonalds.

Visa var den tredje store FIFA-sponsoren som fredag kveld stilte seg bak kravet om Blatters avgang.

– Vi mener at det ikke kan bli vesentlege reformer under FIFAs nåværende ledelse. På bakgrunn av det som skjedde i forrige uke, er det helt klart i FIFAs og fotballens interesse at Sepp Blatter fratrer umiddelbart.

FIFA under hardt press

Coca-Cola og McDonalds har gjennom en årrekke vært blant FIFAs største og mektigste sponsorer. De er begge kommersielle partnere til VM-sluttspillet i Russland i 2018.

Etter at korrupsjons- og hvitvaskingsskandalen dukket opp i mai, har FIFA vært under et voldsomt press. Flere prominente folk i lederskapet er blitt arrestert.

Etter planen skal Blatter sitte i presidentstolen til i februar 2016. Men tidligere denne uka antydet han at han kan bli sittende lenger enn det, dersom FIFA ikke finner fram til en egnet kandidat innen den tid.

26. oktober er fristen for å ha meldt seg som kandidat til å overta.

I forrige uke ble det kjent at sveitsiske myndigheter har trekt Blatter inn i korrupsjons-etterforskningen av FIFA.

Fotballnyheter