NRK Meny
Normal

Ghana-spillere sendt hjem: – Treneren ropte «fuck off» etter meg

Ghana-spillerne Sulley Muntari og Kevin-Prince Boateng sendes hjem etter udisiplinert oppførsel på trening, melder en ghanesisk journalist på Twitter.

Kevin-Prince Boateng (t.v.) og Sulley Muntari i 2-2 kampen mot Tyskland

Kevin-Prince Boateng (t.v.) og Sulley Muntari i 2–2 kampen mot Tyskland

Foto: MIKE BLAKE / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Gary Al-Smith skrev dette på Twitter. Han skal ha fått det bekreftet av landslagstrener Kwesi Appiah. De to ble bedt om å være ute av lagets hotell i Brasília innen klokka 12.00 (norsk tid) i dag.

Laster Twitter-innhold

Ghanas fotballforbund har bekreftet Boatengs hjemsendelse .

– Bestemmelsen er tatt på grunn av Boatengs vulgære verbale fornærmelser mot trener Kwesi Appiah på lagets trening i Maceio denne uka. Boateng har ikke vist noen tegn til å beklage hendelsen, derfor blir han sendt hjem. Hans akkreditering til VM har blitt inndratt med øyeblikkelig virkning, skriver forbundet.

Om Muntaris hjemsendelse skriver forbundet at beslutningen er tatt etter at spilleren gikk til fysiske angrep på Moses Armah, en av de ghanesiske lederne.

– Treneren ropte «fuck off»til meg

Det ble seinere bekreftet av den tyske avisa Bild , der Boateng bekrefter hjemsendelsen.

– I går fleipet jeg og Sulley på trening, vi lo og tullet litt. Så kom treneren bort og lurte på hvorfor vi lo. Deretter sendte han oss i garderoben.

– Etterpå gikk jeg bort til ham og spurte hva han hadde imot oss. Så begynte han å rope på meg og fornærme meg. «Fuck off», ropte han, sier Boateng.

Deretter ble Boateng bedt om å reise hjem.

– Det godtar jeg. Men jeg ønsker laget og spillerne alt godt i resten av VM, sa han.

Avgjørende kamp i kveld

Ghana møter Portugal i siste kamp i gruppe G i kveld, og må vinne for å ha en sjanse til å gå videre.

Boateng skal ha kranglet med landslagssjef Appiah under trening tidligere, og kritiserte offentlig laguttaket og formasjonen foran åpningskampen mot USA.

Milan-spilleren Sulley Muntari er uansett uaktuell til kampen i kveld etter to gule kort i sine tidligere kamper. Schalkes Kevin-Pronce Boateng er spilleklar. Han startet ikke i Ghanas åpningskamp mot USA (1-2), men spilte forrige kamp mot Tyskland (2-2).

Fikk omsider VM-betalingen

Ghanas lagledelse tok denne bestemmelsen i dag tidlig. På det samme møtet fikk spillerne omsider betalt for VM-deltakelsen.

Spillerne har boikottet flere treninger de siste dagene i protest mot at de ikke har fått pengene, og truet også med å boikotte kampen mot Portugal. Men i natt sendte regjeringen i Ghana et charterfly med 18 millioner kroner til Brasil for å betale troppen.

Tete Lidbom er programleder på NRK-programmet Heia Fotball, og han er halvt ghaneser.

– Muntari var jo allerede ute på grunn av gule kort, men med tanke på eventuelt videre spill i VM, vil det være et stort tap. Han har vært en av lagets klart beste spillere i VM til nå, sier Lidbom.

– Boateng har hatt et mer frustrerende VM, og hvis dette stemmer, så er det vel nok en bekreftelse på det.

Lidbom minner om at Muntari og Boateng var lagkamerater i Milan.

– Det verserer jo mange forklaringer på hvorfor Boateng forlot Milan, men så vidt meg bekjent, er ikke forholdet til Muntari en av dem. Jeg kjenner ikke til at det skal ha vært noen problemer mellom dem.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia