Australia så rødt igjen

Australia fikk en pangstart mot Ghana, men et rødt kort til Harry Kewell snudde kampen.

Ghana - Tyskland 1-1

I kampen mot Tyskland ble Tim Cahill utvist og Australia tapte stort. Cahill måtte sone karantene mot Ghana og dermed var det duket for Harry Kewell, men det gikk ikke bedre med han.

Australia hadde tatt ledelsen ved Brett Holman etter 11 minutter, men så snudde kampen.

Ghanas Asamoah Gyan sendte i vei et skudd halvveis i 1. omgang som hadde retning mot hjørnet. Der sto Kewell og stoppet ballen med armen. Det så ikke ut til å være viljehands, men det spilte liten rolle.

Dommer Roberto Rosetti var raskt oppe med det røde kortet. Den tidligere Leeds-spilleren måtte gå av banen, mens Gyan sikkert satte straffen i mål.

Harry Kewell

Her redder Harry Kewell ballen med hånda og det var det siste han gjorde i kampen mot Ghana.

Foto: Rebecca Blackwell / Ap

Keepertabbe ga ledermål

Men Australia kom strålende i gang takket være Ghanas målvakt Richard Kingson.

Marco Bresciano skjøt et frispark fra langt hold. Ballen gikk rett på Kingson som så ut til å ha full kontroll, men ballen traff han i brystet og gikk rett ut i beina på Holman som hadde en veldig enkel oppgave med å score Australias første mål i årets VM.

Richard Kingson

Richard Kingson var klønete og uheldig da Australia tok ledelsen.

Foto: Ivan Sekretarev / Ap

Afrikas 100. VM-kamp

Til tross for et stort Ghana-press i 2. omgang klarte ikke afrikanerne å utnytte det tallmessige overtaket. Australia hadde også sine muligheter. Særlig etter 73. minutter da Kingson gjorde opp for feilen og reddet en stor dobbeltmulighet.

På overtid ble det også litt dramatikk da John Pantsil skallet i en lagkamerat og ble liggende i gresset med det som kunne se ut som en brukket nese.

Men det ble ikke flere mål. Det betyr at Ghana, som spilte den 100. kampen for et afrikansk lag i et VM-sluttspill, går til topps i gruppe D med fire poeng på to kamper.

- Nå blir det vanskelig

Australia ligger sist i gruppe D med ett enslig poeng og veien videre blir meget tøff.

- Nå må vi slå Serbia med tre mål. Det kommer til å bli vanskelig, men vi har fortsatt en sjanse, sier Australias landslagssjef Pim Verbeek.

Han har fornøyd med innstilling til sine gutter.

- Selv med ti mann fortsatte vi å kjempe hele tiden. For at det skulle være straffe må det har vært en viljehands. Jeg så ikke situasjonen, men vi kan uansett ikke gjøre noe med det nå.

Fotballnyheter