NRK Meny
Normal

Sentral Gerrard

Liverpool-kaptein Steven Gerrard var sentral da Liverpool slo Wolverhampton 2-0 2. juledag.

Liverpools Steven Gerrard
Foto: Hales / Scanpix/AP

Kampfakta: Liverpool - Wolverhampton

Liverpool kom til lørdagens kamp med 2-0-tapet mot bunnlaget Portsmouth i bagasjen, mens gjestene fra Wolverhampton fikk et lite pusterom fra bunnstriden etter at de slo Burnley. Liverpool-spillerne hadde fått beskjed av manager Benitez om at de måtte heve seg og bare seier ville være godt nok i oppgjøret, mens Wolverhampton sikkert ville være fornøyd med poengdeling.

Les: Benitez konsulterer stjernene

Les: Helsvart dag for Liverpool

Liverpools Fernando Torres

Liverpools Fernando Torres

Foto: Hales / Scanpix/AP

Hjemmelaget gikk offensivt til verks fra start mot Wolves, og både Steven Gerrard og Fernando Torres hadde skudd på mål i løpet at de første sju minuttene. Begge ble greit stoppet av keeper Marcus Hahnemann.

Wolverhamptons første sjanse i 1. omgang kom etter 21 minutter da Sylvan Ebanks-Blake fikk et innlegg fra venstresiden, fikk snudd seg på femmeteren og sendte i vei et skudd, men Jose Reina reddet sikkert. I minuttene som fulgte hadde Wolves flere forsøk mot Liverpool-målet.

Like før pause hadde Glen Johnson et bra skuddforsøk fra 16-meteren, men skuddet gikk rett på målvakten og omgangen sluttet målløs.

Sentral Gerrard

2. omgang startet omtrent som den første. Aggressive Liverpool-spillere og en sentral Steven Gerrard. Han fikk også til et bra skudd fire minutter etter pause som Wolves-keeperen måtte ut i full strekk for å redde.

Minuttet seinere måtte Wolverhampton-spilleren Stephen Ward forlate banen etter at han fikk sitt andre gule kort, og presset ble dermed ikke noe mindre mot Wolves-målet.

I det 61. minuttet sprakk også nullen, og ikke overraskende var det kaptein Steven Gerrard som var framme og nikket det presise innlegget fra venstre i mål.

- Det var veldig viktig for oss og ham. Hvis han kan begynne å score igjen, får han mer selvtillit og det er veldig bra for laget, sa Benitez.

2-0 kom åtte minutter etter. Yossi Benayoun fikk stå helt umarkert i straffefeltet og skjøt ballen i Wolves-målet.

Flere mål ble det imidlertid ikke, men resultatet skapte nok en viss julefred på Anfield.

Liverpool klatret dermed forbi Birmingham og er nå på en sjuendeplass på tabellen.

- Det viktige var å få tre poeng. Fansen kan nyte tre dager, mens vi får se om vi kan slå Aston Villa. Da kan vi komme nærmere, sa manageren.

Liverpools Yossi Benayoun setter inn 2-0

Liverpools Yossi Benayoun setter inn 2-0

Foto: Hales / Scanpix/AP

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia