Gerrard gleder seg til Riise-møte

For sju år siden ble de mesterligavinnere sammen for Liverpool. Lørdag skal England-kaptein Steven Gerrard ut i duell med sin gamle lagkamerat og gode venn John Arne Riise.

Gerrard

Steven Gerrard ser fram til å møte sin tidligere lagkamerat John Arne Riise under morgendagens landskamp mellom Norge og England.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Jeg kan ikke vente med å få møte ham. Vi er veldig gode venner og har fortsatt kontakt selv om vi ikke har spilt sammen på en stund, sier Gerrard foran lørdagens landskamp på Ullevaal.

Riise har sendt SMS til sin tidligere lagkamerat i Liverpool foran landskampen.

Gerrard har overtatt kapteinsbindet fra John Terry, som mistet det etter at han ble anklaget for rasisme mot Anton Ferdinand.

Liverpool-spilleren var også kaptein under VM i 2010 da England skuffet stort i Sør-Afrika.

– Jeg ønsker å bli husket som en suksessrik kaptein. Og laget vil vise at vi er sterkere nå enn i VM. Vi skal gjøre vårt beste, men er ikke EM-favoritter, sier Gerrard.

Han velger å se til Chelsea og deres nylige suksess som inspirasjon inn mot EM i Polen og Ukraina.

– Se på Chelsea, noen ganger kan det hjelpe med lavere forventninger. Det fjerner ikke alt press, for det er et ansvar å spille for England. Jeg håper på seier mot Norge, for det vil gi selvtillit og ro, sier Gerrard.

Gamle kjente

Han er gjenforent med tidligere Liverpool-manager Roy Hodgson, som nylig erstattet Fabio Capello som sjef for engelskmennene.

– Jeg samarbeider godt med ham. Roy fikk det tøft i Liverpool, for det var så mange som ville ha Kenny (Dalglish). Det er for tidlig å sammenligne ham med Fabio Capello, men det er en ny æra, en ny start med ny trener, sier Gerrard diplomatisk.

Hodgson fikk sparken i Liverpool i januar 2011. Halvannet år senere ble han engelsk landslagssjef, mens Dalglish ble sparket forrige uke etter en skuffende sesong i Premier League (8.-plass).

Martinez tilbudt Liverpool-jobben

Liverpools storvokste spiss Andy Carroll starter på topp for England lørdag.

– Jeg håper han viser noe av det samme som han har gjort for oss, sier Gerrard om Liverpool-kollegaen.

I England ble det fredag hevdet at managerløse Liverpool har gitt Wigan-manager Roberto Martinez tilbud om å erstatte Dalglish.

– Vi må vente og se. Det var nytt for meg, men han har gjort det bra i Wigan. Blir han sjef, får han min støtte. Så gjenstår det å se hva klubben bestemmer seg for, sier Gerrard.

Fotballnyheter