Gerrard gleder seg til Riise-møte

For sju år siden ble de mesterligavinnere sammen for Liverpool. Lørdag skal England-kaptein Steven Gerrard ut i duell med sin gamle lagkamerat og gode venn John Arne Riise.

Gerrard

Steven Gerrard ser fram til å møte sin tidligere lagkamerat John Arne Riise under morgendagens landskamp mellom Norge og England.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Jeg kan ikke vente med å få møte ham. Vi er veldig gode venner og har fortsatt kontakt selv om vi ikke har spilt sammen på en stund, sier Gerrard foran lørdagens landskamp på Ullevaal.

Riise har sendt SMS til sin tidligere lagkamerat i Liverpool foran landskampen.

Gerrard har overtatt kapteinsbindet fra John Terry, som mistet det etter at han ble anklaget for rasisme mot Anton Ferdinand.

Liverpool-spilleren var også kaptein under VM i 2010 da England skuffet stort i Sør-Afrika.

– Jeg ønsker å bli husket som en suksessrik kaptein. Og laget vil vise at vi er sterkere nå enn i VM. Vi skal gjøre vårt beste, men er ikke EM-favoritter, sier Gerrard.

Han velger å se til Chelsea og deres nylige suksess som inspirasjon inn mot EM i Polen og Ukraina.

– Se på Chelsea, noen ganger kan det hjelpe med lavere forventninger. Det fjerner ikke alt press, for det er et ansvar å spille for England. Jeg håper på seier mot Norge, for det vil gi selvtillit og ro, sier Gerrard.

Gamle kjente

Han er gjenforent med tidligere Liverpool-manager Roy Hodgson, som nylig erstattet Fabio Capello som sjef for engelskmennene.

– Jeg samarbeider godt med ham. Roy fikk det tøft i Liverpool, for det var så mange som ville ha Kenny (Dalglish). Det er for tidlig å sammenligne ham med Fabio Capello, men det er en ny æra, en ny start med ny trener, sier Gerrard diplomatisk.

Hodgson fikk sparken i Liverpool i januar 2011. Halvannet år senere ble han engelsk landslagssjef, mens Dalglish ble sparket forrige uke etter en skuffende sesong i Premier League (8.-plass).

Martinez tilbudt Liverpool-jobben

Liverpools storvokste spiss Andy Carroll starter på topp for England lørdag.

– Jeg håper han viser noe av det samme som han har gjort for oss, sier Gerrard om Liverpool-kollegaen.

I England ble det fredag hevdet at managerløse Liverpool har gitt Wigan-manager Roberto Martinez tilbud om å erstatte Dalglish.

– Vi må vente og se. Det var nytt for meg, men han har gjort det bra i Wigan. Blir han sjef, får han min støtte. Så gjenstår det å se hva klubben bestemmer seg for, sier Gerrard.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Chile tok poeng mot Argentina

  Det ble mål av Lionel Messi og en smule dramatikk da Argentina innledet med 1-1 mot Chile i Copa America mandag.

  Lionel Messi sendte Argentina oppskriftsmessig i ledelsen etter 33 minutter på et utsøkt frispark. Åtte minutter etter sidebytte fikk Chile sin utligning.

  Det ble gransking av video da Arturo Vidal fikk ballen opp i hånden inne i feltet for å se at det var hands. Den argentinske målvakten Emiliano Martínez reddet den etterfølgende straffen, men ballen endte i tverrliggeren og ut til Eduardo Vargas som headet inn til 1-1 for Chile.

  Til tross for å ha dominert kampen fullstendig klarte ikke Messi & co. å gjøre flere mål.

  Lionel Messi
  Foto: Ricardo Moraes / Reuters
 • Tre mål og tre poeng for Tromsø

  Med bare én seier hver så langt, var det to lag sulteforede på poeng som møttes på Nadderud mandag kveld. Der fikk bortelaget en fantastisk åpning etter en gavepakke fra Stabæk.

  Tromsø gikk opp i ledelsen allerede etter ni minutter, etter et svakt forsøk på å bokse vekk ballen av Marcus Sandberg. Dermed kunne til slutt Ebiye Moses sette inn 1-0 i åpent mål. Kun fem minutter senere doblet samme mann til 2-0. I sluttminuttene satte Tomas Totland inn kampens tredje og siste mål, og tromsøværingene vant 3-0.

  Ebyie Moss
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Hareide: – Det var verre i fjor

  Åge Hareide skulle egentlig ledet Danmark i EM før han ga seg som Danmarks hovedtrener, men pandemien kom og Hareide måtte dra før mesterskapet var i gang.

  Hareide, som hadde kontrakt til 2020, kunne dermed ikke lede Danmark i mesterskapet.

  Han forteller til NRK at det er spesielt, men at det går bedre nå.

  – Jeg tenker ikke så mye på det. Det var verre i fjor, sier Hareide.

  – Det har jo vært et år med pandemi, så man har hatt litt andre ting å tenke på. Nå jobber jeg i RBK og må forberede oss til kamp i Drammen i morgen, sier Hareide.

  Den nåværende Rosenborg-treneren har stor tro på sitt tidligere mannskap.

  – Jeg tror de kan gå hele veien til semifinalen, mener Hareide.

  Hareide var kritisk til at NRK viste bildene fra situasjonen. Han valgte å dra hjem.

  – Vi var i studio i inngangen til kampen, og jeg skulle være med i pausen. Da dette skjedde, så gikk jeg bare hjem. Jeg forlot studio. De kunne ikke si så mye på det, sier han til Dagbladet.

  Hareide og Rosenborg skal møte Strømsgodset i morgen.

  – Jeg sa til Micke Dorsin at dersom Christian dør, så kommer jeg ikke på kamp. Det hadde han forståelse for, sier han.

  Eliteserien fotball 2020: Sandefjord - Rosenborg (0-0)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Molde vant tross utrolig selvmål

  Kristoffer Haugen satte ballen i nettet tre ganger da Molde vant 3-1 over Sandefjord. To ganger i Sandefjord-målet, og én gang i Molde-målet.

  Og hans selvmål var smått utrolig. Planen hans var nok å sende et ufarlig tilbakespill til keeper Oliver Petersen, men han var feilplassert, og rakk ikke ballen som i stedet trillet i nettet.

  Men Molde hadde god kontroll, og ved to scoringer av nevnte Haugen og én scoring av Ohi, ble det grei seier.

  Dermed henger moldenserne med i teten, og de ligger på tredjeplass i Eliteserien.

  En liten nedtur fikk dagens vinner likevel. Magnus Wolff Eikrem måtte gå av med noe som så ut som en strekk.

  Eliteserien fotball 2021: Sandefjord - Molde
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB