NRK Meny
Normal

Gerrard før hyllesten: – Snart henger fotballskoene på veggen

Steven Gerrard (33) ble hedret med egen testimonial-kamp på Anfield i dag. Liverpool-kapteinen vet han ikke har mange år igjen på fotballbanen.

Steven Gerrard

Steven Gerrard under treningskampen mot australske Melbourne Victory tidligere i sommer. Midtbanemannen er fortsatt målfarlig.

Foto: Michael Dodge / Getty Images

«Captain Fantastic» skal i gang med sin 16. sesong i den helrøde drakten, men før den tid ville Liverpool-fansen hylle sin store midtbanegeneral.

Steven Gerrard

Steven Gerrard begynner å bli smågrå i skjegget. 33-åringen nærmer seg 500 kamper i Liverpool-drakt.

Foto: Thananuwat Srirasant / Getty Images

I ettermiddag mottok Steven Gerrard stående applaus fra hjemmefansen i sin egen testimonial-kamp mot greske Olympiakos - etter snaut ti år som Liverpool-kaptein.

Liverpool vant kampen 2-0 etter mål av Joe Allen og Jordan Henderson.

Spiller ut kontrakten

– Jeg er klar over at jeg nærmer meg ti år som kaptein, sier Gerrard til lokalavisa Liverpool Echo.

Gerrard, som fylte 33 år i slutten av mai, har to år igjen av kontrakten med Liverpool. Den tenker han å fullføre.

Deretter er det mest sannsynlig slutt for mannen med de knallharde skuddene, de presise 50 meters-pasningene og de selvoppofrende sklitaklingene.

–Jeg har fortsatt noen år igjen - jeg skal gjøre maks ut av dem, sier Gerrard.

– Jeg tar én sesong av gangen. Jeg vet ikke om jeg kommer til å fortsette etter denne kontrakten, men jeg er sikker på at jeg kan spille på dette nivået i hvert fall i to år til, sier Gerrard, og legger til:

– Fysisk føler jeg meg virkelig sterk.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Steven Gerrard

Steven Gerrard, i kjent stil, takler til seg ballen under mesterligafinalen i 2005. Liverpool vant overraskende etter å ha ligget under 3-0 til pause.

Foto: THOMAS KIENZLE / AP

Hans verste minne

15 år har gått siden han debuterte mot Blackburn en november-dag i 1998. En 18 år gammel Gerrard ble byttet inn mot norske Vegard Heggem.

– Det har gått så fort. Det har vært en reise med både høydepunkter og skikkelige nedturer. Jeg har faktisk mange dårlige minner som Liverpool-spiller. Mesterligafinalen i 2007 (Liverpool tapte 2-1 for AC Milan journ.anm.), FA-cupfinalen i 2012 (Liverpool tapte 2-1 for Chelsea journ.anm.) og da jeg scoret selvmål mot Chelsea i ligacupen i 2005. Forferdelige opplevelser.

Steven Gerrard etter CL-finale 2007

Steven Gerrard forteller at mesterligafinaletapet for AC Milan i 2007 var en av karrierens største nedturer.

Foto: Murad Sezer / AP

– Men de dårlige minnene gjør at de gode øyeblikkene føles så bra. Jeg er kjempestolt over karrieren jeg har hatt, uttalte Gerrard nylig i et lengre intervju med Telegraph.

Avslo Bayern München

I intervjuet avslører Liverpools nummer åtte at tilbudene fra utlandet har vært mange opp gjennom årene, og forteller at han var svært nær en overgang til Bayern München i 2012.

– Jeg hadde muligheten til å flytte på meg, men jeg ble ikke fristet, sier Gerrard.

Gerrard innrømmer at tanken på å ikke skulle være fotballspiller skremmer ham.

– Jeg prøver å nyte hver øyeblikk. Snart henger fotballskoene på veggen og jeg trener ikke hver dag lenger. Det er skummelt, for jeg er så glad i det. Jeg er fortsatt veldig sulten, sier Gerrard.

Vil spille mesterliga

«Stevie G»vil være 35 år når kontrakten hans utgår 30. juni 2015. Før den tid har han ambisjoner om å lede Liverpool tilbake til toppen av Premier League.

– Hovedfokuset mitt er rettet mot laget. Jeg vil prøve å vinne et par troféer før jeg henger støvlene på hylla og få klubben tilbake i mesterligaen, sier mannen som var svært delaktig i Liverpools utrolige snuoperasjon mot AC Milan i mesterligafinalen i 2005.

– Jeg har en helt spesiell følelse foran denne sesongen. Jeg har innsett at jeg har ikke mange årene igjen, legger han til - og sender samtidig et lite stikk til erkerival Manchester United:

– Jeg håper United har en skikkelig drittsesong, men jeg tviler på at det skjer.

– Bedre enn Ronaldinho

Lagkameratene er stumme av beundring for den hardtskytende kapteinen sin.

– Han er trolig den beste, mest komplette spilleren jeg har vært på lag med. Jeg har spilt med Ronaldinho og andre magiske spillere, men «Stevie» har alt, sier rekkekamerat Lucas Leiva.

Steven Gerrard har blitt kåret til Årets spiller i England én gang, i 2006. I tillegg kom han på 3.-plass i FIFAs kåring over verdens beste fotballspillere i 2005.

Onsdag kommer Liverpool-laget, med Steven Gerrard i troppen, til Ullevaal for å møte Vålerenga til treningskamp.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.