Gerrard avgjorde på straffe - har lovet bort drakten til Jansrud

Denne drakten, som Liverpools matchvinner Steven Gerrard veiver over hodet i seiersrus, er trolig snart på vei til Kjetil Jansrud.

Steven Gerrard ble matchvinner for Liverpool, etter at laget kom under for Fulham to ganger i onsdagens Premier League-oppgjør.

OLYMPICS-ALPINESKIING/ Bronze medalist Kjetil Jansrud of Norway poses during the medal ceremony for the men's alpine skiing downhill race in the Olympic Plaza at the 2014 Sochi Winter Olympics

Kjetil Jansrud fikk bronse i OL-utforen. Like etterpå tikket det inn en overraskende sms fra idolet Steven Gerrard.

I det 90. spilleminuttet var stillingen 2-2 mellom Liverpool og Fulham.

Så ble Daniel Sturridge ble felt av Fulham-back Sasha Riether og dommeren pekte på straffemerket.

Steven Gerrard gikk selvfølgelig frem for å ta straffesparket, og kapteinen var iskald da han satte ballen knallhardt i målet - og dermed sikret seieren for Liverpool.

– Gerrard er nådeløs i slike situasjoner. Vi viste god karakter ved å komme tilbake to ganger, sier Liverpool-manager Brendan Rodgers i et intervju med BT Sports som ble sendt på TV 2.

Sendte sms til Jansrud

Etter kampen feiret han med å rive av seg drakten, som havnet i nevene til Fulham-back John Arne Riise.

Han har nemlig lovet å gi drakten til kompisen Kjetil Jansrud, som er ihuga Liverpool-fan og nyslått OL-medaljør.

Gerrard signerer drakt til Jansrud

Her signerer Gerrard drakten sin som skal sendes til Kjetil Jansrud.

Jansrud vant nemlig bronsemedaljen i utfor i helgen, og bare noen timer etter at han kjørte i mål i Sotsji tikket det inn en svært overraskende sms på telefonen hans.

Meldingen var fra idolet Steven Gerrard.

Liverpool-veteranen hadde snakket med sin tidligere lagkamerat Riise, som fortalte at Jansrud er stor fan av Gerrard og Liverpool. I tillegg kjørte Jansrud med startnummer åtte da han tok bronsen, og det er det samme nummeret Gerrard har på drakten sin.

I meldingen, som TV 2 var først ute med å referere, skriver Gerrard:

«Hei, kompis. Ginge (Gerrards kallenavn på rødhårede Riise. jour.anm.) fortalte meg at du vant bronsemedalje under OL med mitt nummer etter en kneoperasjon. Han sa også at du er Liverpool-fan? Gratulerer så mye med din prestasjon, mye respekt fra meg. Fortalte Ginge at du kan få min fotballtrøye signert etter onsdagens kamp mot ham. Lykke til. Din venn, SG.»

Havnet under to ganger

Med seier og tre poeng er Liverpool plutselig med i gullkampen igjen. De er bare fire poeng bak serieleder Chelsea og er det eneste laget i toppen som ikke skal spille i Europa utover våren.

Det begynte imidlertid ikke bra for Liverpool på Craven Cottage onsdag. Bare åtte minutter var spilt da Kolo Touré scoret et nesten like spektakulært selvmål som Manchester Citys Vincent Kompany gjorde på samme bane for kort tid siden.

Et ufarlig innlegg gikk rett på midtstopperen. Han prøvde å klarere, men sendte i stedet ballen bakover i eget nett.

Resultatet sto seg nesten til pause. Da viste kaptein Gerrard at han fortsatt kan åpne opp et forsvar. Hans stikker med utsiden av foten fant Sturridge, og han satte ballen i mål via stolpen.

Etter 63 minutter gikk hjemmelaget opp i en ny ledelse. Da var det Kieran Richardson som scoret, også det etter svakt forsvarsspill. Martin Skrtel klarerte rett til Richardson som fikk en enkel jobb fra nært hold.
Keeperbytte

Fulham fortsatt på sisteplass

Fulham lå dypt for å forsvare ledelsen, men det gikk bare ni minutter før det sto 2-2.

Da gikk Phillipe Coutinho innover i banen før han skjøt fra rundt 18 meter. Skuddet var ikke hardt, men velplassert nok til å snike seg forbi Maarten Stekelenburg.

Bare minutter senere ble Fulhams sisteskanse skadet etter en smell i hodet, og han måtte erstattes av David Stockdale.

Han så ut til å holde buret rent, men like før 90 minutter var spilt skled Riether inn i Sturridge og laget straffe.

Med tapet er Fulham fremdeles sist i serien, mens Liverpool altså må finne seg i å bli nevnt blant gullkandidatene.

• Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

– Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

Kunsgressbane med gummigranulat
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.