NRK Meny
Normal

Gerrard avgjorde på straffe - har lovet bort drakten til Jansrud

Denne drakten, som Liverpools matchvinner Steven Gerrard veiver over hodet i seiersrus, er trolig snart på vei til Kjetil Jansrud.

Britain Soccer Premier League

Steven Gerrard ble matchvinner for Liverpool, etter at laget kom under for Fulham to ganger i onsdagens Premier League-oppgjør.

OLYMPICS-ALPINESKIING/ Bronze medalist Kjetil Jansrud of Norway poses during the medal ceremony for the men's alpine skiing downhill race in the Olympic Plaza at the 2014 Sochi Winter Olympics

Kjetil Jansrud fikk bronse i OL-utforen. Like etterpå tikket det inn en overraskende sms fra idolet Steven Gerrard.

Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

I det 90. spilleminuttet var stillingen 2-2 mellom Liverpool og Fulham.

Så ble Daniel Sturridge ble felt av Fulham-back Sasha Riether og dommeren pekte på straffemerket.

Steven Gerrard gikk selvfølgelig frem for å ta straffesparket, og kapteinen var iskald da han satte ballen knallhardt i målet - og dermed sikret seieren for Liverpool.

– Gerrard er nådeløs i slike situasjoner. Vi viste god karakter ved å komme tilbake to ganger, sier Liverpool-manager Brendan Rodgers i et intervju med BT Sports som ble sendt på TV 2.

Sendte sms til Jansrud

Etter kampen feiret han med å rive av seg drakten, som havnet i nevene til Fulham-back John Arne Riise.

Han har nemlig lovet å gi drakten til kompisen Kjetil Jansrud, som er ihuga Liverpool-fan og nyslått OL-medaljør.

Gerrard signerer drakt til Jansrud

Her signerer Gerrard drakten sin som skal sendes til Kjetil Jansrud.

Foto: Instagram

Jansrud vant nemlig bronsemedaljen i utfor i helgen, og bare noen timer etter at han kjørte i mål i Sotsji tikket det inn en svært overraskende sms på telefonen hans.

Meldingen var fra idolet Steven Gerrard.

Liverpool-veteranen hadde snakket med sin tidligere lagkamerat Riise, som fortalte at Jansrud er stor fan av Gerrard og Liverpool. I tillegg kjørte Jansrud med startnummer åtte da han tok bronsen, og det er det samme nummeret Gerrard har på drakten sin.

I meldingen, som TV 2 var først ute med å referere, skriver Gerrard:

«Hei, kompis. Ginge (Gerrards kallenavn på rødhårede Riise. jour.anm.) fortalte meg at du vant bronsemedalje under OL med mitt nummer etter en kneoperasjon. Han sa også at du er Liverpool-fan? Gratulerer så mye med din prestasjon, mye respekt fra meg. Fortalte Ginge at du kan få min fotballtrøye signert etter onsdagens kamp mot ham. Lykke til. Din venn, SG.»

Havnet under to ganger

Med seier og tre poeng er Liverpool plutselig med i gullkampen igjen. De er bare fire poeng bak serieleder Chelsea og er det eneste laget i toppen som ikke skal spille i Europa utover våren.

Det begynte imidlertid ikke bra for Liverpool på Craven Cottage onsdag. Bare åtte minutter var spilt da Kolo Touré scoret et nesten like spektakulært selvmål som Manchester Citys Vincent Kompany gjorde på samme bane for kort tid siden.

Et ufarlig innlegg gikk rett på midtstopperen. Han prøvde å klarere, men sendte i stedet ballen bakover i eget nett.

Resultatet sto seg nesten til pause. Da viste kaptein Gerrard at han fortsatt kan åpne opp et forsvar. Hans stikker med utsiden av foten fant Sturridge, og han satte ballen i mål via stolpen.

Etter 63 minutter gikk hjemmelaget opp i en ny ledelse. Da var det Kieran Richardson som scoret, også det etter svakt forsvarsspill. Martin Skrtel klarerte rett til Richardson som fikk en enkel jobb fra nært hold.
Keeperbytte

Fulham fortsatt på sisteplass

Fulham lå dypt for å forsvare ledelsen, men det gikk bare ni minutter før det sto 2-2.

Da gikk Phillipe Coutinho innover i banen før han skjøt fra rundt 18 meter. Skuddet var ikke hardt, men velplassert nok til å snike seg forbi Maarten Stekelenburg.

Bare minutter senere ble Fulhams sisteskanse skadet etter en smell i hodet, og han måtte erstattes av David Stockdale.

Han så ut til å holde buret rent, men like før 90 minutter var spilt skled Riether inn i Sturridge og laget straffe.

Med tapet er Fulham fremdeles sist i serien, mens Liverpool altså må finne seg i å bli nevnt blant gullkandidatene.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.