Hopp til innhold

Gashi senket HamKam

HamKam har slitt så langt denne sesongen og var sultne på poeng i dagens møte med Fredrikstad.

Fredrikstad
Foto: Olsen, Linn C. / SCANPIX

Men hjemmelaget var klart best og innkasserte tre nye poeng etter to perler fra Ardian Gashi, og kampen endte 2-1.

Underholdende

Fredrikstad vartet opp med glimrende angrepspill ved flere anledninger og kunne lett ha avgjort kampen i første omgang. Tarik Elyounoussi var som vanlig giftig og burde ha tegnet seg på scoringslisten i dag.

19 år gamle Serge Konan Kouadio fikk sin debut i dag og var en konstant trussel på FFKs høyre flanke. Unggutten fra Elfenbenkysten kan vise seg å bli verdifull for Fredrikstad denne sesongen.

Scoret mot gamle lagkamerater

HamKams trener, Arne Erlandsen, hadde gjort flere forandringer på startoppstillingen fra forrige runde. Og selv om FFK åpnet best, var det bortelaget fra Hamar som fikk kampens første nettkjenning.

Tidligere Fredrikstad-spiller Markus Ringberg pirket inn 0-1 i det 38. minutt etter et av kampens femten hjørnespark. Og med tilbakeholden jubel kunne han notere sitt første mål mot gamleklubben.

To praktmål av Gashi

Ardian Gashi

Ardian Gashi viste storform mot HamKam.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Ardian Gashi hadde ingen stor kamp på Fredrikstads midtbane, men ble likevel den store helten i plankebyen. Grunnen til det, er to veldig viktige og vakre scoringer som sikret hjemmeseier.

Da var det kanskje ikke så rart at Gashi ble kåret til banens beste i dag.

Fredrikstads trener, Anders Grönhagen, var også fornøyd med Gashi.

- Det var viktig for Ardian å få disse scoringene. Han har slitt litt med å finne scoringsformen i det siste, sier Grönhagen til TV2Sport.

HamKam må heve seg

Bortelaget hadde til tider problemer med å holde tritt med FFKs tempo og skapte ikke mye i dag. Det var også mye rufsete forsvarsspill i HamKams bakre rekker.

Men de var ikke helt håpløse. Klarer de å komme opp mot dagsbeste i flere kamper, kan de hevde seg mot de dårligste lagene. Hvis ikke, ser det stygt ut for videre tippeligaspill for ”Kamma”.

Fotball

 • TV 2: Landslagssjefen operert etter sykkelulykke

  Landslagssjef Ståle Solbakken har pådratt seg flere brudd etter en sykkelvelt i helgen. Det forteller han til TV 2.

  Solbakken bekrefter overfor kanalen at han pådro seg brudd i albuen på en sykkeltur søndag. I etterkant ble han operert på Elverum sykehus.

  – Et stort og et lite brudd etter en stygg velt på min sykkeløkt. Men snart klar for viktige kamper, sier han til TV 2.

  Norge skal spille flere viktige EM-kvalifiseringskamper i sommer. Den første er mot Skottland 17. juni.

  NFF pressekonferanse
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • AIK-sjef går av etter skandalederby

  Den sportslige krisen i AIK har fått sine første konsekvenser. Manuel Lindberg er ferdig i jobben som klubbens administrerende direktør.

  Han valgte selv å gi seg etter søndagens 0-1-tap borte mot Djurgården. Stockholmsderbyet bød på skandalescener og nesten en time lang stopp i spillet.

  – Jeg tar mitt ansvar som en del av situasjonen, og jeg har derfor valgt å tre til side. Å bli værende som administrerende direktør gagner ikke klubben akkurat nå, sier Lindberg i en pressemelding.

  AIK har kun vunnet én av ti kamper i Allsvenskan denne sesongen. Laget ligger nest sist på tabellen med seks poeng.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB
 • Sørloth scoret da Real Sociedad sikret mesterligaspill

  Alexander Sørloth sitt tolvte seriemål for sesongen da da Real Sociedad tapte 1-2 for Atletico Madrid søndag. Dermed er han tidenes mestscorende nordmann i én og samme La Liga-sesong.

  Det gjenstår bare én serierunde i spansk toppfotball denne sesongen, og med fire poeng ned til Villarreal på femteplassen er Real Sociedad sikret plass i mesterligaens gruppespill neste sesong. Villarreal tapte 1-2 for Rayo Vallecano søndag, skriver NTB.

  Sørloth, scoring
  Foto: LLUIS GENE / AFP
 • Målrikt mellom Southampton og Liverpool

  Mohamed Elyounoussi og Southampton var nedrykksklare før siste serierunde, men de bidro likevel med underholdning søndag. Da spilte de nemlig 4-4 mot Liverpool.

  Elyounoussi var med fra start for Southampton og ble byttet ut etter 63 minutter. Totalt spilte han 33 seriekamper denne sesongen, 27 fra start. Han noterte seg for ett mål og én målgivende pasning, skriver NTB.

  Premier League - Southampton v Liverpool
  Foto: PETER NICHOLLS / Reuters
 • Aston Villa kapret den siste europaplassen i Premier League

  Aston Villa vant 2-1 mot Brighton i siste serierunde av Premier League. Dermed endte laget på 7.-plassen som gir kvalifisering til serieligaen.

  – Det er utrolig. Da jeg våknet opp på bursdagen min var dette det eneste jeg ønsket meg. To assist, tre poeng og spill i Europa igjen, sa Aston Villa-spiller Jacob Ramsey etter kampen, ifølge BBC.

  Midtbanespilleren fylte 22 år søndag, melder NTB.

  Premier League - Aston Villa v Brighton & Hove Albion
  Foto: ED SYKES / Reuters
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund