Gashi senket HamKam

HamKam har slitt så langt denne sesongen og var sultne på poeng i dagens møte med Fredrikstad.

Fredrikstad
Foto: Olsen, Linn C. / SCANPIX

Men hjemmelaget var klart best og innkasserte tre nye poeng etter to perler fra Ardian Gashi, og kampen endte 2-1.

Underholdende

Fredrikstad vartet opp med glimrende angrepspill ved flere anledninger og kunne lett ha avgjort kampen i første omgang. Tarik Elyounoussi var som vanlig giftig og burde ha tegnet seg på scoringslisten i dag.

19 år gamle Serge Konan Kouadio fikk sin debut i dag og var en konstant trussel på FFKs høyre flanke. Unggutten fra Elfenbenkysten kan vise seg å bli verdifull for Fredrikstad denne sesongen.

Scoret mot gamle lagkamerater

HamKams trener, Arne Erlandsen, hadde gjort flere forandringer på startoppstillingen fra forrige runde. Og selv om FFK åpnet best, var det bortelaget fra Hamar som fikk kampens første nettkjenning.

Tidligere Fredrikstad-spiller Markus Ringberg pirket inn 0-1 i det 38. minutt etter et av kampens femten hjørnespark. Og med tilbakeholden jubel kunne han notere sitt første mål mot gamleklubben.

To praktmål av Gashi

Ardian Gashi

Ardian Gashi viste storform mot HamKam.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Ardian Gashi hadde ingen stor kamp på Fredrikstads midtbane, men ble likevel den store helten i plankebyen. Grunnen til det, er to veldig viktige og vakre scoringer som sikret hjemmeseier.

Da var det kanskje ikke så rart at Gashi ble kåret til banens beste i dag.

Fredrikstads trener, Anders Grönhagen, var også fornøyd med Gashi.

- Det var viktig for Ardian å få disse scoringene. Han har slitt litt med å finne scoringsformen i det siste, sier Grönhagen til TV2Sport.

HamKam må heve seg

Bortelaget hadde til tider problemer med å holde tritt med FFKs tempo og skapte ikke mye i dag. Det var også mye rufsete forsvarsspill i HamKams bakre rekker.

Men de var ikke helt håpløse. Klarer de å komme opp mot dagsbeste i flere kamper, kan de hevde seg mot de dårligste lagene. Hvis ikke, ser det stygt ut for videre tippeligaspill for ”Kamma”.

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Bodø/Glimt og Roma stiller til pressekonferanse.
 • Reiten drillet som venstreback

  Guro Reiten kan tirsdag skrive seg på lista over angrepsspillere som har spilt venstreback på kvinnelandslaget. Hun ble drillet der før Belgia-kampen.

  – Jeg gjør jobben jeg blir satt til, og i dag var det der, sa Reiten til NTB etter treningen på Ullevaal, der Norge skal ta imot den antatt hardeste rivalen i kampen om gruppeseier og VM-billett. Det kan bli en svært viktig kamp.

  – Julie Blakstad fikk en kraftig lårhøne mot Polen, og vi trengte å finne en løsning om hun ikke kan spille. Vi har vært innom flere ulike alternativer, men Guro har vært vingback i Chelsea i ganske mange kamper denne sesongen, så det føles ikke helt unaturlig å teste henne som back, sa Martin Sjögren til NTB.

  Han har ikke utelukket at Blakstad kan bli klar.

  – Hun testet seg i dag, og det så vel ut som det gikk ganske bra. Hun var iallfall med på trening, men jeg må gjøre en vurdering med det medisinske teamet og høre hva de mener. (NTB)

  Kvinnelandslaget fotball trener
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Berg mister toppkamp mot Molde

  Bodø/Glimts Patrick Berg er uaktuell til toppkampen mot Molde onsdag etter en kneskade i søndagens kamp mot Strømsgodset.

  Det ble umiddelbart fryktet en alvorlig kneskade. Etter MR-undersøkelse viser det seg at skaden er mindre alvorlig enn fryktet.

  Patrick Berg og Alfons Sampsted mot Roma
  Foto: Sondre Skjelvik / NRK
 • Berg mister toppkampen mot Molde

  Bodø/Glimts Patrick Berg er uaktuell til seriefinalen mot Molde onsdag, men mandag kom det likevel positive nyheter rundt kneskaden han har pådratt seg.

  Berg gikk av banen etter å ha fått seg smell i kampen mot Strømsgodset søndag. Umiddelbart ble det fryktet en alvorlig kneskade.

  Mandag var Berg på MR-undersøkelse. På egne nettsider omtaler Glimt skaden som mindre alvorlig enn fryktet.

  – Vi må se an Patrick fra dag til dag. Det er for tidlig å si noe om når han er tilbake, men det er gode nyheter at det ikke er like alvorlig som mange fryktet, sier klubblege Morten Sørgård.

  Patrick Berg og Alfons Sampsted mot Roma
  Foto: Sondre Skjelvik / NRK
 • Moi mister cupkamp mot Chelsea

  Mohamed Elyounoussi går mandag gjennom et lite inngrep i tommelen. Det gjør landslagsprofilen uaktuell til Southamptons ligacupmøte med Chelsea.

  Southampton bekrefter operasjonen på sine nettsider. Premier League-klubben opplyser at Elyounoussi trenger noen dagers hvile etter at tommelen er fikset.

  Sist uke fortalte Elyounoussi til TV 2 at han skadet tommelen da han scoret det første av sine to mål for Norge mot Montenegro i VM-kvalifiseringen. Han trodde et inngrep vil gjøre at han kom til å miste flere kamper. Så ille ser det ikke ut til å bli.

  Southampton regner med at Moi vil være klar igjen allerede mot Watford lørdag.

  Norge har viktige landskamper mot Latvia og Nederland neste måned.

  Mohamed Elyounoussi
  Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN
 • Illsinte fans stormet Koemans bil

  Etter det fjerde strake El Clásico-tapet for Barcelona, raknet det for fansen i de spanske gater søndag. 86.400 tilskuere så hjemmelaget tape 2-1 mot erkerival Real Madrid, og rundt hundre stod igjen og krevde svar.

  Da manager Ronald Koeman skulle forlate Camp Nou, ble bilen hans angrepet av rasende fans. Managerens jobb er stilt spørsmål ved, da han bare har tatt fire seirer på de siste ni kampene.

  Supporterne omringet bilen, men til slutt lykkes manageren å komme seg derifra. Etter de fryktelige scenene, gikk klubben ut med en pressemelding:

  – FC Barcelona fordømmer de voldelige og foraktelige handlingene vår manager opplevde da han forlot Camp Nou. Klubben vil ta sikkerhets- og disiplinære tiltak slik at slike uheldige hendelser ikke skjer igjen, skriver Barcelona.

  Ronald Koeman
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England