Chile-trener går av

Nelson Acosta trakk seg onsdag fra sin stilling som landslagstrener tre dager etter kvartfinaletapet mot Brasil i Copa America.

Nelson Acosta
Foto: Marcelo Hernandez / AP

- Jeg slutter slik at det blir nok tid, rolig og uten stress, til å finne min arvtaker, sa en følelsesladet Nelson Acosta i en kort melding til reporterne.

Han kritiserte også reporterne og kommentatorene for deres kritiske tone om Chiles innsats i det søramerikanske mesterskapet.

Endte som nummer tre

Chile endte som nummer tre i sin gruppe bak Mexico og Brasil. Det var 1-6-tapet i kvartfinalen for Brasil som intensiverte kritikken mot Acostas strategi og fremskyndet hans oppsigelse.

Under Acosta kvalifiserte Chile seg til 8-delsfinalen i VM i Frankrike i 1998. To år senere tok han hjem en bronsemedalje fra lekene i Sidney.

Sparket i 2001

Han ble sparket i 2001 etter at laget mislyktes i å kvalifisere seg til VM i Japan. Men Acosta ble hentet tilbake igjen for å forberede Chile mot VM i Tyskland i fjor.

Mulige kandidater til å overta er Argentine Claudio Borghi, som ledet Colo Colo til tre mesterskap i Chile. En annen mulig kandidat er Jose Sulantay, sjef for lagets U20-lag.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp