«Gamsten» hinter om interesse fra Molde

PRAHA/OSLO (NRK.no): I tillegg til den norske klubben skal også de svenske toppklubbene Malmö og Djurgården ha vist interesse for Morten Gamst Pedersen (32).

Morten Gamst Pedersen

SE VIDEO: Det går mot et klubbbytte for Morten Gamst Pedersen. Her er han på flyplassen i Praha mandag i forbindelse med landskampen mot Tsjekkia.

De siste dagene har det kommet flere rykter rundt fotballfremtiden til den 32 år gamle midtbanespilleren som har slitt med lite spilletid i sin tyrkiske klubb Karabükspor.

Før mandagens trening med landslaget i Praha lettet han litt på sløret.

– Det er skandinaviske klubber som har henvendt seg, sier han til NRK.

– Er Malmö, Djurgården og Molde klubber som har vært på banen i tillegg til Rosenborg?

– Det har vært mange klubber, det er sånn det er, det har vært flere klubber enn det også, men vi får se, alle har lov til å henvende seg. Det er en del av gamet, sier «Gamsten».

Etter det NRK erfarer er Molde og de to svenske toppklubbene - i tillegg til Rosenborg - interesserte i nordmannen.

– Fortsatt kontrakt med Karabükspor

Gamst Pedersen har siden i fjor høst spilt for Karabükspor. Til å begynne med fikk han mye spilletid, men den siste tiden har han altså ikke vært på banen så mye som ønsket.

Fredag meldte adressa.no at nordmannen er nær en overgang til Rosenborg.

Karabükspors visepresident skal også ha meldt på Facebook at kontrakten med nordmannen er terminert. Dette avviste imidlertid Gamst Pedersens agent, Rune Hauge, overfor TV 2 i helgen.

Til NRK sier fotballproffen følgende om den angivelige Facebook-meldingen fra visepresidenten:

– Det må nesten han svare på, jeg har fortsatt kontrakt med Karabükspor og det er det jeg forholder meg til. Jeg kan ikke gjøre så mye annet, sier Gamsten.

Jobber med kontrakten

Han er i Tsjekkias hovedstad Praha med fotballandslaget som onsdag møter Tsjekkia i privatlandskamp.

Mandag bekreftet Hauge overfor NRK at det ikke kommer noen avgjørelse rundt «Gamstens» fotballfremtid før etter Tsjekkia-kampen.

Både Hauge og Gamst Pedersen har bekreftet at det pågår en dialog med Karabükspor om nordmannens fremtid.

– Nå er førsteprioritet å se hva som skjer i Tyrkia og så får jeg ta det derfra, sier Gamst Pedersen som har 78 landskamper for Norge.

Fotballnyheter