Hopp til innhold

«Gamsten» hinter om interesse fra Molde

PRAHA/OSLO (NRK.no): I tillegg til den norske klubben skal også de svenske toppklubbene Malmö og Djurgården ha vist interesse for Morten Gamst Pedersen (32).

Morten Gamst Pedersen

SE VIDEO: Det går mot et klubbbytte for Morten Gamst Pedersen. Her er han på flyplassen i Praha mandag i forbindelse med landskampen mot Tsjekkia.

De siste dagene har det kommet flere rykter rundt fotballfremtiden til den 32 år gamle midtbanespilleren som har slitt med lite spilletid i sin tyrkiske klubb Karabükspor.

Før mandagens trening med landslaget i Praha lettet han litt på sløret.

– Det er skandinaviske klubber som har henvendt seg, sier han til NRK.

– Er Malmö, Djurgården og Molde klubber som har vært på banen i tillegg til Rosenborg?

– Det har vært mange klubber, det er sånn det er, det har vært flere klubber enn det også, men vi får se, alle har lov til å henvende seg. Det er en del av gamet, sier «Gamsten».

Etter det NRK erfarer er Molde og de to svenske toppklubbene - i tillegg til Rosenborg - interesserte i nordmannen.

– Fortsatt kontrakt med Karabükspor

Gamst Pedersen har siden i fjor høst spilt for Karabükspor. Til å begynne med fikk han mye spilletid, men den siste tiden har han altså ikke vært på banen så mye som ønsket.

Fredag meldte adressa.no at nordmannen er nær en overgang til Rosenborg.

Karabükspors visepresident skal også ha meldt på Facebook at kontrakten med nordmannen er terminert. Dette avviste imidlertid Gamst Pedersens agent, Rune Hauge, overfor TV 2 i helgen.

Til NRK sier fotballproffen følgende om den angivelige Facebook-meldingen fra visepresidenten:

– Det må nesten han svare på, jeg har fortsatt kontrakt med Karabükspor og det er det jeg forholder meg til. Jeg kan ikke gjøre så mye annet, sier Gamsten.

Jobber med kontrakten

Han er i Tsjekkias hovedstad Praha med fotballandslaget som onsdag møter Tsjekkia i privatlandskamp.

Mandag bekreftet Hauge overfor NRK at det ikke kommer noen avgjørelse rundt «Gamstens» fotballfremtid før etter Tsjekkia-kampen.

Både Hauge og Gamst Pedersen har bekreftet at det pågår en dialog med Karabükspor om nordmannens fremtid.

– Nå er førsteprioritet å se hva som skjer i Tyrkia og så får jeg ta det derfra, sier Gamst Pedersen som har 78 landskamper for Norge.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Øygarden FK er konkurs

  Fotballklubben Øygarden FK ble fredag slått konkurs etter flere måneder med usikkerhet, skriver Bergens Tidende.

  Ifølge avisen skal Øygarden, som spiller på nivå tre i norsk fotball, mangle om lag tre millioner kroner for å klare seg ut sesongen. Fredag ble det holdt samtaler med lokalt næringsliv om pengestøtte, uten at det har ført fram.

  – Det er ufattelig trist. Nå er det 18 mann som står uten klubb. Vi er blitt fristilt, sier en av spillerne, Andreas Fantoft til BT.

  Øygarden skulle opprinnelig spilt mot Ørn-Horten lørdag, men den kampen strykes sammen med resten av klubbens kampprogram i serien. Det ventet også en NM-kamp mot Sotra, men det er uklart hva som vil skje med den, skriver avisen. (NTB)

  Førstedivisjon i fotball 2020: Øygarden-Sandnes Ulf (2-1)
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Preget Klopp satt ut av Russland-spørsmål

  Jürgen Klopp stilte fredag opp til pressekonferanse før lørdagens mesterligafinale. Etter å ha delt sine tanker om kampen, laguttak og det bitre finaletapet i 2019, fikk den tyske treneren et spørsmål som satt han helt ut.

  – Har denne kampen en større betydning enn bare det som vil skje på banen?, spurte reporteren.

  – Frem til du spurte meg nå har jeg bare tenkt på kampen for å være ærlig med deg, svarte Klopp før han ble stille i flere sekunder mens han lette etter de riktige orda.

  – For å være ærlig har jeg ikke mye å si. Jeg er glad for at kampen spilles her av tusen grunner. Dette er veldig merkelig. For en måte å ødelegge stemningen på.

  – Men det er greit. Krigen pågår fortsatt og vi må tenke på det. At kampen fortsatt spilles og at den ikke spilles i St. Petersburg er akkurat den beskjeden Russland må få. Livet går videre, selv om de prøver å ødelegge det, sier Klopp da han til slutt fikk summet seg.

 • Uefa: Ukrainske og hviterussiske lag skal ikke møte hverandre

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) kommer ikke til å trekke hviterussiske og ukrainske lag mot hverandre i noen av sine turneringer.

  Bakgrunnen for det er Russland og Hviterusslands krigshandlinger i Ukraina. Russland er fortsatt utestengt fra alle Uefa-turneringer, mens hviterusserne får spille videre også kommende sesong.

  – Uefa-styret har i dag bestemt seg for å hindre at lag fra Hviterussland og Ukraina kan trekkes mot hverandre i enhver framtidig Uefa-turnering, skriver forbundet.

  Hviterussiske lag får heller ikke spille kamper i hjemlandet, og det blir ikke tilskuere på Uefa-kamper der hviterussiske lag er satt opp som hjemmelag. (NTB)

  Netherlands Soccer UEFA Congress
  Foto: Peter Dejong / NTB
 • Ohi Omoijuanfo kronet sesongen med cupgull

  Det ble både serie- og cupgull for Ohi Omoijuanfo i sin første sesong for Røde Stjerne. Cupgullet ble sikret med 2-1-seier over erkerival Partizan Beograd.

  Nordmannen har titt og ofte funnet nettmaskene for den serbiske storklubben, men torsdag var det Aleksandar Katai som noterte seg for scoringer. En dobbel fra 31-åringen sikret Røde Stjerne sin 26. cuptittel.

  Cupgullet avslutter noen strålende dager for Omoijuanfo og Røde Stjerne. Søndag ble ligagullet sikret med 3-1-seier over Vozdovac.

  Omoijuanfo startet cupfinalen og ble byttet ut etter en snau time spilt. Like etterpå utlignet Slobodan Urosevic for Partizan, men Katai avgjorde kampen drøyt ti minutter senere.

  Den norske spissen ble Røde Stjerne-spiller ved nyttår etter at kontrakten hans med Molde utløp. (NTB)

  Ohi
  Foto: ANDY BUCHANAN / AFP
 • Målfest etter pause mellom Åsane og Grorud

  Etter ei mållaus førsteomgang starta Åsane ein målfest på heimebane då Kristoffer Stephensen banka ballen i nettet via stolpen i 47. minutt. Ti minuttar seinare utlikna Grorud, og i 63. minutt sat Nikolai Hristov 1–2. Med berre tre minutt av kampen klarte Åsane sin Bjarte Haugsdal å utlikna til 2–2. Ryan Doghman fekk taket til å løfte seg på Åsane Arena då han berre sekund etter utlikninga setter 3–2 og tok sigeren heim.