NRK Meny
Normal

Gamst til semifinale

Morten Gamst Pedersen og Blackburn er videre til FA-cupens semifinale etter seier over Manchester City i kveld.

Morten Gamst Padersen
Foto: DAVE THOMPSON / AP

I forrige runde var det Benni McCarthy som senket Arsenal. Søndag fikk Blackburn en ny sørafrikansk cuphelt.

Aaron Mokoena scoret det avgjørende målet da Manchester City ble slått i FA-cupens kvartfinale.

Morten Gamst Pedersen og hans lagkamerater tok seg til semifinale med 2-0-seier.

Rødt kort

Mokoena økte presset på City-manager Stuart Pearce med sitt første mål for Blackburn i løpet av to år i klubben. Han scoret fra kloss hold i det 28. minutt da City-forsvaret ikke greide å klarere en nikk fra Gamst'en ordentlig.

Matt Derbyshire punkterte kampen på overtid. Da var Mokoena sendt av banen med rødt kort.

Mokoena pådro seg sitt annet gule kort midt i annen omgang, men City greide ikke å utnytte det tallmessige overtaket. Gjestene hadde sin beste sjanse da det var 11 mot 11, men Bernardo Corradi skjøt utenfor fra utmerket posisjon til 7000 tilreisende City-tilhengeres fortvilelse.

- Aaron har spilt veldig bra, men jeg trodde ikke han skulle bryte måltørken sin i dag. Jeg er skuffet over utvisningen, men henrykt over at han scoret, for han er en av nøklene til de gode resultatene våre i det siste, sa manager Mark Hughes.

Blackburn har vunnet alle sine fire kamper siden laget ble slått ut av UEFA-cupen mot Leverkusen.

Skjelt ut

Manchester City fikk sitt fjerde tap på fem kamper, og Pearce måtte tåle å bli skjelt ut av en misfornøyd City-tilhenger som tok seg over gjerdet og løp inn på banen.

- Jeg vet at jeg er i en presset situasjon, men spillerne trenger en leder, og jeg vil ikke snike meg unna. Jeg står for en støyt. Problemet vårt er at selvtilliten er borte i laget, sa Pearce.

Dommeren delte ut ni gule kort i kampen, ett av dem til Morten Gamst Pedersen.

Watford-seier

Watford slår følge med Blackburn i mandagens semifinaletrekning. Hameur Bouazza gjorde slutt på Plymouths cupeventyr da han scoret det eneste målet i kvartfinalen på Home Park.

Bunnlaget i eliteserien ble presset av vertene fra divisjonen under. Avgjørelsen falt på et cornertrekk midt i første omgang.

Ballen ble spilt kort til Steven Kabba, som la den ut til Bouazza. Han klinte til, og ballen føk inn i nettet.

Ved siden av semifinaleklare Blackburn og Watford er Manchester United/Middlesbrough og Tottenham/Chelsea med i trekningen. De må spille omkamper om avansement.

Fotballnyheter