Gamst om Allardyce: – Du blir litt sjokkert

Morten Gamst Pedersen beskriver Sam Allardyce som den beste manageren han har hatt og håper han ikke er ferdig i fotballen.

Gamst

SJEFEN: Morten Gamst Pedersen hadde Sam Allardyce som manager i Blakcburn. Her fra en kamp mot Stoke hjemme på Ewood Park.

Foto: PAUL THOMAS / AP

– Du blir litt sjokkert når det kommer sånne ting. Det er trist når det skjer med en manager som har gjort mye og betydd mye for deg. Han er den beste manageren jeg har hatt - ved siden av Mark Hughes, sier Morten Gamst Pedersen til NRK.

Allardyce

LA SEG FLAT: Sam Allardyce på vei til den ventede pressen utenfor sitt hjem i Bolton.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Tromsø-spilleren spilte under Allardyce i Blackburn i Premier League fra 2008 til 2010, og hadde stor tillitt hos «Big Sam»

Men i drømme-jobben fikk gamle-sjefen bare 67 dager.

Allardyce la seg flat og erkjente feilgrep dagen etter at han fikk sparken som Englands landslagssjef i fotball.

– Dette var en feilaktig beslutning, en dum handling fra min side. Jeg forsøkte å hjelpe noen jeg har kjent i 30 år og tar konsekvensen av. Jeg må bare akseptere at jeg gikk i den oppsatte fellen, sa 61-åringen ifølge NTB da han møtte pressen utenfor sitt hjem i Bolton onsdag formiddag.

Hans tidligere elev i Blackburn mener det er et tap for England at Allardyce aldri får vise hva han kunne gjort med landslaget.

– Det er bittert at sånne ting skjer. Jeg tror han hadde fått sving på England. Autoriteten og klarheten hans ville vært fint for det engelske landslaget. Han var ærlig mot meg, og det er ingenting som er uklart når han prater, sier Gamst Pedersen.

Presset ut

Morten Gamst Pedersen

I TROMSØ-DRAKT: Morten Gamst Pedersen er tilbake i moderklubben etter en lang karriere som proff i utlandet.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Allardyce ble presset ut av stillingen etter at avisen The Telegraph offentliggjorde opptak av England-treneren hvor han gir råd om hvordan man omgår landets overgangsregler.

Opptakene viser at Allardyce forhandlet fram en avtale verdt over fire millioner kroner mot at han gir råd til et Asia-basert selskap om hvordan man omgår overgangsreglene i engelsk fotball.

Landslagssjefen var imidlertid ikke klar over at forretningsmennene fra Asia i virkeligheten er Telegraph-journalister som i ti måneder har undersøkt korrupsjon og bestikkelser i engelsk fotball.

Reglene Allardyce forsøker å omgå, er såkalte tredjepartsoverganger. Disse ble forbudt i England i 2008, mens Det internasjonale fotballforbundet fulgte opp i fjor.

Unnskyldning

Allardyce sier at han har bedt om unnskyldning til Englands fotballforbund, og han avviser ikke at han kan komme tilbake til fotballen.

– Jeg har underskrevet en avtale om konfidensialitet og kan ikke svare på flere spørsmål. Jeg ønsker Gareth og alle spillerne lykke til videre, sa Allardyce om den midlertidig erstatteren Gareth Southgate.

Gamst Pedersen håper fotballen ikke har sett det siste av Allardyce.

– Jeg håper han ikke er ferdig. Han har vist både i Bolton og Blackburn, og da han reddet plassen til Sunderland i fjor, at han er en dyktig manager. Vi får håpe vi ser han på sidelinjen igjen, fordi han er en stor karakter i engelsk fotball, seier Morten Gamst Pedersen.

Fotballnyheter