NRK Meny
Normal

– Hadde nesten glemt hvordan det er å spille fast

LERKENDAL (NRK.no): Morten Gamst Pedersen (32) har gjeninntatt rollen som norsk fotballs fremste tilrettelegger. Selv er han mest fornøyd med å være en fast del av et lag igjen.

Gamst

Morten Gamst Pedersen har tatt eliteserien med storm. Etter fem seriekamper står vadsøværingen med fem målgivende pasninger og én scoring. Med det er han eliteseriens største poengplukker.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Rosenborg

Denne venstrefoten kan være gull verdt for Rosenborg.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– For min del har det bare vært morsomt å kunne spille fotball igjen, sier Gamst Pedersen på spørsmål fra NRK.no om den gode sesongstarten.

«Gamsten» har nærmest umiddelbart funnet seg til rette i Rosenborg etter overgangen fra tyrkiske Karabükspor.

Etter fem seriekamper står vadsøværingen med fem målgivende pasninger og én scoring. Med det er han eliteseriens største poengplukker, altså mål og målgivende pasninger lagt sammen, til nå.

– Det er gøy å kunne bidra. Det var en morsom dag på jobb, sier han.

Vraket penger for spilletid

Morsomme dager på jobben var det ikke like mange av under proffoppholdet i Tyrkia.

Gamst Pedersen gikk fra lite spilletid i engelske Blackburn til minst like lite spilletid i den tyrkiske eliteserien. Selv om Gamst Pedersen angivelig skal ha tjent rundt 500.000 kroner i uka i den tyrkiske klubben, ønsket han seg vekk etter bare én sesong i Karabükspor. 10 kamper og ingen scoringer ble fasiten i Tyrkia.

Nå nyter han full tillit under Per Joar Hansen i Rosenborg, der Gamst Pedersen til nå har spilt samtlige 90 minutter i alle fem seriekampene som har blitt spilt.

– Jeg hadde nesten glemt litt hvordan det er å være en fast del av et lag, innrømmer han.

– Det er derfor jeg holder på med det her. Jeg har kommet tilbake til Norge fordi jeg har lyst til å spille fotball, sier Gamst Pedersen, som signerte treårskontrakt med Rosenborg i vinter.

Hylles av «Perry»

Per Joar Hansen

RBK-trener Per Joar Hansen mener Gamst har en makeløs dødballfot.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

I den dramatiske kampen mot Brann i går markerte han seg med flere gode dødballer. Ikke bare leverte han målgivende til Tore Reginiussens 1-1-scoring – 32-åringen hadde også et hjørnespark som smalt i stanga – direkte fra hjørnemerket.

Gamst merker at Rosenborg-maskineriet begynner å komme i gang etter en noe treg start.

– Det begynner å fungere bedre nå. Den handler om å bygge relasjoner med lagkameratene dine. Det har vært mye frem og tilbake med hvem som har spilt sammen, noen har gått ut og andre har kommet inn. Vi har trengt noen kamper på å komme skikkelig i gang, sier Gamst.

RBK-trener Hansen roser Gamst Pedersens inntog i Rosenborg-laget opp i skyene.

– Han har en helt makeløs dødballfot, sier «Perry».

– Ingenting er bedre enn å få det til å fungere med en lagkamerat. Du merker når det begynner å sitte. Løpene og bevegelsene blir mer samkjørt, forklarer Gamst om Rosenborg-lagets utvikling.

Etter tre uavgjortkamper på de fire første seriekampene, smakte det godt med 5-2 over Brann hjemme på Lerkendal søndag kveld. Kampen som ikke bare vil bli husket som en målfest, men også for Brann-spiller Stephane Badjis oppførsel etter å ha blitt utvist på overtid.

Brann-seieren førte Rosenborg opp på 4.-plass på tabellen, nå fire poeng bak serieleder Strømsgodset.

Fotballnyheter