– Hadde nesten glemt hvordan det er å spille fast

LERKENDAL (NRK.no): Morten Gamst Pedersen (32) har gjeninntatt rollen som norsk fotballs fremste tilrettelegger. Selv er han mest fornøyd med å være en fast del av et lag igjen.

Gamst

Morten Gamst Pedersen har tatt eliteserien med storm. Etter fem seriekamper står vadsøværingen med fem målgivende pasninger og én scoring. Med det er han eliteseriens største poengplukker.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Rosenborg

Denne venstrefoten kan være gull verdt for Rosenborg.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– For min del har det bare vært morsomt å kunne spille fotball igjen, sier Gamst Pedersen på spørsmål fra NRK.no om den gode sesongstarten.

«Gamsten» har nærmest umiddelbart funnet seg til rette i Rosenborg etter overgangen fra tyrkiske Karabükspor.

Etter fem seriekamper står vadsøværingen med fem målgivende pasninger og én scoring. Med det er han eliteseriens største poengplukker, altså mål og målgivende pasninger lagt sammen, til nå.

– Det er gøy å kunne bidra. Det var en morsom dag på jobb, sier han.

Vraket penger for spilletid

Morsomme dager på jobben var det ikke like mange av under proffoppholdet i Tyrkia.

Gamst Pedersen gikk fra lite spilletid i engelske Blackburn til minst like lite spilletid i den tyrkiske eliteserien. Selv om Gamst Pedersen angivelig skal ha tjent rundt 500.000 kroner i uka i den tyrkiske klubben, ønsket han seg vekk etter bare én sesong i Karabükspor. 10 kamper og ingen scoringer ble fasiten i Tyrkia.

Nå nyter han full tillit under Per Joar Hansen i Rosenborg, der Gamst Pedersen til nå har spilt samtlige 90 minutter i alle fem seriekampene som har blitt spilt.

– Jeg hadde nesten glemt litt hvordan det er å være en fast del av et lag, innrømmer han.

– Det er derfor jeg holder på med det her. Jeg har kommet tilbake til Norge fordi jeg har lyst til å spille fotball, sier Gamst Pedersen, som signerte treårskontrakt med Rosenborg i vinter.

Hylles av «Perry»

Per Joar Hansen

RBK-trener Per Joar Hansen mener Gamst har en makeløs dødballfot.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

I den dramatiske kampen mot Brann i går markerte han seg med flere gode dødballer. Ikke bare leverte han målgivende til Tore Reginiussens 1-1-scoring – 32-åringen hadde også et hjørnespark som smalt i stanga – direkte fra hjørnemerket.

Gamst merker at Rosenborg-maskineriet begynner å komme i gang etter en noe treg start.

– Det begynner å fungere bedre nå. Den handler om å bygge relasjoner med lagkameratene dine. Det har vært mye frem og tilbake med hvem som har spilt sammen, noen har gått ut og andre har kommet inn. Vi har trengt noen kamper på å komme skikkelig i gang, sier Gamst.

RBK-trener Hansen roser Gamst Pedersens inntog i Rosenborg-laget opp i skyene.

– Han har en helt makeløs dødballfot, sier «Perry».

– Ingenting er bedre enn å få det til å fungere med en lagkamerat. Du merker når det begynner å sitte. Løpene og bevegelsene blir mer samkjørt, forklarer Gamst om Rosenborg-lagets utvikling.

Etter tre uavgjortkamper på de fire første seriekampene, smakte det godt med 5-2 over Brann hjemme på Lerkendal søndag kveld. Kampen som ikke bare vil bli husket som en målfest, men også for Brann-spiller Stephane Badjis oppførsel etter å ha blitt utvist på overtid.

Brann-seieren førte Rosenborg opp på 4.-plass på tabellen, nå fire poeng bak serieleder Strømsgodset.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Bendtner må møte i retten

  Nicklas Bendtner må igjen møte i Københavns byrett, skriver danske BT.

  Den tidligere Rosenborg-spissen vil 27. april få forelagt sju punkter han kan straffes for. Det er snakk om fem tilfeller av bilkjøring uten førerkort og to overtredelser av fartsgrensene, skriver avisen BT.

  Det er ventet at aktor legger ned påstand om en større bot og at Porschen inndras.

  Bendtner ble stoppet etter kjøring i 157 kilometer i timen i en 110-sone utenfor København i fjor. Bilen har 625 hestekrefter og en toppfart på 260 kilometer i timen.

  Bendtner er tidligere dømt for vold mot en taxisjåfør og for bilkjøring i alkoholpåvirket tilstand. I den første saken måtte han sone med fotlenke i 50 dager.

  Anja Velbæk Mouridsen forsvarer Bendtner. Hun sier til BT at den tidligere fotballproffen vil si seg skyldig i fortkjøringen, men ikke for de fem tilfellene som gjelder manglende førerkort. (NTB)

  Bendtner
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Agüero mister FA-cupsemifinalen

  Sergio Agüero blir ikke å se under lørdagens semifinale i FA-cupen mot Chelsea, opplyser Manchester City-manager Pep Guardiola.

  Den argentinske spissen har ikke vært på banen for City i de tre siste kampene. En muskelskade har holdt ham på sidelinjen, og det er den siste av en lang rekke med skader måltyven har pådratt seg i sin siste sesong for klubben.

  – Ikke ennå, var Guardiolas korte svar på fredagens pressekonferanse om Agüero blir klar.

  De lyseblå har ingen andre store skader før kampen mot Chelsea. Onsdag tok de seg videre til semifinalen i mesterligaen til fordel for Erling Haaland og Borussia Dortmund.

  – De er OK. De er slitne, men OK, sa Guardiola.

  (©NTB)

  Premier League - Leicester City v Manchester City
  Foto: Tim Keeton / Reuters
 • Jarstein innlagt etter koronasykdom

  Norges landslagskeeper ble så dårlig etter å ha blitt smittet av korona at han ble innlagt på sykehus. Det skriver den tyske storavisen Bild.

  – Rune ble veldig hardt rammet. Jeg har snakket med han hver dag siden han ble syk. Han er nå betydelig bedre, og skal komme seg ut av sykehuset i løpet av en dag eller to. Han ble innlagt for en ukes tid siden, bekrefter Norges landslagslege Ola Sand til VG.

  Landslagslegen sier til NRK at Jarstein ikke var koronasmitta da han ble tatt av til pause mot Tyrkia. Han har det etter forholdene bra nå, og blir utskrevet enten i dag eller i morgen. Men målvakten mister resten av sesongen.

  – Fjorten dager på ryggen med et slikt sykdomsløp er ikke lett å komme tilbake fra. Han begynner nok ikke opptrening før på andre siden av sommeren, forteller Sand til NRK.

  Fem personer i Hertha Berlin har den siste tiden testet positivt for korona. De har bedt om å få utsatt de tre neste seriekampene. Helgas kamp mot Mainz er allerede bekreftet utsatt.

  VM kvalifisering fotball Norge - Tyrkia 0-3
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Sander Berge tilbake i trening

  Sander Berge var fredag tilbake på Sheffield United-trening for første gang på nesten fire måneder.

  Sheffield United la fredag ut bilder av Berge på Twitter der han var på treningsfeltet sammen med lagkameratene.

  Nordmannen måtte ut med en hamstringskade i kampen mot Manchester United 17. desember, og har ikke spilt siden. Noen dager senere ble han operert.

  Berge var deltok også på landslagssamlinga i mars, uten å spille.

  Han er ikke aktuell til kampen mot Wolverhampton i helgen.

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Festfotball uten Ødegaard

  Martin Ødegaard er fortsatt skadet og var ikke med da Arsenal valset over Slavia Praha på bortebane.

  Arsenal hadde et vanskelig utgangspunkt etter at de bare klarte 1–1 på hjemmebane forrige uke, men i Praha var det aldri tvil om hvilket lag som fortjente avansementet.

  Alexander Lacazette fortsatte storformen og scoret to mål, mens både Nicolas Pépé og Bukayo Saka noterte seg for hver sin scoring.

  Dermed er Arsenal videre til semifinalen i Europaligaen. Der venter gamletreneren Unai Emery og Villareal.

  Europa League - Quarter Final Second Leg - Slavia Prague v Arsenal
  Foto: David W Cerny / Reuters