Gamst vraket av Berg: – Føler man er god nok og fortjener å spille

Gamsten i kulden hos manager Berg: – Føler at man fortjener å spille.

Morten Gamst Pedersen

Morten Gamst Pedersen opplever personlig motgang på Ewood Park for første gang på åtte år. Her etter kampen mot Wolves – noen uker før Henning Berg overtok for Erik Black.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Blackburn er havnet i ingenmannsland under Henning Berg – åtte poeng opp til kvalik, og 11 poeng fra nedrykksstreken i 1. divisjon i England. Og Morten Gamst Pedersen (31) har ikke opplevd å få så lite spilletid i klubben siden de første månedene under Mark Hughes for åtte år siden.

– Det er en litt uvant situasjon ikke å få spille. Man føler at man er god nok til å spille – og at man fortjener å spille, men det er ikke jeg som tar ut laget. Jeg har spilt nesten alt for Blackburn siden slutten av 2004 og fram til et par måneder siden, så klart det er uvant og rart at man plutselig spiller så lite. Det er en ny hverdag, men det må takles det også, sier Morten Gamst Pedersen til NRK.

Fem av ni som ubenyttet reserve

Fakta viser at den tidligere landslagsspilleren kun har startet to av ni seriekamper etter at Henning Berg ble sjef på Ewood Park i begynnelsen av november.

Slik ser lista ut for Gamsten under Berg:

Crystal Palace (B) – tap 0–2 – byttet ut 59 minutter.
Huddersfield (B) – 2–2 – ubenyttet reserve.
Birmingham (H) – 1–1 – ubenyttet reserve.
Peterborough (B) – seier 4–1 – 9 min. som innbytter.
Millwall (H) – tap 0–2 – ubenyttet reserve.
Bolton (H) – tap 1–2 – 22 min. som innbytter.
Burnley (B) – 1–1 – byttet ut etter 55 min.
Cardiff (H) – tap 1–4 – ubenyttet reserve.
Blackpool (B) – tap 0–2 – ubenyttet reserve.

– Ikke en fordel å snakke norsk

I hele fem av de ni kampene har Gamst Pedersen blitt sittende på benken – som såkalt ubenyttet reserve. Av Bergs totalt 810 minutter i managerstolen, har Gamst Pedersen kun spilt 145 av dem. Det frustrerer vadsøværingen.

– Får du noen tilbakemeldinger på hvorfor du har spilt så lite?

– Nei, det har ikke vært noen fordel å snakke norsk, for å si det sånn. Litt har vi snakket sammen, men jeg har ikke fått tilbakemeldinger på noen ting. Så jeg vet ikke helt hva man skal finne på. Jeg vet hva jeg står for som fotballspiller og jeg står fortsatt med flest målgivende i klubben selv om jeg ikke har spilt så mange kamper denne sesongen. Så vi får bare se hva som skjer, sier Gamst Pedersen

– Betyr det at du vurderer klubbskifte – overgangsvinduet åpner jo snart igjen?

Henning Berg

Morten Gamst Pedersen har fått liten tillit hos Henning Berg etter at den tidligere landslagskapteinen med manager på Ewood Park.

Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpix

– Det vinduet er lukket foreløpig, så det er ikke noe jeg tenker på. Jeg er her jeg er – og kjører på, trener hardt og er i bra form. Så får man se om man kanskje kan få svar på ting. Men jeg har lyst å spille fotball, det er derfor man holder på med dette. Jeg er ikke fornøyd med å sitte på benken, det er jeg ikke, sier Gamst Pedersen.

Tøft program

Gamst er klar for sin niende strake fotball-jul med tette kamper. Blackburn skal i tur og orden måte Brighton hjemme 22/12, Middlesbrough borte 2. juledag, Barnsley borte 29/12 og Nottingham Forest hjemme 1. nyttårsdag.

– Nå kommer det mange kamper på rekke og rad. Og det blir mye fokus på det. Så får vi se hva som skjer etter nyttår.

Han innrømmer at det akkurat nå ikke ser lyst ut med tanke på å klare målsettingen om direkte opprykk til Premier League.

– Vi er for langt unna. Det er ikke noen tvil om det. Vi burde hatt mange flere poeng. Vi har tapt for mye og må prøve å tette den luka, det er det viktigste nå. Klarer vi play-off, kan alt skje. Så kampene i jula nå blir veldig viktige for oss, sier Gamst Pedersen – og fortsetter:

– Får bare håpe man kan få bidra på banen – og kanskje snu den trenden vi har kommet inn i, sier finnmarkingen.

Jul med familiebesøk

Selv om det ikke går på skinner på banen, ser Gamst Pedersen fram til å feire nok en engelsk jul med familiebesøk fra Nord-Norge.

– Det er kjekt å ha familien her – det ville vært kjedelig å være alene i jula. Når man er i utlandet, er det alltid koselig med besøk. Spesielt i jula, sier Morten Gamst Pedersen.

Og på julaften går det i norsk mat.

– Det blir både ribbe og kalkun på julaften, ja. Jeg er fornøyd – for meg er det julegave godt nok at familien kommer over, slutter Morten Gamst Pedersen.

Fotballnyheter