NRK Meny
Normal

– Det er små grep som skal til

Man må over 34 år tilbake i tid for å finne en dårligere seriestart for Rosenborg. Likevel, gamle RBK-helter er ikke veldig bekymret.

mini egggen løken

Jahn Ivar «Mini» Jacobsen, Nils Arne Eggen og Karl Petter Løken

Foto: Scanpix / NRK

Les: Jönsson: – Dommeren dømte oss bort

De spilte en meget intens og målrik kamp mot Lillestrøm søndag, en kamp som endte 4-4. Det ga Rosenborgs første poeng i årets eliteserie, i tredje forsøk.

Se eliteserietabellen her!

Man må tilbake til 1977 for å finne en svakere resultatmessig sesongåpning fra trønderne.

– Det er små grep som skal til. Opphentingen fra 1-3 til 4-3 var veldig bra i går. Og husk – de viktigste kampene er alltid de som ikke er spilt, sier Nils Arne Eggen til NRK.

– Spillemessig skulle de jo hatt seks poeng, både mot Stabæk og mot Lillestrøm hadde de ballen mest og skapte flere sjanser enn motstanderen. Nå skal man kanskje ikke skylde altfor mye på uflaks, men Rosenborg har ikke hatt helt flyt. Men at de kommer til å kjempe helt i toppen er jeg ikke bekymret for, sier Jahn Ivar «Mini» Jacobsen til NRK.

– Viser klar fremgang

Den tidligere Rosenborg-profilen får støtte av en annen bauta i Trondheims-klubbens gyldne historie, Karl-Petter Løken.

Rade Prica

Rosenborgs Rade Prica setter inn ett av sine fire mål mot et for dagens rødkledt Lillestrøm søndag. Likevel ble det 'bare' 4-4 for trønderne.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

– I Bergen var Brann best, men i de to kampene etter det har Rosenborg vist klar fremgang. Stabæk og Lillestrøm hadde begge maks uttelling mot Rosenborg.

  • Hva må Rosenborg gjøre for å være best i Norge igjen? Si din mening nederst i artikkelen!

Sliter defensivt

Både Mini og Løken mener et viktig grep kan være å slippe fjorårskometen Markus Henriksen enda høyere i banen, mens Per Ciljan Skjelbred holder mer igjen sentralt på midtbanen. Dette fordi Henriksen har vist seg å være mer målfarlig.

At laget har mistet spillere som Anthony Annan, Steffen Iversen, Kris Stadsgaard og Vadim Demidov, trekkes frem som viktigste grunn til at det svinger en del. Laget har åtte baklengs på tre kamper.

– De spillerne har ikke blitt erstattet av spillere som er like gode, sier Mini.

– Defensivt har de mistet tre veldig viktige brikker, det er klart at det merkes, sier Løken.

– Snart i toppen igjen

Selv om Rosenborg tabellmessig er et bunnlag etter tre runder, er duoen Løken/Mini helt enig med Lillestrøm-trener Henning Berg. Han sier i dagens VG at Rosenborg fortsatt er favoritter, kort og godt fordi ingen andre lag har vist at de har evnen til å vinne kamp etter kamp utover.

– Jeg er enig. Vålerenga vil også være der oppe helt i toppen med Rosenborg. Det virker som Rosenborg er på gang, og når Rade Prica scorer fire mål er det et veldig positivt tegn. Jeg er helt sikker på at de er et topplag om ikke altfor lenge, sier Løken.

– Det eneste laget som har fremstått skikkelig solid i alle kampene, er Tromsø. Sammen med Rosenborg, Vålerenga og noen vil de kjempe om medaljene til slutt, spår Mini, og legger til:

– Nå har de Fredrikstad borte i neste, det er en vanskelig kamp. Men så, i påsken, kommer Vålerenga til Lerkendal. Den vinner Rosenborg, den kan du bare krysse av med en gang.

Fotballnyheter