NRK Meny
Normal

Gaarde reddet Viking-poeng

Lillestrøm kom til Stavanger med masse selvtillit og Bjørn Helge Riise i startelleveren, men det holdt ikke mot hjemmesterke Viking.

Bjørn Helge Riise (LSK) og Thomas Pereira (Viking)
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

nrksport.no fulgte Viking og LSK

Og det var nettopp Bjørn Helge Riise som ga bortelaget ledelsen, men det endte 1-1 og poengdeling på Viking Stadion.

Intenst og vått

Det manglet ikke på innsats hos noen av lagene, men det var heller ingen spesielt velspilt kamp i regnværet i Stavanger. Matchen var preget av mange dueller og dødballer, men det var jevnt og intenst hele veien.

Hjemmelaget åpnet friskt og styrte kampen den første halvtimen. Men de store målsjansene uteble, mye på grunn av en solid Frode Kippe i LSKs midtforsvar.

Kippe ble i imidlertid utvist et par minutter på overtid etter å ha pådratt seg to gule kort.

Takket for tilliten

Bjørn Helge Riise sonet karantene mot Aalesund i forrige runde, men gikk rett inn i startoppstillingen før dagens kamp. Og i det 33. minutt takket han for tilliten.

Det startet med et langt utspill fra keeper Otto Fredrikson. Ballen spratt over en litt klumsete Ragnvald Soma og ut i fra intet dukket lillebror Riise opp. Høyrevingen dempet ballen på brystet og plasserte ballen i det lengste hjørnet.

Viking best i andre

Etter hvilen ble Alexander Ødegaard byttet inn for Jone Samuelsen og det skulle vise seg å være et godt bytte. Ødegaard var en konstant trussel på Vikings høyrekant og kom til flere gode innlegg.

Blant annet i det 74. minutt da han serverte ballen til Allan Gaarde som stanget ballen i mål bak en sjanseløs Otto Fredrikson.

Etter scoringen fortsatte Viking å kontrollere det meste av spillet og var nærmest det avgjørende målet. Men hjemmelaget klarte aldri å omsette det gode spillet i mål og det endte 1-1 på Viking Stadion.

Fotballnyheter