Gaarde kampens store profil

To flotte mål av Allan Gaarde hjalp Viking til tre poeng på Ullevaal.

Allan Gaarde
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Etter at Børre Steenslid hadde tuppet ballen i eget nett og gitt Vålerenga ledelsen halvveis inn i 1.omgang våknet Viking.

- Utrolig stolt

 

Siddisene kom mer med i kampen og like før pause viste Allan Gaarde hvor viktig han er for Stavangers stolthet. Maurice Ross sendte et perfekt innlegg som den blonde dansken stanget kontant i mål og lagene gikk til pause med uavgjort.

Om det første målet var vakkert, så var det andre enda vakrere. Viking fikk frispark på 20-meter. Allan Gaarde tok fart og skrudde ballen over muren og i mål.

15. februar i år brakk han beinet under en treningskamp mot Lyn. I kveld var han kampens store spiller.

-  Dette er fantastisk. Når man har en alvorlig skade er det alltid et spørsmål om man kommer tilbake eller ikke. Jeg har ønsket å bevise at jeg er god nok til å spille samme nivå som før, og det føler jeg at jeg har klart å bevise nå, sa en veldig glad tomåls-scorer til NRK.

Ove Rösler syntes Gaardes innsats er imponerende.

- Han spiller ikke i sin favorittposisjon, men han klarer seg veldig bra også der. Det er tydelig at han har ferdigheter som ingen andre Viking-spillere har, sa han.

Peter Ijeh var den som satte spikeren i kista da han smalt en retur fra Arni Gautur Arason i nettaket under kveldens kamp mot Vålerenga, som nå er i alvorlig trøbbel.

Vålerenga trenger målskårer

Før møtet med Viking sto Vålerenga med svært beskjedne åtte mål på kontoen.

Laget fra Oslos østkant klarte å få en ball i nettet mot Viking, men betegnende nok var det Børre Steenslid på bortelaget som sørget for målet.

Vålerenga sto ikke spillemessig tilbake for Viking. Men etter hvert som de brant sine muligheter ble det klart hva bohemen i norsk fotball trenger og det er en notorisk målskårer.

Vålerenga på nedrykksplass?

 

Vålerenga hadde ikke tapt på hjemmebane på tolv kamper noe som er tangering av klubbrekorden.

Uten poeng mot Viking klarte de ikke å sette ny rekord og kanskje enda verre kan Vålerenga risikere å innta nedrykksplass på tabellen etter at resten av runden er ferdigspilt.

- Akkurat nå har jeg ikke noe godt svar på hvordan vi skal slå tilbake, sukker kaptein Christian Grindheim.

Vinner både Odd og Aalesund i morgen kan begge lagene passere Vålerenga og sette et enormt press på Petter Myhre og hans spillere.

Viking i medvind

Viking på sin side seiler i medvind om dagen. Seieren over Vålerenga var klubbens sjette på syv kamper.

Viking har dermed inntatt 2.plassen på tabellen før den 13. runden er ferdigspilt.

 - Han spiller i en posisjon er en smart fotballspiller

 

 

Fotballnyheter