NRK Meny
Normal

Cliff har fulgt Liverpool i 28 år – ga sesongkortet til sønnen da det kunne blitt gull

LIVERPOOL (NRK.no): – Det handler om å gi barna muligheten til å se Liverpool vinne ligaen. Det er de som er klubben nå, sier Cliff Wittingham (42).

Cliff Wittingham

Cliff Wittingham (42) og sønnen Jacob (11) er blant de mest trofaste Liverpool-supporterne i byen. Da Jacob var ni år hadde Cliff allerede tatt han med på over 100 Liverpool-kamper.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Før søndagens sesongavslutning hadde elektrikeren Cliff Wittingham bare mistet fire Liverpool-kamper på Anfield siden 1986.

Den massive oppslutningen rundt Liverpools siste ligakamp sendte ham derfor inn i karrierens verste fotballkrise da han bestemte seg for å gi sesongkortet til sønnen Jacob (11).

Sterling

Jacob Wittingham sammen med Raheem Sterling etter søndagens kamp mot Newcastle. 11-åringen delte ut supporternes pris, «Liverpool FC Golden Samba», til Sterling på vegne av supporterne.

Foto: Privat

Dyre billetter

Sønnen, som Cliff har tatt med på over 100 Liverpool-kamper, hadde fått det ærefulle oppdraget med å dele ut supporternes pris til Raheem Sterling etter kampen.

Dessuten ville Cliff så inderlig at Jacob skulle få oppleve et eventuelt ligagull på Anfield.

Selv opplevde han det i 1990, men etter 24 års tørke ville det vært stort også for ham.

Problemet var at Cliff kun har ett sesongkort, og at det denne søndagen var umulig å finne billetter som elektrikeren fra Litherland hadde råd til.

– Jeg har prøvd alt uten hell, sa Cliff fortvilet da NRK.no snakket med ham lørdag kveld.

Jobbet før kampen

Da han dro på jobb klokken åtte søndag morgen hadde han fortsatt ikke billett. Heller ikke da han kom hjem til Jacob kl 12 – bare tre timer før avspark – hadde han fått tilgang til sitt kjære Anfield.

Planen var å sende Jacob inn på stadion og så selv se kampen på en pub utenfor.

Kjenner «alle»

Underveis på turen fra Litherland-området, som ligger en ti minutters kjøretur unna Anfield, begynte Cliff å innse at dette ikke kom til gå.

Liverpool-supportere

Cliff Wittingham og sønnen Jacob (t.h.) er blant de mest ivrige Liverpool-supporterne i byen sammen med Les Wright og hans sønn Eoghan.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Da de kom til stadion var det tettpakket med kjente fjes i gatene, de fleste hadde billett. Pubene var overfylte og dampen fra frityrkjeler steg opp fra små hvite tilhengere i gata.

For en mann som Cliff, som kjenner «alle» i miljøet, var det utrolig å stå uten billett til denne viktige kampen.

– En av våre beste supportere

Men så, 20 minutter før avspark ringte telefonen. Det var kameraten Les Wright (49), og han reddet dagen.

– For meg ville det vært en skam om ikke «Cliffy», en av våre beste supporter, hadde fått gå på kampen, sier Les til NRK.no.

Det viste seg at en av Les' venner hadde havnet på sykehus. Mannen hadde sesongkort, men fikk ikke brukt det.

Det gikk i stedet til Cliff som sammen med Jacob akkurat rakk avspark.

Katastrofe

Drøyt to timer senere møter NRK.no dem utenfor puben The Albert.

– Jeg er veldig takknemlig, sier Cliff og ser bort på Les Wright som er sammen med dem.

– Det viktigste for meg var at Jacob fikk se kampen, men det ville vært en katastrofe om jeg ikke hadde kommet inn og Liverpool hadde vunnet ligaen. Så takk til Les som hjalp meg slik at Jacob og jeg fikk se kampen sammen.

Smak av suksess

Selv om Manchester City snappet ligagullet foran nesen deres, er Cliff, Les og de andre trofaste Liverpool-supporterne fornøyde med sesongen.

De mener mesterligaspill vil hjelpe klubben til å skaffe gode forsterkninger og de er sterke i troen på at Brendan Rodgers kan bygge et nytt storlag i Liverpool.

Men viktigst av alt: Den nye generasjon Liverpool-fans har sett at det fortsatt er mulig for Liverpool å være best i England.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.