Frykter at Capello slutter

England ønsker ikke å gi en ny manager sparken etter de voldsomme sluttpakkene til Sven Göran Eriksson og Steve McLaren.

Fabio Capello

Det kan bli dyrt å sparke denne mannen

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

Det engelske fotballforbundet (FA) frykter mest av alt at de blir nødt til å sparke Fabio Capello som landslagssjef etter VM. Det kan nemlig bli dyrt.

Capello er allerede verdens best betalte landslagssjef med nærmere 50 mill kroner i årslønn. Sparkes han, vil det koste to årslønner for mannen som har kontrakt til etter EM-sluttspillet i 2012.

Bør Capello få sparken? Si din mening nederst i saken.

Går ikke frivillig

Men hvis England ryker ut etter gruppespillet, har sannsynligvis ikke FA noe valg. For Capello er selv ikke inne på tanken om å trekke seg frivillig, melder BBC.

England har spilt uavgjort både mot USA og Algerie, og særlig etter den målløse Algerie-kampen fredag fikk spillerne og Capello gjennomgå for manglende glød og vilje. Nå må England slå Slovenia i siste gruppekamp for å gå videre.

Hvis Capello får sparken, vet FA både at de får trøbbel med å hente inn en ny toppmanager som landslagssjef på kort varsel, og at de vil få skarp kritikk for å bruke så mye penger på å sparke enda en landslagssjef. Sluttpakkene til "Svennis" og McClaren var meget smertefulle for forbundets økonomi, og de har fått hard kritikk for det.

FA avviser problemet

Men FAs talsmann Adrian Bevington vil ikke høre tale om saken ennå.

- Capello er vår landslagssjef, og ingenting er forandret. Jeg vil ikke diskutere hverken hans kontrakt eller noen annen kontrakt midt i VM, sier han til BBC Radio 5.

- Nå er det kampen mot Slovenia onsdag som tår i fokus, legger han til.

Englands første kamp etter VM er mot Ungarn 11. august, og de begynner EM-kvalifiseringen mot Bulgaria 3. september.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • 13 spelarar koronasmitta

  Åtte spelarar på AZ Alkmaar, med tre norske spelarar, fekk tysdag påvist korona. I alt er 13 spelarar i klubben smitta, opplyser dei på eigen nettside.

  Den nederlandske klubben opplyser ikkje kven som er smitta. Både Håkon Evjen, Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson spelar i klubben som skal møte Napoli i Europaligaen torsdag kveld.

  Ukraine Soccer Champions League
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Målløst i bunnoppgjør

  Med to avslutninger i tverrliggeren var Chris Wood nærmest scoring da Burnley og West Bromwich spilte 0–0 i Premier League mandag.

  Oppgjøret på The Hawthornes endte målløst, men det ble skapt nok sjanser til at begge lag kunne sprukket nullen.

  Karlan Grant trodde han hadde sendt hjemmelaget i ledelsen åtte minutter før pause, men assistentdommeren vinket for en offside. VAR bekreftet at den avgjørelsen var korrekt.

  I annen omgang var det Burnleys Chris Wood som kom til to store sjanser. Begge gangene, med fem minutters mellomrom, endte ballen i metallet.

  Det ene poenget var Burnleys første i ligaen denne sesongen. West Bromwich har to. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Solskjær uten kapteinen

  Manchester United-kaptein Harry Maguire er skadd og spiller ikke tirsdagens mesterligaåpning mot Paris Saint-Germain i Frankrike.

  Det bekreftet manager Ole Gunnar Solskjær da han møtte pressen mandag kveld. Maguire har pådratt seg en skade.

  – Ja, det stemmer. Vi har mistet et par spillere. (Eric) Bailly reiste ikke. Det gjorde heller ikke (Jesse) Lingard. Vi er litt svekket, men har mer enn nok spillere, sa Solskjær.

  I Maguires skadefravær tirsdag blir portugisiske Bruno Fernandes kaptein mot PSG.

  – Det forventet jeg ikke. For meg er det en stor ære, sa midtbanestjernen på pressekonferansen.

  Han la samtidig til at hele laget må være med å ta ansvar dersom PSG skal beseires. (NTB)

  OGS
  Foto: Alex Livesey / AFP
 • PSG i skadetrøbbel før United-møte

  Paris Saint-Germain må klare seg uten en håndfull spillere i tirsdagens mesterligaduell mot Manchester United. Det ble klart da trener Thomas Tuchel mandag møtte pressen foran det som er lagets åpningskamp i mesterligaen.

  På pressekonferansen opplyste tyskeren blant annet at måltyven Mauro Icardi er uaktuell til United-kampen som følge av en skade.

  I midtbaneleddet er Marco Verratti og Leandro Paredes skadd. I tillegg kan Tuchel heller ikke regne med forsvarsduoen Thilo Kehrer og Juan Bernat. (NTB)

  gdgdg
  Foto: Franck Fife / AFP
 • Grønt lys for Norge

  Wales stenger utesteder og butikker for å bekjempe spredningen av koronaviruset, men EM-kvalifiseringskampen mot Norge 27. oktober påvirkes ikke.

  Mandag kunngjorde myndighetene i Wales at det innføres en såkalt «branngatenedstenging» for å intensivere kampen mot viruset. Det innebærer at alle utesteder og de fleste butikker stenges fram til 9. november.

  Waliserne har fått beskjed om å holde seg hjemme og får ikke møte folk fra utenfor husstanden. Det blir også munnbindpåbud på offentlige steder, i tillegg til at videregående skoler går over til nettundervisning.

  Walisiske myndigheter opplyser at «kamper som involverer profesjonelle idrettsfolk vil fortsette å bli spilt bak lukkede dører».

  Landskamp fotball kvinner: Norge-England (2-1).
  Foto: Marit Hommedal