NRK Meny
Normal

Frykter at Capello slutter

England ønsker ikke å gi en ny manager sparken etter de voldsomme sluttpakkene til Sven Göran Eriksson og Steve McLaren.

Fabio Capello

Det kan bli dyrt å sparke denne mannen

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

Det engelske fotballforbundet (FA) frykter mest av alt at de blir nødt til å sparke Fabio Capello som landslagssjef etter VM. Det kan nemlig bli dyrt.

Capello er allerede verdens best betalte landslagssjef med nærmere 50 mill kroner i årslønn. Sparkes han, vil det koste to årslønner for mannen som har kontrakt til etter EM-sluttspillet i 2012.

Bør Capello få sparken? Si din mening nederst i saken.

Går ikke frivillig

Men hvis England ryker ut etter gruppespillet, har sannsynligvis ikke FA noe valg. For Capello er selv ikke inne på tanken om å trekke seg frivillig, melder BBC.

England har spilt uavgjort både mot USA og Algerie, og særlig etter den målløse Algerie-kampen fredag fikk spillerne og Capello gjennomgå for manglende glød og vilje. Nå må England slå Slovenia i siste gruppekamp for å gå videre.

Hvis Capello får sparken, vet FA både at de får trøbbel med å hente inn en ny toppmanager som landslagssjef på kort varsel, og at de vil få skarp kritikk for å bruke så mye penger på å sparke enda en landslagssjef. Sluttpakkene til "Svennis" og McClaren var meget smertefulle for forbundets økonomi, og de har fått hard kritikk for det.

FA avviser problemet

Men FAs talsmann Adrian Bevington vil ikke høre tale om saken ennå.

- Capello er vår landslagssjef, og ingenting er forandret. Jeg vil ikke diskutere hverken hans kontrakt eller noen annen kontrakt midt i VM, sier han til BBC Radio 5.

- Nå er det kampen mot Slovenia onsdag som tår i fokus, legger han til.

Englands første kamp etter VM er mot Ungarn 11. august, og de begynner EM-kvalifiseringen mot Bulgaria 3. september.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.