NRK Meny
Normal

Frankrikes landslagssjef frykter «det spanske maskineriet»

Laurent Blanc mener en veldig, veldig, veldig bra kamp fra motstanderen må til for å sende Spania ut av EM. I kveld skal Frankrike forsøke å stoppe «det spanske maskineriet».

Spania

Om Frankrike skal nå semifinale i årets fotball-EM, men de stoppe det som den franske landslagssjefen omtaler som en veldig fin maskin.

Foto: Peter Schneider / Ap

Laurent Blanc

Frankrikes trener, Laurent Blanc, har fokus på et sterkt forsvars før kampen mot Spania.

Foto: CHARLES PLATIAU / Reuters
Iniesta

Andres Iniesta er en av de Laurent Blanc trekker frem som av Spanias beste spillere.

Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / Afp
Xavi Hernandez

Xavi er også en av spillerne Frankrikes landslagssjef trekker frem som av de sterkeste hos Spania.

Foto: PATRIK STOLLARZ / Afp
Vincente Del Bosque

Vicente Del Bosque håper Spania kan snu trenden i møte med Frankrike.

Foto: Armando Franca / Ap

– De spanske spillerne har alle forskjellige kvaliteter, men utfyller hverandre perfekt. De er en maskin - en veldig fin maskin, sier Laurent Blanc ifølge UEFA.com.

– Du må frykte hele laget. Mot Kroatia og Italia spilte de virkelig velspilt fotball. Spillerne har vært sammen siden 2008 og kjenner hverandre godt, sier Frankrikes landslagssjef.

Enkelte spillere trekker frem Blanc frem som ekstra sterke, selv om han understreker at alle de spanske spillerne er gode med ball.

– Jeg kjenner Xavi Hernandez og Sergio Busquets veldig godt og holder dem høyt. Så har du en fyr som Andres Iniesta. Alt ser så lett ut for dem, sier Blanc.

Fokus på forsvar

Den franske treneren forteller at laget gikk inn i den avsluttende gruppespillkampen mot Sverige med to mål; avansement fra gruppen og gå videre som gruppevinner.

Bare ett av målene ble oppnådd etter tomålstapet.

– Vi må forsvare oss mye bedre enn vi gjorde mot Sverige. Hvis du forsvarer deg godt og holder stillingen jevn, kan du bruke fordelen av det. La oss håpe det blir en jevn kamp, sier treneren.

Trenger toppkamp

Om franskmennene skal nå EM-semifinale på bekostning av Spania, må alle spillerne ha en god dag på jobb.

– Vi må levere en toppkamp. Alle må være klar over det. For å slå Spania i EM må du spille, veldig, veldig, veldig bra, både individuelt og som lag, sier han.

Spania vil endre statistikken

Seks av de siste 30 kampene mellom Spania og Frankrike har vært kvalifiserings- eller sluttspillkamper. Frankrike har vunnet fem av dem, én har endt uavgjort.

– Vi er favoritter siden vi er regjerende verdens- og europamestere, men i tidligere dueller har Frankrike vært oss overlegne, sier Vicente Del Bosque ifølge AP.

– Så får vi se om vi klarer å endre det ved å utvide den suksessen vi tidligere har oppnådd, sier den spanske landslagssjefen.

Vinneren av kveldens kvartfinale møter Portugal i semifinalen.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.