Frode Johnsen viste at de gamle fortsatt er eldst

Frode Johnsen er still going strong. Mot Sandnes Ulf scoret utliknet han to ganger og la grunnlaget for Odds seier.

Frode Johnsen

Frode Johnsen er ikke som andre 39-åringer. Her header han inn sitt første av sine to mål for dagen, og er på full fart mot tittelen som årets toppscorer

Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix

Slik var kampen: Sandnes Ulf - Odd 2-4

Det betyr at 39-åringen (blir 40 i mars) er på full fart mot å bli sesongens toppscorer . Dagens mål var nummer 13 og 14 for hans del. De tre som følger nærmest, har alle 11 mål. Johnsen var også toppscorer i 2001 og 2004, da spilte han for Rosenborg.

–- Jeg hadde nok ikke regnet med det før sesongen begynte. Men jeg vet jo med meg selv at jeg fortsatt kan score mål. Så lenge fysikken holder og jeg er i form, er det ingenting som tilsier at jeg skal slutte med det, sier Frode Johnsen til NRK.

– Nå skal han få ta straffene også

Trener Dag-Eilev Fagermo måtte nok en gang finne fram de store ordene om lagets 39 år gamle spiss Frode Johnsen.

– Nå tror jeg han blir toppscorer. Han skal hvert fall få ta straffene våre resten av sesongen, sa Fagermo til C More etter kampslutt.

– Det takker jeg for. Men jeg har jo brent to straffer før i år, så det trenger ikke bli så mye mål av det, svarer Johnsen.

Hans første mål for kvelden kom sju minutter før pause. Da var han høyest og sterkest i lufta og headet inn 1-1, bare to minutter etter at hjemmelaget hadde tatt ledelsen.

– To gode innlegg

Midt i andre omgang var han på plass med hodet sitt igjen og stanget inn 2–2. Da hadde Sandnes Ulf vært i ledelsen i ti minutter.

– Det var to gode innlegg som jeg traff godt på, og da ble det to mål, sa Frode Johnsen etter kampen.

Nillas Gunnarsson og Jone Samuelson scoret også i kampens siste minutter og sørget for at Odd kunne reise hjem til Skien med 4–2.

– Fantastisk. Vi var dårlige i de første 60 minuttene. Da spilte vi for mye langt mot Frode Johnsen og var redd for banen. Utover i kampen tørket matta opp, og de siste 30 minuttene dominerer vi, sa Fagermo til C More.

Odd er dermed definitivt ute av nedrykksdiskusjonen mens Sandnes Ulf bare er to poeng over kvalikplassen.

– Vi er fortsatt i førersetet og skal utnytte den situasjonen vi er i, sa Sandnes-trener Asle Andersen.

Fotballnyheter