Frispark og straffe for Ronaldo

Først fikk han frispark på 17 meters hold, så fikk han straffe. Cristiano Ronaldo gjorde akkurat det han skulle da Real Madrid slo Lyon 2-0 i Frankrike.

Cristiano Ronaldo

- Slik skal det gjøres, gutter! Cristiano Ronaldo scorer på bestilling når han får frispark fra 17-18 meter

Foto: Claude Paris / Ap

Real er dermed – som sine landsmenn fra Barcelona – klare for mesterligaens åttedelsfinaler når to kamper gjenstår. De har heller ikke sluppet inn mål i sine fire kamper hittil.

Real Madrid hadde full kontroll i det meste i første omgang mot et hjemmelag som manglet to av sine viktigste spillere: Lisandro Lopez og Michel Bastos. Etter pause fikk de litt mer motstand, men spanjolenes seier var likevel ikke truet.

Ronaldo spesial

Ledermålet etter 24 minutter var av det slaget man kunne vente når Cristiano Ronaldo er på banen. Karim Bentzema ble felt like utenfor 16-meteren, og Ronaldo banket ballen gjennom muren og lavt inn i Lyon-keeper Hugo Lloris' høyre hjørne til sitt mål nummer 100 på 105 kamper siden overgangen til Real Madrid.

En Ronaldo spesial, med andre ord. Og det var samtidig Real Madrids mål nummer 900 i europeiske turneringer.

Real spilte med stor selvtillit og ballkontroll, og slapp sjelden hjemmelaget til. Ikke før i omgangens sluttfase kom Lyon til noen halvsjanser.

Etter pause prøvde Lyon å skru opp farten. Men de klarte aldri å komme seg gjennom Reals solide forsvar, og ga i stedet gjestene gode kontringsmuligheter.

Det var på én av disse avgjørelsen falt. Özil ble spilt fri, la ut til Ronaldo som hadde full kontroll da han ble felt. Den italienske dommeren var ikke i tvil om straffen, som Ronaldo kaldt satte midt i mål. 2-0.

Jose Mourinho

Jose Mourinho slipper å tenke så mye på de to siste kampene i mesterligaen, ettersom Real Madrid allerede er klar for åttedelsfinalen

Foto: PHILIPPE MERLE / Afp

Lyon kunne fått sin redusering like etter, men Jimmy Briands heading etter hjørnespark gikk i tverrliggeren. Nærmere kom ikke hjemmelaget denne kvelden, tross noen gode forsøk mot slutten.

Var aldri truet

Da var det avgjort. Reals forsvar kontrollerte stort sett sine motstandere, og var aldri i nærheten av å slippe inn to mål. Reals kontringer var alltid farligere, og manager Jose Mourinho kunne fornøyd konstatere at første hinder i mesterligaen er over for Real.

Nå kan han senke skuldrene og konsentrere seg om annet enn mesterligaen resten av dette året.

For Lyons del blir neste kamp, mot Ajax hjemme, vinn eller forsvinn fra mesterligaen. Ajax slo Dinamo Zagreb 3-0 i den andre kampen i gruppa onsdag kveld.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Johnsen forlenget med Venezia

  Dennis Johnsen (23) har skrevet under en ny avtale med Venezia i italiensk Serie A. Trønderen har bundet seg fram til og med 2024/25-sesongen.

  Det opplyser Venezia på sine nettsider. Johnsen har startet alle lagets ligakamper siden opprykket i vår.

  23-åringen kom til klubben vederlagsfritt i august 2020. Venezia omtaler ham i dag som en av sine «mest konstante angrepstrusler».

  Johnsen debuterte nylig for Norges A-landslag i seieren mot Montenegro. Der spilte han en vel halvtime som innbytter og sto for den målgivende pasningen på 2-0-scoringen.

  Venezia ligger på 15.-plass med åtte poeng.

  (©NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tocco Alessandro / AP
 • Lacazette reddet Arsenal

  Patrick Vieira var for første gang på besøk hos klubben han vant tre ligatitler med som spiller, etter at han ble Crystal Palace-manager. Og besøket endte nesten lykkelig for Palace-manageren.

  Arsenal åpnet best, og kaptein Pierre-Emerick Aubameyang satte inn 1-0 på en retur etter åtte minutter.

  Rett før pause lå ballen høyt opp i lufta, og James McArthur så ut til å prøve et skudd på hel volley. Istedenfor sparka han Bukayo Saka knallhardt i leggen. McArthur så det gule kortet, og ikke det røde, mens Saka måtte forlate banen med en skade.

  Over i andre omgang var det to kontringer som skulle avgjøre for Palace. Først scoret Christian Benteke alene med keeper rett etter pause. Snaue kvarteret senere avsluttet Odsonne Édouard iskaldt via tverrliggeren og snudde kampen.

  Tida holdt på å renne ut for Arsenal, men på overtid av overtiden dukket Alexandre Lacazette opp på bakerste stolpe og kranglet inn en dødball.

  Martin Ødegaard startet i en dypere rolle på midtbanen, men klarte aldri å sette sitt preg på kampen. Han ble byttet ut etter 67 minutter for nettopp Lacazette.

  Med uavgjort på hjemmebane, er Arsenal nummer 12 på tabellen.

  Premier League - Arsenal v Crystal Palace
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Johnsen haltet av banen

  Kun en uke etter at han fikk sin landslagsdebut, måtte Dennis Johnsen forlate banen mot Fiorentina med det som så ut som en skade.

  Fem minutter ut i den andre omgangen måtte nordmannen forlate banen.

  Johnsen har startet alle de åtte kampene i ligaen fra start, og fikk sin landslagsdebut mot Montenegro. Der fikk han en målgivende på Norges andre scoring.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tocco Alessandro / AP
 • Maskert mann stjal oppmerksomheten

  Per-Mathias Høgmo ledet Häcken til 5-0 hjemme mot IFK Norrköping i svensk toppfotball mandag. Men på stillingen 3-0 skjedde det noe som tok all oppmerksomhet.

  En maskert mann prøvde å ta seg inn på banen der Häcken-spillerne feiret mål. Mannen ble stoppet før han klarte å entre banen og ta seg inn blant feirende spillere.

  Høgmos menn er ubeseiret i fem Allsvenskan-kamper og har vunnet sine to siste. IFK Norrköping kom til mandagens oppgjør som Sveriges beste formlag.

  Per-Mathias Høgmo
  Foto: Adam Ihse/TT / NTB

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England