Fredrikstad var overlegne

Fredrikstad leverte årsbeste og knuste Aalesund på hjemmebane.

Gardar Johansson setter inn 2-0 målet
Foto: Olsen, Linn C. / SCANPIX

Fredrikstads islandske spiss Gardar Johansson viste seg fram på fotballens nasjonaldag med to scoringer og to målgivende pasninger da hjemmelaget knuste Aalesund 5-0.

Nrksport.no fulgte kampen

Fredrikstad leverte årsbeste på hjemmebane, og befestet posisjonen som et topplag. Fredrikstads leverte etter hvert fotball i toppklasse og flere av scoringene var vel verdt inngangspengene. De drøye 12.000 på tribunene dro til med bølgen og trampeklapp.

Dødelig effektive

Kampen startet relativt kjedelig og første omgang var sjansefattig. Tidligere i år har hjemmelaget slitt med å score mål, men fredag var Fredrikstad dødelig effektive.

Første da den brasilianske venstrebacken Fernando Pereira Wallace elegant skrudde inn et frispark til 1-0 etter halvtimen. Så da Gardar Johansson utnyttet en feil av Andreas Lie i Aalesunds mål like før pause.

Gardar Johansson setter inn 3-0 målet

Gardar Johansson setter inn 3-0 målet.

Foto: Olsen, Linn C. / SCANPIX

Ikke nok med det, i sluttminuttet serverte Tarik Elyounoussi til Johansson som nok en gang fant nettmaskene.

Overlegne

Soren Åkeby gjorde to bytter i pausen i håp om at det skulle hjelpe. Og sunnmøringene produserte et par sjanser, den største ved Razak Pimpong som treffer stanga midtveis i omgangen. Derfra og ut var det var bare et lag på banen. Tarik Elyounoussi økte til 4-0 etter å ha blitt frispilt av sin spissmakker, før Abgar Barsom serverte dagens flotteste scoring etter 75 minutter.

Barsom lobbet ballen frekt over Lie fra 20 meter etter et frekt hælspark fra Johansson i forkant. De siste ti minuttene rader hjemmelaget opp sjanser og de oransjekledde var heldig som ikke fikk enda flere baklengs med i bagasjen hjem til Ålesund.

Funnet en spissmakker

Fredrikstad har slitt med å finne en stabil spissmakker til Tarik Elyounoussi. Hvis den islandske 28-åringen, som også var aktuell for det islandske landslaget tidligere i år, fortsetter som mot Aalesund kan det bli morsomt for laget fra plankebyen.

I hvert fall blir det en tidlig seriefinale når Stabæk kommer på besøk på Fredrikstad Stadion 1. juni. Før det møter Fredrikstad Strømsgodset i Drammen. Aalesund har et tøft program før EM-pausen hvor de møter Stabæk, Strømsgodset og Lillestrøm.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Papa Bouba Diop er død

  Tidlegare VM-profil i fotball, Papa Bouba Diop frå Senegal, er død, melder fleire britiske medium. Bouba Diop døydde etter ei tids sjukdom, 42 år gammal. Han er spesielt kjend for å ha scora målet som gjorde at Senegal slo Frankrike i VM i 2002.

 • Superinnbytter Cavani fikset seier

  Southampton ledet 2-0 til pause etter en sterk første omgang og blant annet en flott frisparkscoring av James Ward-Prowse.

  Ole Gunnar Solskjær svarte med å sette inn Edinson Cavani i pausen. Det var et sjakktrekk av nordmannen. 33-åringen endret kampen nærmest på egenhånd med en strålende andre omgang på Englands sørkyst.

  Cavani hadde først målgivende da Bruno Fernandes scoret i sin femte bortekamp på rad. Kvarteret før slutt var rollene snudde da Cavani styrte et skudd fra Fernandes i mål med hodet.

  På overtid var uruguyaneren igjen på plass og headet inn det avgjørende målet til en sterk borteseier.

  Cavani-jubel
  Foto: Mike Hewitt / Reuters