NRK Meny
Normal

Fredrikstad var overlegne

Fredrikstad leverte årsbeste og knuste Aalesund på hjemmebane.

Gardar Johansson setter inn 2-0 målet
Foto: Olsen, Linn C. / SCANPIX

Fredrikstads islandske spiss Gardar Johansson viste seg fram på fotballens nasjonaldag med to scoringer og to målgivende pasninger da hjemmelaget knuste Aalesund 5-0.

Nrksport.no fulgte kampen

Fredrikstad leverte årsbeste på hjemmebane, og befestet posisjonen som et topplag. Fredrikstads leverte etter hvert fotball i toppklasse og flere av scoringene var vel verdt inngangspengene. De drøye 12.000 på tribunene dro til med bølgen og trampeklapp.

Dødelig effektive

Kampen startet relativt kjedelig og første omgang var sjansefattig. Tidligere i år har hjemmelaget slitt med å score mål, men fredag var Fredrikstad dødelig effektive.

Første da den brasilianske venstrebacken Fernando Pereira Wallace elegant skrudde inn et frispark til 1-0 etter halvtimen. Så da Gardar Johansson utnyttet en feil av Andreas Lie i Aalesunds mål like før pause.

Gardar Johansson setter inn 3-0 målet

Gardar Johansson setter inn 3-0 målet.

Foto: Olsen, Linn C. / SCANPIX

Ikke nok med det, i sluttminuttet serverte Tarik Elyounoussi til Johansson som nok en gang fant nettmaskene.

Overlegne

Soren Åkeby gjorde to bytter i pausen i håp om at det skulle hjelpe. Og sunnmøringene produserte et par sjanser, den største ved Razak Pimpong som treffer stanga midtveis i omgangen. Derfra og ut var det var bare et lag på banen. Tarik Elyounoussi økte til 4-0 etter å ha blitt frispilt av sin spissmakker, før Abgar Barsom serverte dagens flotteste scoring etter 75 minutter.

Barsom lobbet ballen frekt over Lie fra 20 meter etter et frekt hælspark fra Johansson i forkant. De siste ti minuttene rader hjemmelaget opp sjanser og de oransjekledde var heldig som ikke fikk enda flere baklengs med i bagasjen hjem til Ålesund.

Funnet en spissmakker

Fredrikstad har slitt med å finne en stabil spissmakker til Tarik Elyounoussi. Hvis den islandske 28-åringen, som også var aktuell for det islandske landslaget tidligere i år, fortsetter som mot Aalesund kan det bli morsomt for laget fra plankebyen.

I hvert fall blir det en tidlig seriefinale når Stabæk kommer på besøk på Fredrikstad Stadion 1. juni. Før det møter Fredrikstad Strømsgodset i Drammen. Aalesund har et tøft program før EM-pausen hvor de møter Stabæk, Strømsgodset og Lillestrøm.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.