Hopp til innhold

Fredrikstad rundspilte Lillestrøm

Fredrikstad lekte seg til en klar seier over Lillestrøm som begynner å kle rollen som dumpekandidat.

Fredrikstad-jubel

Fredrikstad-jubel etter at Gardar Johansson scoret 1-0-målet.

Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX

Fredrikstad lekte seg til 4-0 seier mot et Lillestrøm lag som begynner å bli så godt kjent med ordet krise at det ikke lenger ser ut til å motivere spillerne.

NRKSport.no fulgte kampen

Første seier på 13 forsøk

Fredrikstad hadde ikke vunnet siden 1980 på hjemmebane mot Lillestrøm. Historien var ikke i nærheten av å gjenta seg denne gangen. Det hadde ikke gått to minutter en gang før den første ballen lå i nota til bortelaget.

Vidar Riseth og Lars Ivar Moldskred i Lillestrøm-målet lot formspilleren Gardar Johansson komme til med en lang fot. En stort verre start kunne ikke Erland Johnsen og Lillestrøm fått.

Johnsen var på forhånd optimistisk etter det han beskrev som en god treningsuke, og han hadde i tillegg tatt et spennende valg. 20 år gamle Dan Alberto Fellus startet i stedet for Arild Sundgot på topp, men dette var en vanskelig kamp å markere seg i.

- Forferdelig første omgang

For det var Fredrikstads dag. Etter ni minutter måtte keeper Moldskred hente ballen ut fra nettet igjen. Tarik Elyounoussi gjorde sitt beste for å imponere agentene på tribunen da han dro seg inn i sekstenmeteren og avsluttet i nett-taket fra kloss hold.

Allerede da så det ut til at kampen var tapt for de gule.

- Vi startet forferdelig. Vi gir bort et par tidlige mål og kommer oss aldri igjen. Det var en forferdelig første omgang, sa Erland Johnsen til TV2 etter kampen.

Han var også opptatt av at Fredrikstad hadde vært effektive. Det var sant, men Lillestrøm ga hjemmelaget muligheter som det var enkelt å utnytte.

Fredrikstad slo Lillestrøm 4-0

Lillestrøm hadde lite å by på.

Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX

Kanarifansen ga alt

Fredrikstad-spillerne fikk enorme rom å leke seg i. Samtidig tapte Lillestrøm-spillerne omtrent det som var av dueller. Det var til tider merkelig å se et Lillestrøm-lag stå så passivt i egen sone da motstanderne kom på angrep.

Kanarifansen var forbilledlig i så måte. De jobbet knallhardt for laget sitt på tribunen, men måtte konstatere at deres egne spillere ikke evnet å bite tenna sammen da det gjaldt mest.

Da omgangen var over kunne lagkameratene gratulere Johansson med en målgivende pasning til Abgar Barsom, og med en nydelig scoring like før pause.

Pinlig

Den andre omgangen ble ikke like spektakulær som den første. Hjemmelaget var naturlig nok fornøyd med 4-0 og risikerte ikke like mye framover. Lillestrøm hadde ikke evner til å true Fredrikstad.

Mot slutten av kampen hadde lillestrøm ingenting å stille opp med. Fredrikstad-spillerne fikk flere kjempemuligheter og det var nesten litt flaut for deres del at det ikke ble flere scoringer, men det var helt klart pinlig å være Lillestøm-spiller da kampen var ferdig.

Erland Johnsen skammet seg ikke.

- Jeg er stolt av å være Lillestrøm-trener. Jeg har bare vært tre uker i jobben og vi skal reise oss sammen med spillerne og klubben.

La seg flat

Vidar Riseth ble byttet ut like etter pausen etter en svak første omgang. Han pekte på forsvarsjobben som avgjørende for hvordan det gikk i kampen.

- Det ble gjort en veldig dårlig forsvarsjobb bak der. Sjøl hadde jeg en veldig dårlig dag på jobben. Det er bare å legge seg helt flat, sa Riseth til TV2.

Riseth har hatt mye suksess i karrieren. Den nåværende situasjonen i Lillestrøm er uvant for eks-Rosenborgeren.

- Det er tøft. Det er den tøffeste perioden jeg har vært med på for å si det sånn, sa den rutinerte midtstopperen til TV2.

Fotball

 • Barcelona og Graham Hansen slapp med skrekken i Roma

  Barcelona og Caroline Graham Hansen gikk seirende ut av mesterligaoppgjøret mot Emilie Haavis Roma på Stadio Olimpico, da de vant 1-0 i Italia.

  Det skjedde foran 39.454 tilskuere, noe som er rekord for en kvinnekamp i Italia.

  Det var Salma Pralluelo som sendte gjestene fra Catalonia i ledelsen etter en drøy halvtime spilt, etter et vakkert skudd i lengste hjørne.

  Det ble altså ikke flere scoringer, men både Barcelona og Roma hadde sine sjanser. Blant annet Haavi hadde en kjempesjanse for Roma, men keeper Sandra Paños hang med på notene.

  På overtid var Roma svært nære på å utligne mot Barca, men en sterk redning fra Paños sørget for at det endte med 1-0 for Graham Hansen og co.

  Ingrid Syrstad Engen startet på benken for Barcelona, men kom innpå med drøye ti minutter igjen på klokka.

  Italy Women's Soccer
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • De Bruyne utnevnt til Belgias nye kaptein

  Manchester City-stjernen Kevin de Bruyne har blitt utnevnt til Belgias kaptein etter Eden Hazard som trakk seg fra landslaget etter VM.

  Det belgiske fotballforbundet (RBFA) uttalte tirsdag at De Bruyne skal debutere som kaptein under fredagens EM-kvalifiseringskamp i Sverige.

  Real Madrid-keeper Thibaut Courtois og Inter-spiss Romelu Lukaku er lagets nye visekapteinene under deres nye tyske trener Domenico Tedesco.

  – Det er et stolt øyeblikk å bli kaptein for landet vårt. Jeg har spilt på landslaget lenge. Det er en stor ære for meg, og jeg håper jeg kan fylle rollen godt, sa De Bruyne. (NTB)

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters
 • Bayern tok første stikk mot Maanums Arsenal

  Bayern München vant det første kvartfinaleoppgjøret mot Arsenal 1-0 på hjemmebane i mesterligaen.

  Dermed har Frida Maanum og resten av Arsenal kniven på strupen før returoppgjøret i London 29. mars.

  Det var tyskerne som kom best i gang da Lea Schüller nikket vertene i ledelsen sju minutter før pause. Det ble også kampens eneste mål i den første kvartfinalen.

  Bayern trenes av Alexander Straus, som i sommer forlot Brann. Han har fått i oppgave å lede de rødkledde til toppen av europeisk fotball.

  Med på lasset tok også Straus med seg Tuva Hansen, som spilte hele kampen ut for tyskerne, mens Emilie Bragstad først fikk komme på etter 90 minutter.

  Germany Women's Soccer
  Foto: Peter Kneffel / AP
 • Bodø/Glimt bekrefter Haikin-retur

  Nikita Haikin overrasker, og returnerer til Bodø/Glimt. Russeren har kun vært borte fra klubben siden januar, da han dro til engelske Bristol City.

  – Velkommen hjem, skriver klubben.

  Oppholdet ble altså kortvarig, og kontrakten med Bristol City er terminert.

  Nå har Haikin skrevet under en kontrakt med Glimt som strekker seg til sommeren 2026.

  Etter at Haikin forlot Glimt, har Julian Faye Lund vært keeper i laget. Samtidig har klubben ikke lagt skjul på at den jakter en ny førstekeeper.

  Eliteserien i fotball 2022: Vålerenga - Bodø/Glimt
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Naalsund skadet seg i United-debuten – ute i seks til åtte uker

  To måneder etter overgangen til Manchester United fikk endelig Lisa Naalsund debuten sin i helgen. Det tok imidlertid bare 26 minutter før hun skadet seg.

  – Jeg var godt inne i kampen, og jeg har trent hardt for å være der. Men alt blir så bortkastet når dette skjer. Jeg ble oppgitt over kroppen, sa Naalsund Bergensavisen.

  Naalsund gjorde overgang til Manchester United i januar, men har måttet vente i over to måneder før hun endelig fikk debuten sin mot Lewes i kvartfinalen av FA-cupen.

  27-åringen startet kampen sammen med Vilde Bøe Risa og Maria Thorisdottir, men måtte av allerede etter 26 minutter. Overfor BA utdyper Naalsund omfanget av skaden:

  – En grad 2-strekk. Jeg er ute i seks til åtte uker. (NTB)

  Fotball kvinner, A-landslaget har medietreff før EM
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund