NRK Meny
Normal

Fredrikstad rundspilte Lillestrøm

Fredrikstad lekte seg til en klar seier over Lillestrøm som begynner å kle rollen som dumpekandidat.

Fredrikstad-jubel

Fredrikstad-jubel etter at Gardar Johansson scoret 1-0-målet.

Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX

Fredrikstad lekte seg til 4-0 seier mot et Lillestrøm lag som begynner å bli så godt kjent med ordet krise at det ikke lenger ser ut til å motivere spillerne.

NRKSport.no fulgte kampen

Første seier på 13 forsøk

Fredrikstad hadde ikke vunnet siden 1980 på hjemmebane mot Lillestrøm. Historien var ikke i nærheten av å gjenta seg denne gangen. Det hadde ikke gått to minutter en gang før den første ballen lå i nota til bortelaget.

Vidar Riseth og Lars Ivar Moldskred i Lillestrøm-målet lot formspilleren Gardar Johansson komme til med en lang fot. En stort verre start kunne ikke Erland Johnsen og Lillestrøm fått.

Johnsen var på forhånd optimistisk etter det han beskrev som en god treningsuke, og han hadde i tillegg tatt et spennende valg. 20 år gamle Dan Alberto Fellus startet i stedet for Arild Sundgot på topp, men dette var en vanskelig kamp å markere seg i.

- Forferdelig første omgang

For det var Fredrikstads dag. Etter ni minutter måtte keeper Moldskred hente ballen ut fra nettet igjen. Tarik Elyounoussi gjorde sitt beste for å imponere agentene på tribunen da han dro seg inn i sekstenmeteren og avsluttet i nett-taket fra kloss hold.

Allerede da så det ut til at kampen var tapt for de gule.

- Vi startet forferdelig. Vi gir bort et par tidlige mål og kommer oss aldri igjen. Det var en forferdelig første omgang, sa Erland Johnsen til TV2 etter kampen.

Han var også opptatt av at Fredrikstad hadde vært effektive. Det var sant, men Lillestrøm ga hjemmelaget muligheter som det var enkelt å utnytte.

Fredrikstad slo Lillestrøm 4-0

Lillestrøm hadde lite å by på.

Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX

Kanarifansen ga alt

Fredrikstad-spillerne fikk enorme rom å leke seg i. Samtidig tapte Lillestrøm-spillerne omtrent det som var av dueller. Det var til tider merkelig å se et Lillestrøm-lag stå så passivt i egen sone da motstanderne kom på angrep.

Kanarifansen var forbilledlig i så måte. De jobbet knallhardt for laget sitt på tribunen, men måtte konstatere at deres egne spillere ikke evnet å bite tenna sammen da det gjaldt mest.

Da omgangen var over kunne lagkameratene gratulere Johansson med en målgivende pasning til Abgar Barsom, og med en nydelig scoring like før pause.

Pinlig

Den andre omgangen ble ikke like spektakulær som den første. Hjemmelaget var naturlig nok fornøyd med 4-0 og risikerte ikke like mye framover. Lillestrøm hadde ikke evner til å true Fredrikstad.

Mot slutten av kampen hadde lillestrøm ingenting å stille opp med. Fredrikstad-spillerne fikk flere kjempemuligheter og det var nesten litt flaut for deres del at det ikke ble flere scoringer, men det var helt klart pinlig å være Lillestøm-spiller da kampen var ferdig.

Erland Johnsen skammet seg ikke.

- Jeg er stolt av å være Lillestrøm-trener. Jeg har bare vært tre uker i jobben og vi skal reise oss sammen med spillerne og klubben.

La seg flat

Vidar Riseth ble byttet ut like etter pausen etter en svak første omgang. Han pekte på forsvarsjobben som avgjørende for hvordan det gikk i kampen.

- Det ble gjort en veldig dårlig forsvarsjobb bak der. Sjøl hadde jeg en veldig dårlig dag på jobben. Det er bare å legge seg helt flat, sa Riseth til TV2.

Riseth har hatt mye suksess i karrieren. Den nåværende situasjonen i Lillestrøm er uvant for eks-Rosenborgeren.

- Det er tøft. Det er den tøffeste perioden jeg har vært med på for å si det sånn, sa den rutinerte midtstopperen til TV2.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.