NRK Meny
Normal

Åge Hareide raste mot egne spillere

Viking-manager Åge Hareide sparte ikke på kruttet overfor egne spillere etter 0-3 for Fredrikstad tirsdag.

Åge Hareide

Vikings manager Åge Hareide viste klart hva han mente om sine spillere under kampen mot Fredrikstad

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

- Spillerne må spørre seg selv om det betyr noe å spille for Viking, eller om det er nok å få lov å være med ute på banen, sa Hareide til NRK etter kampen.

Da hadde Viking hatt ballen mye i kampen, spesielt i andre omgang. Men det var ikke nok mot et Fredrikstad-lag som virkelig og oste av innsats og kamplyst.

- Vi var forferdelig dårlige. Det er nesten så man burde avlyse ferien. Men da blir det vel bare enda verre, sa Hareide.

- Er du rett mann til å lede Viking videre?

- Det er ikke jeg den rette til å svare på. Men jeg skal gjøre mitt beste.

Tre mann scoret for første gang

Ole-Jørgen Halvorsen

Ole-Jørgen Halvorsen var én av tre FFK-spillere som scoret for første gang i år

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Fredrikstad-spillerne tok seg selv i nakken, kjempet og spilte, og vant 3–0 over Viking tirsdag. Og tre mann scoret sine første mål for året.

For første gang siden andre serierunde ble det tre poeng til FFK, og klubbens trener Trond Amundsen fikk sin aller første seier i eliteserien.

– Det smakte godt, sa FFK-keeper Jon Knutsen til NRK.

- Hvordan var det å spille uten Tarik Elyounoussi?

- Han er god, men når han er borte, må andre gjøre jobben. Det gjorde de i dag, og vi merket ikke minst at Hans Erik (Ramberg) er tilbake, sa Knutsen.

Ba publikum om hjelp

FFK-veteranen gjorde en god kamp tirsdag.

- I dag hadde vi ingenting å tape, og vi viste at vi kan, sa Ramberg.

– Kom og hjelp oss, publikum, ba FFKs Mads Hansen foran kampen mot Viking. Hansen ble bønnhørt, og spillerne blødde for drakta. Dermed knuste Fredrikstad Viking 3–0 og tok sin andre seier for sesongen.

FFK ligger fortsatt nest sist, men har nå kontakt med lagene over dem på tabellen. Det skiller bare to poeng til Lillestrøm og fire til ytterligere tre lag.

– Vi var fryktelig dårlige, FFK ville mye mer. Vi gjør store feil og er ikke konsentrerte nok, og dette var skuffende, sa Viking-trener Åge Hareide.

Tre mann med årets første mål

Spillemessig var hjemmelaget – uten Tarik Elyounoussi – klart best før pause, og 2-0-ledelsen ved halvtid var fortjent. Både Ole Jørgen Halvorsen og Simen Rafn scoret sine første mål for FFK.

Begge scoringene kom etter godt forspill av veteranen Hans Erik Ramberg, som fikk øredøvende applaus da han ble byttet ut midtveis i andre omgang.

Viking-spillerne hadde tydelig fått høre det av trener Åge Hareide i pausen. Han foretok et dobbeltbytte i pausen, og innbytterne Christian Landu Landu og Patrik Ingelsten satte fart i gjestene.

FFK-spillerne ofret alt

De presset hjemmelaget bakover og skapte noen gode sjanser til redusering. Men det offensive Viking-spillet ga også FFK rom til kontringer, og hjemmelagets sjanser var vel så store som Vikings.

I denne omgangen ofret Fredrikstad-spillerne seg gang etter gang. De lå strødd i feltet i forsøkene på å blokkere Vikings avslutninger. Og de lyktes hele tiden. Viking vant cornerstatistikken 7–1 i denne omgangen, men bare FFK fikk mål.

Et drøyt kvarter før slutt vippet kampen definitivt i hjemmelagets favør. Simen Rafn spilte nydelig fram Mouhamed Gueye, som etter et vakkert mottak sendte ballen lavt i nærmeste hjørne.

Da var det avgjort, selv om Viking hadde flere reduseringssjanser etterpå.

Vikings problemer med å omsette sjansene i mål ødela nok denne kampen for dem. Bare ni ganger har de scoret på sine 12 kamper i år. Det er nest dårligst i serien, såvidt bedre enn Stabæk. Og Andre Danielsen er klubbens toppscorer med to (!) mål.

Her får Vikings nye direktør Arne Larsen Økland en formidabel oppgave å jobbe med når han begynner i sin nye jobb.

Fotballnyheter