Aksjene stupte etter Frankrikes VM-fiasko

Det private TV-selskapet TF1 var blant de store taperne på børsen i Paris etter at Frankrike gikk på en real smell mot Mexico.

Patrice Evra

Patrice Evra og Frankrikes elendige VM-innsats har fått konsekvenser for TV-selskapet på hjemmebane.

Foto: CHRISTOPHE SIMON / Afp

Aksjene i TF1, som betalte 120 millioner euro for TV-rettighetene til Frankrikes VM-kamper, falt med 1,33 prosent, til 12.26 euro mot slutten av dagen.

Analytikere forklarer det dramatiske fallet med frykten for at TF1 vil tape store reklameinntekter dersom Frankrike ryker ut. Og det er ganske sannsynlig.

- Vi trenger et mirakel

VM har så langt vært en gedigen skuffelse for Frankrike. 0-0 mot Urugauy og 2-0-tap for Mexico har gjort at franskmennene må håpe på et mirakel for å ta seg videre til sluttspillet.

Raymond Domenech

Raymond Domenech burde heller gitt tommel-ned til sine spillere etter VMs to første kamper.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Les mer:

- Vi må håpe at det finnes et mirakel der ute, men uansett er vi nødt til å spille for æren, sier Frankrikes utskjelte landslagssjef Raymond Domenech.

- Det er viktig at vi går ut med hodet høyt hevet, at vi viser at Frankrike i det minste kan score, fortsetter han.

Frankrike spiller mot Sør-Afrika på tirsdag kl 16.00 og de må vinne. Men utfallet er også utenfor franskmennenes kontroll.

Spiller Uruguay og Mexico uavgjort spiller det ingen rolle hva de gjør. Da forsvinner Frankrike ut av gruppespillet akkurat som de gjorde det i 2002.

- Så ut som en treningskamp

For franskmennene har VM handlet mer om interne krangler enn suksess på banen. Laget som vant i 1998 og tok seg til finalen i 2006 har neppe fått nye tilhengere i Sør-Afrika. Et foreløpig bunn-nivå ble nådd i kampen mot Mexico.

Franz Beckenbauer

Franz Beckenbauer med VM-trofeet i 1974. Han er alt annet en imponert over Frankrike så langt.

Foto: Ap

De tidligere VM-legendene Franz Beckenbauer og Zinedine Zidane slakter de franske spillerne som de mener ikke tar VM på alvor.

- Franskmennen har til nå vært det største skuffelsen i VM. Måten de spilte på mot Mexico er uverdig i et VM. Det så ut som de spilte en treningskamp, sa den tyske legenden Franz Beckenbauer.

Zidane var ikke nådig han heller.

- Jeg er skuffet fordi Frankrike ikke hadde ett eneste skudd på mål, og det bør være det minste man kan forvente. Det beste laget vant i kveld. Frankrike spilte ikke bra, men de spilte mot et veldig bra lag. Mexico var mye bedre enn Frankrike, sa Zidane til den mexicanske TV-kanalen Televisa.

Fotballnyheter