Frankrike nektet å trene

Problemene vil ingen ende ta for den franske VM-troppen; søndag nektet spillerne å trene og delegasjonssjefen sa opp jobben.

Video Fransk krangel på trening

VIDEO: Her forlater de franske spillerne treningen.

Krisen i Frankrikes VM-tropp ble enda mer alvorlig søndag. Spillerne nektet å trene fordi Nicolas Anelka er hjemsendt .

Årsaken til at spillerne nektet å trene ble offentliggjort i et brev undertegnet av spillergruppa, som landslagssjef Raymond Domenech leste for frammøtte medier mens spillerne satt i bussen.

Hva skjer med Frankrike? Diskutér nederst i saken!

Treningsøkten i Knysna ble avbrutt etter en krangel ute på banen mellom lagkaptein Patrice Evra og troppens fysiske trener Robert Duverne. Det skjer dagen etter at Nicolas Anelka ble hjemsendt fra VM fordi han nektet å be om unnskyldning etter at han skjelte ut landslagssjef Raymond Domenech i pausen mot Mexico.

Evra og Franck Ribery har begge sagt at spillerne ønsker å finne forræderen som røpet overfor pressen hva som foregikk i garderoben.

– En forræder har avslørt ting som ikke burde kommet ut, og vi kommer til å bli lettet når vi vet hvem det er, sa Evra på en pressekonferanse lørdag.

Det spekuleres nå om årsaken til krangelen mellom Evra og Duverne er at Duverne beskyldes for å være forræderen. På spørsmål om han er forræderen, svarte Duverne «nei, nei, nei», mens han tilsynelatende var på gråten.

– Jeg orker ikke mer

Jean-Louis Valentin

Delegasjonssjef i Det fransk fotballforbundet, Jean-Louis Valentin, trakk seg søndag fra stillingen. - Jeg orker ikke mer, sa han.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Frankrikes treningsøkt søndag skulle være åpen for publikum, men treningsøkten kom aldri i gang. Evra havnet i krangel med kondisjonstrener Robert Duverne før oppvarmingen, og Domenech måtte gå mellom dem.

Spillerne forlot deretter treningsfeltet og gikk i spillerbussen, mens Duverne rasende kastet fløyta si.

Etterpå trakk Jean-Louis Valentin seg som delegasjonssjef.

– Jeg orker ikke mer. Jeg slutter. Jeg sier opp, jeg forlater forbundet. Jeg har ikke noe mer og gjøre her, jeg drar hjem til Paris. De vil ikke trene, det er en skandale. Det er en skandale for det franske folk og for ungdommene som har kommet for å se laget trene, sa han til frammøtt presse ifølge Reuters.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Frankrike

Frankrikes landslagstrener, Raymond Domenech, snakker til pressen etter at spillerne forlot treningen søndag.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Ødelagt rykte

Frankrike kom til VM i håp om å rette opp et frynsete rykte etter flere skandaler det siste året: Thierry Henrys viljehands som avgjorde play off-kampene mot Irland, bråket runtdt spillere, blant andre Ribery, involvert i en prostitusjonsskandale, rykter om store interne stridigheter og gjennomgående svake prestasjoner i oppkjøringen til VM.

I stedet for å rette opp ryktet, er den franske troppen i ferd med å ødelegge det fullstendig. Allerede før Anelkas utskjelling av Domenech hadde det lekket ut meldinger om uholdbare tilstander i troppen.

Blant annet at Yoann Gourcuff ble mobbet og frosset ut av andre spillere i den grad at Domenech ble nødt til å sette ham på benken.

Det skal ha vært flere tilfeller av alvorlige krangler og tilløp til håndgemeng, og fra flere hold er det meldt at mange spillere overhodet ikke har respekt for landslagssjefen.

Uansett hva som skjer videre i VM: Det blir et landslag med mye å revansjere som kommer til Ullevaal i august for å spille sin første kamp under den nye landslagssjefen Laurent Blanc.

Hva skjer med Frankrike? Si DIN MENING her!

Fotballnyheter