EM 2016: Avgjørelsen falt i dag

Frankrike ble tildelt fotball-EM i 2016. Over ser du jubelscenene da UEFA-president Michel Platini utropte vinneren.

Video EURO 2016 - Frankrike vant

Frankrike, som arrangerte EM i 1960 og 1984, ble regnet som en av favorittene og trakk som forventet det lengste strået i kampen mot Italia og Tyrkia.

Konkurrentene var Italia og Tyrkia, men de nådde ikke opp. Italia ble utslått i første avstemningsrunde, mens Frankrike slo Tyrkia med 7 mot 6 stemmer i den avgjørende avstemningen.

- Jeg tenker på våre venner i Italia og Tyrkia og kan forstå deres skuffelse etter måned på måned med arbeid. Lykke til videre. Jeg er overveldet over muligheten til å invitere Europas fotballfamilie til landet vårt i 2016, sa Jean-Pierre Escalattes, president i Frankrikes fotballforbund.

I 2012 er EM delt mellom Ukraina og Polen.

Platini utropte vinneren

Michel Platini

UEFA-president Michel Platini kunne juble etter at Frankrike vant kampen om å få arrangere fotball-EM i 2016.

Foto: STRINGER/FRANCE / SCANPIX

Frankrike ble ropt opp som vinner av presidenten i Det europeiske fotballforbundet (UEFA), Michel Platini. Platini fikk ikke være å stemme over arrangørland i egenskap av sitt presidentembete.

Platini ble EMs toppscorer da mesterskapet sist ble arrangert i Frankrike, i 1984. Frankrike ble europamestere.EM i 2016 skal for første gang arrangeres med 24 deltakerland.

Mesterskapet skal spilles på ni stadioner, valgt ut fra en liste av tolv: Bordeaux, Lens, Lille, Lyon, Marseille, Nancy, Nice, Paris (Parc de Princes og Saint-Denis), Saint-Etienne, Strasbourg and Toulouse.

Det planlegges ny stadioner i Nice, Bordeaux, Lyon og lille. Sju stadioner skal rustes kraftig opp foran mesterskapet.

Norge og Sverige trakk seg

Norge og Sverige planla å levere EM-søknad, men skrinla planene i desember i fjor da verken norske eller svenske myndigheter ville gi statsgaranti.

Fotballnyheter