Fra Start til Arsenal

Pål Lydersen var den første store eksporten fra Kristiansand.

Pål Lydersen

Pål Lydersen

Foto: Scanpix

Etter at Pål Lydersen debuterte som back på det Egil «Drillo» Olsens landslag i 1990 var ikke veien lang til en profftilværelse i Arsenal. Oppholdet i London for den fysisk sterk og meget hurtig forsvarer ble likevel ikke så langt og sukesessfylt som han hadde håpet.

Tilbake på norsk jord viste han igjen gamle takter og ble kåret til årets forsvarer i VG i 1994. Dermed ble det nok et proffeventyr i Sturm Graz, men heller ikke det ble langvarig. Molde ble siste holdeplass i fotballkarrieren og han fikk et par flotte sesonger i Romsdals-byen.

Hva gjør du nå Pål Lydersen?

Hva gjør du nå?

–Jeg er daglig leder i PST Sport som hovedsakelig driver med kunstgress og fotballbinger.

Beste fotballminne fra karrieren din?

–Vanskelig å si, men det var stort da vi slo Italia på Ullevaal i 1991. I tillegg husker jeg godt da jeg spilte på Molde og vi gikk videre i Mesterligaen på Mallorca.

(artikkelen fortsetter under)

Nett-TV: Norge - Italia på Ullevaal 1991

Følger du fotballen nå, gå du på kamper?

–Må nesten si at jeg gjør det ettersom jeg er leder i Start toppfotball. Det hører liksom med den oppgaven.

Hva synes du om fotballen nå?

–Jeg synes at jeg så veldig mye bra i fjorårets eliteserie. Mye positiv fotball på mange arenaer. Likevel kan man vel ikke legge skjul på at det har blitt tøffere klima internasjonalt og det ikke er helt sikkert at man har klart å følge den utviklingen helt i Norge.

Hva synes du om ditt gamle lag?

–Ut fra forventingen så hadde vi i Start en veldig bra sesong i fjor. Vi slo jo blant annet Rosenborg på Lerkendal. Vi har mange unge og spennende spillere som har blitt at år eldre og jeg tror det slår positivt ut.

Vi har i tillegg en flink trener som har fått mer tid tid til å forbrede seg enn han fikk før sesongen i fjor. Dermed tror jeg at spillesystem vil sitte bedre og at de mange Start-typene vi har kan lage mye krøll for de andre lagene i årets sesong.

Hvem vinner serien, hvor havner laget ditt?

–Rosenborg, Tipper at vi havner midt på tabellen.

Lagbilde av det norske landslaget mot Italia 1991. Lydersen øverst til høyre

Lagbilde av det norske landslaget mot Italia 1991. Bak fra v. Rune Bratseth, Karl Petter Løken, Tore Andre Dahlum, Tore Pedersen, Lars Bohinen og Pål Lydersen. Foran fra v. Erik Thorstvedt, Jahn Ivar Jakobsen (Mini), Kåre Ingebrigtsen, Per Egil Ahlsen og Gøran Sørloth.

Foto: Holm / Scanpix

Fotballnyheter