Fra 3. divisjon til landslaget på fire år

Ruben Kristiansen: – Gjør meg klar til å starte mot Albania.

Ruben Kristiansen

Ruben Kristiansen (i midten) sammen forbereder seg til kampen mot Albania sammen med blant andre Brede Hangeland (til venstre) og Ardian Gashi.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

I 2009-sesongen spilte Ruben Kristiansen (25) på midtbanen til Skjervøy IK i 3. divisjon i Troms.

I kveld erstatter han trolig legenden John Arne Riise (110 A-landskamper) på venstrebacken i skjebnekampen i VM-kvaliken mot Albania i Tirana (du kan høre kampen direkte på P1 – avspark er 2030).

– Vi har ikke fått noe lag, men jeg gjør meg selvfølgelig klar til å starte – som om jeg starter, sier Ruben Kristiansen til NRK.

Han er sterk i troen på seier:

– Vi går selvsagt for å vinne, men jeg tror det blir en tøff batalje, sier Kristiansen.

Ruben Kristiansen satser på å starte mot Albania.

Ruben Kristiansen er klar til kamp.

Omskolert i Tromsdalen

Han ble omskolert til venstreback i Tromsdalen – etter at Jo Nymo Matland forsvant til Sarpsborg 08 foran 2011-sesongen.


Etter en knallsesong som offensiv back, ble han hentet til Tromsø i fjor. Det ble noen uker på benken i vårsesongen, men på sommeren slapp nordreisaværingen til.

Han tok vare på sjansen. Og har siden tatt nye steg. I vinter ble det debut på A-landslaget på Afrika-turen. Der gjorde Tromsø-spilleren et meget godt inntrykk på Drillo.

Nå kan han bli John Arne Riises erstatter. Både i kveld. Og de neste årene. For Kristiansen har farta, er uredd og har stor gjennomføringskraft.

Har trent mye ekstra

Kristiansen har lagt ned enormt mye trening etter at han forlot Skjervøy i 2009, men også fått god veiledning fra ulike trenere.

– Man trenger noen som kan hjelpe deg på den rette veien – du trenger noen impulser utenfra også for å bli god, sier Ruben Kristiansen til NRK.

Men ofte er Kristiansen å se på et treningsstudio – utenom fellesøktene med TIL i Tromsø.

– Jeg har forsøkt å trene ekstra de siste årene for å ta nye steg både i forhold til styrke og hurtighet. Det har gitt resultater, sier Ruben Kristiansen.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ada Hegerberg header inn et frispark slått av søster Andrine Hegerberg
Arsenal vant 2-1 over Burnley.
Wayne Rooney scoret fire minutter på overtid og reddet 1–1 for Manchester United da de gjestet Stoke. Stokes ledermål kom etter et selvmål av Juan Mata.
Liverpool tapte 3-2 for Swansea.