NRK Meny
Normal

Fra 3. divisjon til landslaget på fire år

Ruben Kristiansen: – Gjør meg klar til å starte mot Albania.

Ruben Kristiansen

Ruben Kristiansen (i midten) sammen forbereder seg til kampen mot Albania sammen med blant andre Brede Hangeland (til venstre) og Ardian Gashi.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

I 2009-sesongen spilte Ruben Kristiansen (25) på midtbanen til Skjervøy IK i 3. divisjon i Troms.

I kveld erstatter han trolig legenden John Arne Riise (110 A-landskamper) på venstrebacken i skjebnekampen i VM-kvaliken mot Albania i Tirana (du kan høre kampen direkte på P1 – avspark er 2030).

– Vi har ikke fått noe lag, men jeg gjør meg selvfølgelig klar til å starte – som om jeg starter, sier Ruben Kristiansen til NRK.

Han er sterk i troen på seier:

– Vi går selvsagt for å vinne, men jeg tror det blir en tøff batalje, sier Kristiansen.

Ruben Kristiansen satser på å starte mot Albania.

Ruben Kristiansen er klar til kamp.

Omskolert i Tromsdalen

Han ble omskolert til venstreback i Tromsdalen – etter at Jo Nymo Matland forsvant til Sarpsborg 08 foran 2011-sesongen.


Etter en knallsesong som offensiv back, ble han hentet til Tromsø i fjor. Det ble noen uker på benken i vårsesongen, men på sommeren slapp nordreisaværingen til.

Han tok vare på sjansen. Og har siden tatt nye steg. I vinter ble det debut på A-landslaget på Afrika-turen. Der gjorde Tromsø-spilleren et meget godt inntrykk på Drillo.

Nå kan han bli John Arne Riises erstatter. Både i kveld. Og de neste årene. For Kristiansen har farta, er uredd og har stor gjennomføringskraft.

Har trent mye ekstra

Kristiansen har lagt ned enormt mye trening etter at han forlot Skjervøy i 2009, men også fått god veiledning fra ulike trenere.

– Man trenger noen som kan hjelpe deg på den rette veien – du trenger noen impulser utenfra også for å bli god, sier Ruben Kristiansen til NRK.

Men ofte er Kristiansen å se på et treningsstudio – utenom fellesøktene med TIL i Tromsø.

– Jeg har forsøkt å trene ekstra de siste årene for å ta nye steg både i forhold til styrke og hurtighet. Det har gitt resultater, sier Ruben Kristiansen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.