– Jeg visste verken hva som skjedde eller hvor jeg var

Da den norske Tysklands-proffen Flamur Kastrati (19) kollapset på banen for fire dager siden fryktet legene nakkebrudd. Nå snakker 19-åringen for første gang etter ulykken om hvordan han opplevde dramatikken.

Flamur Kastrati

Det har gått mye bedre enn fryktet med den norske fotballspilleren Flamur Kastrati (19), som spiller i tyske Osnabrück, etter at han kollapset i en seriekamp søndag. - Jeg kan spille fotball igjen om ti til tolv dager, sier Kastrati.

Foto: Med tillatelse fra Flamur Kastrati

Under søndagens kamp mot Energie Cottbuss kunne 19-åringens karriere fått en altfor tidlig slutt etter en stygg hodeduell.

– Jeg visste verken hva som skjedde eller hvor jeg var og da fikk jeg angst. Jeg ble selvfølgelig skremt da jeg mistet litt følelse i kroppen, sier Kastrati om uhellet til NRK.

Traff han i bakhodet

Kastrati spiller i den tyske 2. divisjonsklubben Osnabrück. Uhellet skjedde i sluttminuttene av søndagens seriekamp mot Energie Cottbuss.

Slik opplevde 19-åringen selv det som skjedde:

– Det var en 50/50-duell der motspilleren (Markus Brzenska) traff meg i bakhodet med hodet sitt og da gikk jeg rett ned. Jeg husker at jeg fikk legebehandling og at jeg dro til sykehuset. Jeg var ikke bevisstløs, forteller Kastrati til NRK.

Fryktet det verste

Da han gikk i bakken så det imidlertid veldig stygt ut og Osnabrück-trener Karsten Baumann holdt hendene for ansiktet. 19-åringen ble liggende ubevegelig på banen og fikk førstehjelp før ambulansen kom.

De første meldingene sa at 19-åringen var bevisstløs, men dette avviser han altså nå.

(Les videre under bildet.)

Flamur Kastrati

Flamur Kastrati (t.h.) i aksjon for Osnabrück i en annen kamp.

Foto: Med tillatelse fra Flamur Kastrati

Nerveskade

Legene fryktet brudd i nakken og har gjort flere grundige undersøkelser, men nå viser det seg at Kastrati slapp unna med skrekken. Ifølge han selv er «en liten nerveskade» det eneste som hindrer han fra å spille fotball igjen.

– Det er en nerve som har fått seg en liten støyt og jeg blir ute av spill i opptil to uker. Legene sier at alt i kroppen ser bra ut og at jeg ikke har brudd i nakken slik de var redde for.

På grunn av skaden mister han helgens seriekamp og kommende ukes landslagssamling der U21-landslaget møter Østerrike.

Hvordan blir det å spille fotball igjen etter dette?

– Jeg har hatt mange skader, men ingen har gjort meg redd så jeg tror ikke dette skal bli et problem. Jeg har fortsatt den gamle, gode følelsen når jeg tenker på å spille fotball, sier Kastrati.

Fotballnyheter