NRK Meny
Normal

Fortsetter suksessen?

Norge og Australia har så langt vist seg som de beste lagene i gruppe B i fotball-VM. Lørdag møtes de.

Ragnhild Gulbrandsen

Ragnhild Gulbrandsen jubler etter scoringen mot Canada. Norge vant kampen 2-1.

Foto: ALY SONG / REUTERS

Nett-TV: Se Australia-Norge direkte

Ragnhild Gulbrandsen var den store spilleren med en scoring og målgivende pasning i kampen mot Canada.

Norge vant 2-1 etter en imponerende andre omgang.

Australia fikk også med seg tre poeng i sin åpningskamp. 4-1 over Ghana var Australias første seier i et VM sluttspill. Bli ikke overrasket om Norge og Australia begge går videre til kvartfinale. En spennende kamp bør det kunne bli.

Godt forberedt

Den norske assistenttreneren Pål Arne Johansen har sett lørdagens motstander seks ganger. Norge er med andre ord svært godt forberedt. Australia er godt organisert, og har to solide midtbanespillere som har pasninger av høy kvalitet.

Dessuten har man to svært hurtige spisser. Det blir en utfordring for det norske forsvaret å ikke bli løpt fra på lørdag. I kampen mot Ghana hadde de australske jentene ikke mindre enn femten sjanser. Det ble fire scoringer.

Knutsen og Huse inn?

I åpningskampen ledet Canada 1-0 over Norge ved pause. De norske jentene slet i første omgang, men da Camilla Huse kom inn som venstreback i andre omgang løsnet det. Hun er veldig offensiv, og bli ikke overrasket om hun starter mot Australia.

Lene Storløkken hadde ingen god dag på midtbanen mot Canada, og kan bli erstattet av Marie Knutsen.

Trangt om plassen

Norge rundspilte Canada etter pause på onsdag. Ragnhild Gulbrandsen og kaptein Ane Stangeland Horpestad scoret de norske målene. Norge hadde ballen mest i den kampen, og de canadiske jentene ble slitne i andre omgang.

Det er ventet at Australia ikke kommer til å gi Norge så mye plass i starten av kampen. Kanskje blir også Australia slitne utover i kampen, slik at det blir mer rom for de norske jentene etter pause.

Den norske målvakten Bente Nordby var ikke helt frisk på fredag, og stod over treningen. Dersom helsen er god nok på kampdagen vokter hun det norske målet mot Australia.

Norge jakter på en ny seier, og tre poeng. Gruppespillet avsluttes onsdag i neste uke mot Ghana. Søndag 23.9. er det kvartfinale.

Vi regner med at Norge går videre, og fortsatt er med i turneringen om en uke.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.