NRK Meny
Normal

Fortsatt ubeseiret på Aspmyra

To mål av veteranen Stig Johansen var ikke nok til å slo Molde, som spilte med ti mann store deler av andre omgang.

Bodø/Glimts Willis Forko og Moldes Mattias Mostrøm i duell.
Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / SCANPIX

Kampen på Aspmyra endte 2-2, etter scoringer av Magne Hoseth, Stig Johansen (2) og Jose Mota.

Les også: Tabellen for eliteserien

Det var en veteran som skulle bli kampens store spiller i Bodø. Stig Johansen fikk en sjelden sjanse fra start ettersom Thiago Matrins var ute med skade.

Den muligheten benyttet storscoreren til fulle. I løpet av tre minutter ordnet Johansen to mål for Glimt som burde ha vunnet kampen. Men det var Molde som tegnet seg først på scoringslisten.

Ufortjent ledelse til Molde

Molde kom til Bodø med en formidabel oppgave foran seg. Bodø/Glimt har storspilt til nå på eget gress og har ikke tapt på Aspmyra så langt i sesongen.

At Glimt spillerne var stinne av selvtillit var lett å se fra start. På sedvanlig vis rullet gultrøyene opp det ene angrepet etter det andre, men hjemmelaget klarte ikke å skape de helt store sjansene foran mål. Noe de etter hvert skulle få svi for.

Stig Johansen blir gratulert av Mounir Hamoud og Jan Derek Sørensen

Stig Johansen blir gratulert av Mounir Hamoud og Jan Derek Sørensen

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / SCANPIX

Etter 26 minutter fikk Molde frispark fra rundt 25 meter. Magne Hoseth tok fart og klinte til med strak vrist. Skuddet gikk via flere spiller før ballen satt i nota bak Pavel Londak.

En heldig ledelse for Molde som altså gikk til pause med en ufortjent ledelse.

Stig Johansen-show

Bodø/Glimt gikk ut som en rakett fra start i 2.omgang. Hjemmelaget kjørte fullstendig over et tafatt Molde lag som ikke hang sammen i det hele tatt. Og det måtte etter hvert føre til uttelling.

Utligningen til Glimt var en perle av et angrep. Thomas Rønning spilte fri hurtigtoget Trond Olsen som la inn til Stig Johansen som enkelt kunne sette den første ballen bak Jan Kjell Larsen.

Nå hadde Stig Johansen tydeligvis fått blod på tann. Tre minutter senere kranglet Trond Olsen med seg ballen inn i Moldes 16-meter. Der sto nok en gang Stig Johansen klar og veteranen satt enkelt ballen i mål over Moldes utrusende målvakt.

Stig Johansen var tydeligvis fornøyd med å være tilbake i aksjon. Til TV2 etter kampen uttalte Johansen:

-Utrolig godt å få hull på byllen når man først spiller spiss, men litt surt å miste to poeng.

Det var ikke bra for Molde å miste ledelsen, men Magne Hoseth skulle gjøre ting verre.

Hoseth mistet hodet

Kort tid etter målene viste Magne Hoseth frem en utrolig uprofesjonell oppførsel. Først kjeftet han på seg et gult kort etter at han mente Molde skulle hatt straffe. Men Moldes midtbanejuvel ga seg ikke med det. Han fortsatte å klage på dommer Tom Harald Hagen som til slutt ble så lei at han dro frem det røde kortet.

Etter kampen var Magne Hoseth tydelig misfornøyd med seg selv.

- Jeg er urutinert. Utrolig at jeg som er 27 år skal gå på en sånn blemme. Jeg mistet hodet rett og slett. Det er barnslig og usportslig av meg, og jeg ber om unnskyldning til alle hjemme i Molde.

Men Jose Mota skulle gi Hoseth et lite plaster på såret. Et kvarter før slutt fikk Mota ballen fra Biram Diouf og ut av ingenting skrudde brasilianeren ballen utagbart i krysset bak en sjanseløs Pavel Londak.

Bodø/Glimt kjørte på i sluttminuttene, men kom aldri nærmere enn et par store muligheter. Hjemmelaget bør være misfornøyd med kun ett poeng, mens bortelaget kan dra hjem til Molde sånn passe fornøyd med utbytte av turen til Bodø.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.