Fortsatt ubeseiret

Vålerenga kom til Kristiansand med en god statistikk mot Start, men uten poeng på bortebane i år. Start på sin side hadde ikke tapt så langt i sesongen.

Fredrik Strømstad og Daniel Fredheim Holm
Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Begge lag kom til kampen med to gode prestasjoner mot henholdsvis Brann og Rosenborg i beina. Og det var to lag som ville spille fotball på tross av forholdene.

Strømstad ut

Start har en lang skadeliste, og den ble ikke kortere i dag. For bare etter 15 minutter måtte Fredrik Strømstad kaste inn håndkleet etter en strekk i låret.

Men Start har flere unggutter som står frem når de etablerte er ute. Fra før har Espen Børufsen og Morten Hæstad vist hva de kan, i dag fikk Christer Kleiven også muligheten. Hvis vi tar med VIFs Mohammed Fellah og Glenn Roberts så var U-19 landslaget godt representert i Kristiansand.

Fevang, igjen

I fjor skåret Geir Ludvig Fevang etter bare 55 sekunder mot VIF, nå trengte han 47 minutter. Alex Valencia dro seg fint fri på kanten og fant Fevang med en lur stikker. Han satte ballen enkelt til side for en god Arni Arason i VIF-målet. Før det hadde Fevang brent kampens store sjanse.

Det var en god kamp som var preget av mange og tøffe dueller, uten at det var stygt spill av den grunn. Start hadde til tider god kontroll på et litt tamt Vålerenga.

Årsverste

- 1. omgang er årsverste, vi kan ikke spasere oss gjennom en fotballkamp, sa VIF-trener Petter Myhre til TV 2 etter kampen, tydelig irritert på sine egne spillere som ikke klarte å følge opp den gode innsatsen mot RBK forrige helg.

Starts Stig Inge Bjørnebye mente på sin side at kampen var mer heltemodig enn vakker, og det har han så rett, så rett i.

Begge lag forsøkte, og hadde flere muligheter til å skåre, men gode midtstoppere og keepere på begge lag hindret det. I tillegg utmerket Starts midtbaneterrier Kristoffer Hæstad seg, han tapte nesten ikke en duell i hele kampen, og bidro meget sterkt til seieren.

Dermed har ikke Start tapt en eneste kamp så langt i sesongen og krabber høyere og høyere på tabellen, VIF derimot faller tilbake etter oppturen i forrige runde.

Fotballnyheter