NRK Meny
Normal

– Torp har det etter forholdene bra

Carl-Erik Torp skal etter forholdene ha det bra, og tilstanden er fortsatt stabil etter hendelsen i gårsdagens eliteseriekamp.

Video Brann-spiller segnet om på banen

Hjelpemannskaper var rakst på plass da Carl-Erik Torp fikk hjertestans under eliteseriekampen mellom Brann og Sogndal søndag. Torp er for øyeblikket på Haukeland universitetssykehus og skal etter forholdene ha det bra.

Foto: Yttri, Tor / Scanpix

Carl-Erik Torp fekk hjartestans

Carl-Erik Torp ble hentet med luftambulanse og sendt til Haukeland universitetssykehus etter at han fikk hjertestans i eliteseriekamp søndag.

Foto: Yttri, Tor / Scanpix

Skarsfjord

Spillerne og trener Rune Skarsfjord skal ha normalt program etter kampdag mandag, men deler av spillermøtet vil bli brukt til å snakke om søndagens hendelse.

Foto: Yttri, Tor / Scanpix
– Carl-Erik har sovet godt i natt og har det etter forholdene bra. Den videre utredningen vil foregå på Haukeland i dag og videre fremover. Når den er avsluttet vil vi få en rapport om hva som egentlig har skjedd og hvordan utsiktene ser ut videre for Carl-Erik, sier mediesjef i Brann, Gorm Nattlandsmyr, til NRK.

– Hvor lenge blir han på universitetssykehuset?

– Det er for tidlig å svare på. Det vi ha fått beskjed om fra legen i dag er at tilstanden fortsatt er stabil, sier Nattlandsmyr.

Foreløpig er det for tidlig å si om Torp blir å se i Brann-drakt igjen.

Det var i eliteseriekampen mellom Brann og Sogndal i går at Brann-spiller Carl-Erik Torp fikk et illebefinnende med hjertestans.

Medisinsk hjelpepersonell var raskt på plass med nødvendig utstyr, og brukte hjertestarter for å redde 27-åringen.

Nattlandsmyr forteller at klubben selvfølgelig er preget av gårsdagens hendelse, men at Brann-spillerne i dag skal følge det programmet de normalt har dagen etter kamp.

– De har spillermøte klokken 12. Der vil de selvfølgelig bruke noe av tiden på å prate om gårsdagens hendelse. Det er naturlig i en sånn situasjon, sier Nattlandsmyr.

Som etter kampen i går er mediesjefen opptatt av å uttrykke takknemlighet.

– Vårt eget medisinske apparat, Røde Kors og andre som var der gjorde som de skulle. Vi er takknemlige for at de var der og ga den akutthjelpen som gjorde at han overlevde, sier Nattlandsmyr.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.