– Torp har det etter forholdene bra

Carl-Erik Torp skal etter forholdene ha det bra, og tilstanden er fortsatt stabil etter hendelsen i gårsdagens eliteseriekamp.

Video Brann-spiller segnet om på banen

Hjelpemannskaper var rakst på plass da Carl-Erik Torp fikk hjertestans under eliteseriekampen mellom Brann og Sogndal søndag. Torp er for øyeblikket på Haukeland universitetssykehus og skal etter forholdene ha det bra.

Foto: Yttri, Tor / Scanpix

Carl-Erik Torp fekk hjartestans

Carl-Erik Torp ble hentet med luftambulanse og sendt til Haukeland universitetssykehus etter at han fikk hjertestans i eliteseriekamp søndag.

Foto: Yttri, Tor / Scanpix

Skarsfjord

Spillerne og trener Rune Skarsfjord skal ha normalt program etter kampdag mandag, men deler av spillermøtet vil bli brukt til å snakke om søndagens hendelse.

Foto: Yttri, Tor / Scanpix
– Carl-Erik har sovet godt i natt og har det etter forholdene bra. Den videre utredningen vil foregå på Haukeland i dag og videre fremover. Når den er avsluttet vil vi få en rapport om hva som egentlig har skjedd og hvordan utsiktene ser ut videre for Carl-Erik, sier mediesjef i Brann, Gorm Nattlandsmyr, til NRK.

– Hvor lenge blir han på universitetssykehuset?

– Det er for tidlig å svare på. Det vi ha fått beskjed om fra legen i dag er at tilstanden fortsatt er stabil, sier Nattlandsmyr.

Foreløpig er det for tidlig å si om Torp blir å se i Brann-drakt igjen.

Det var i eliteseriekampen mellom Brann og Sogndal i går at Brann-spiller Carl-Erik Torp fikk et illebefinnende med hjertestans.

Medisinsk hjelpepersonell var raskt på plass med nødvendig utstyr, og brukte hjertestarter for å redde 27-åringen.

Nattlandsmyr forteller at klubben selvfølgelig er preget av gårsdagens hendelse, men at Brann-spillerne i dag skal følge det programmet de normalt har dagen etter kamp.

– De har spillermøte klokken 12. Der vil de selvfølgelig bruke noe av tiden på å prate om gårsdagens hendelse. Det er naturlig i en sånn situasjon, sier Nattlandsmyr.

Som etter kampen i går er mediesjefen opptatt av å uttrykke takknemlighet.

– Vårt eget medisinske apparat, Røde Kors og andre som var der gjorde som de skulle. Vi er takknemlige for at de var der og ga den akutthjelpen som gjorde at han overlevde, sier Nattlandsmyr.

Fotball

 • NFF godtok Edvartsen-forelegg

  Norges Fotballforbund aksepterer et forelegg på 50.000 kroner fra Datatilsynet for å ha brutt loven i konflikten med den tidligere toppdommeren Svein-Erik Edvartsen fra Hamar. Det melder NTB.

  Svein- Erik Edvartsen, klubbdirektør i Lørenskog ishockey
  Foto: Knut Erik Solhaug / NRK
 • NFF aksepterer bot fra Datatilsynet

  Norges Fotballforbund aksepterer et forelegg på 50.000 kroner fra Datatilsynet for å ha brutt loven i konflikten med tidligere toppdommer Svein-Erik Edvartsen.

  Det bekrefter forbundet på sine nettsider onsdag.

  Forbundet skal ha handlet i strid med personvernloven da Svein-Erik Edvartsens IP-adresser ble lagret og sammenstilt med eposter forbundet mente den tidligere toppdommeren hadde sendt under falskt navn.

  «Varslets grunnlag er at tilsynet vurderer det slik at forbundet i 2017 foretok ulovlig lagring og sammenstilling av noen IP-adresser i forbundets elektroniske bestillingssystem», står det i pressemeldinga.

  Etter en samlet vurdering aksepterer NFF boten.

  Dommer Svein-Erik Edvartsen hilser til publikum etter kampen
  Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK
 • Fratrer som Celtic-trener

  Fotballklubben Celtic kunngjorde onsdag morgen at Neil Lennon har sagt opp sin stilling som hovedtrener med umiddelbar virkning. Dermed må Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi sitte rolig i båten i påvente av ny trener.

  – Vi har hatt en vanskelig sesong, og det er veldig frustrerende og skuffende at vi ikke har klart å treffe de samme høydene som vi gjorde tidligere. Jeg har jobbet hardere enn noensinne for å prøve å snu det, men dessverre har vi ikke lykkes, sier Lennon.

  Celtics konsernsjef Peter Lawwell takker Lennon.

  – Det er en trist dag for meg å se Neil forlate klubben. Han er en mann av kvalitet og anstendighet, sier Lawwell.

  Asssistentrener John Kennedy tar over ansvaret for laget i en midlertidig rolle.

  Neil Lennon
  Foto: ANDY BUCHANAN / AFP
 • Chelsea med overbevisende seier

  Etter en jevn kamp sjansemessig, vartet Olivier Giroud opp med en flott matchvinnerscoring for bortelaget Chelsea i 1-0- seieren over Atlético Madrid på nøytral bane i Romania.

  Dommer Felix Brych blåste først av for offside, men etter en VAR-sjekk godkjente den tyske dommeren målet som ga Chelsea et bortemål, og sendte Atlético ut på scoringsjakt.

  Diego Simeones menn maktet ikke å skape store nok sjanser til å utligne i løpet av de siste 20 minuttene, og Chelseas ledelse var aldri alvorlig truet. Seieren på «bortebane» betyr at laget tar med seg et veldig viktig bortemål hjem i bagasjen.

  I kveldens andre kamp tok Bayern München seg greit av Lazio og vant 4–1. Dermed har de et solid utgangspunkt før returmøtet. (NTB)

  Giroud
  Foto: Daniel Mihailescu / AFP
 • Leeds til øvre halvdel

  Leeds leverte en gnistrende andreomgang hjemme mot Southampton og vant 3–0 på Elland Road.

  Med seieren klatret Leeds forbi Martin Ødegaards Arsenal til øvre tabellhalvdel. Laget er nå på tiendeplass, ett poeng bak Tottenham.

  Patrick Bamford, Stuart Dallas og Raphinha scoret målene for Leeds.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Laurence Griffiths / AP